Фермерите в Естония вече ще бъдат задължени да плащат данък върху емисиите на метан, който се съдържа в стомашните газове на техните крави. Това съобщи сайтът Zigonet, цитиран от БГНЕВС. Според властите кравите до голяма степен са причина за отделяния в атмосферата метан, получаващ се от преработването на тревната маса, която те поглъщат. По различни изчисления кравите отделяли между 15% и 25% от общото количество на този газ. Всяка крава излъчва дневно 350 литра метан и 1500 литра въглероден диоксид. Опозицията остро разкритикува правителството за въвеждането на новия данък, което било прецедент за Европа. Според учени около 22% от отделяното количество газове с парников ефект идва от селското стопанство, като този процент е сходен за индустрията, но по-нисък отколкото от транспорта. В селското стопанство около 80% от отделяните газове с парников ефект идват от животните (крави, овце, кози)- главно под формата на метан.21 май 2008 / News.dir.bgКолеги, дайте да си направим по един обор! :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въведоха данък върху газовете от крави
Collapse
X
-
Ми да си зареждат колите с метана от кравите! Лелелелелелеееее... Имало и по-големи малоумници от нашите управници... Ама нищо чудно и нашите да наваксат изоставането и да приложат челния опит!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
Humppa
-
Явор Митев
-
Humppa
Гледал съм филмче по ТВ за една германска ферма. Събираха кравешките фъшкии в голям съд, сипваха бактерии и събираха в цистерна отделеният метан. Метана използваха за гориво на малка преса за олио с ДВГ от моторна сенокосачка, с която преса произвеждаха биодизел от някакви семена, рапични ли бяха, други ли - не помня. С биодизела зареждаха тракторите
Коментар
-
Humppa написа:Гледал съм филмче по ТВ за една германска ферма. Събираха кравешките фъшкии в голям съд, сипваха бактерии и събираха в цистерна отделеният метан. Метана използваха за гориво на малка преса за олио с ДВГ от моторна сенокосачка, с която преса произвеждаха биодизел от някакви семена, рапични ли бяха, други ли - не помня. С биодизела зареждаха тракторите
Коментар
-
Явор Митев
Immortal написа:......П.С. Жена ми казва, че съм отделял не по-малко метан от една крава, така че би трябвало и за мен да има такъв данък ......
Коментар
-
Humppa
Авео написа:Immortal написа:......П.С. Жена ми казва, че съм отделял не по-малко метан от една крава, така че би трябвало и за мен да има такъв данък ......
Коментар
-
bubachko
kiro_of_the_day написа:...Ама нищо чудно и нашите да наваксат изоставането и да приложат челния опит!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар