Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на LCD TV и има ли нужда от FullHD?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Vladim написа:
    Slavi_Lancia написа:
    ... Иначе като картина и динамика е екстра не ми накъсва топката на мачовете ако се сещате кво искам да кажа
    Добре, че не гледам мачове!
    То и аз не съм голям фен на мачовете ма теста с топката наи добре личи колко добре се справя Тв-то с бързо движище се обекти. Да си призная за път се вслушах в съвета на продавача в магазина бая навътре ми се видя пич и ми отговори на всеки въпрос та и за тва му се доверих похвали ми процесора на JVC че мого добре се справял с обработката на картината и при лош сигнал също показвал добри резултати в което наистина се убедих защото няколко дена го гледах на антена и предаваше и хващаше доста по добре от кинескопския ми. А и от марката JVC до сега съм нямал оплаквания, още имам един кинескоп вече е на 15 год и не ми е създавал грижи та можеби и това повлия. Макар че оня беше копуван през времето когато се сглобяваха в малаизия а тоя сега е англииски Има ХД-реди дали ще се случи да го ползвам ще си покаже наистина колко бързо ще навлезне блу-рей в домовете ни. Хубуу че не си взех 37 ма че както го гледма от 2 метра щях да стана разноглед
    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

v1per написа:
      приятел вземи всякакъв друг телевизор, но само НЕ И ФИЛИПС!!!!!!!баща ми взе такава плазма... 42 инча ми ебаси всичко е на квадрати, образа въобще не е хубав...а това е чрез булсат ... същия булсат на 42 инча панасоник се вижда мноооооооооого по-добре разликата е огромна!!!моят съвет е: сони, панасоник, лг или самсунг...просто филипс си го избий от главата!аз съм със сони 32ка бравиа хд реди... супер доволен съм
      Тук говорим за LCD-та, не за плазмени телевизори. Сигурен съм, че вината за лошата картина на 42" плазма на бащати не е в телевизора, а в сигнала!Малко ти е остричко изказването, не мислиш ли? За една бройка (ТВ) зачеркваш цялата марка, която се е доказала милиони пъти!!!Вкъщи всичко е ФИЛИПС, оплаквания нямам, няма и да имам!!!

Коментар

Vladim написа:
        Slavi_Lancia написа:
        JVC???
        Stilo, а какво против D серията на Sony имаш?
        Нищо нямам против D серията (моят е 40D3500) и картината е много прилична за Full HD на Булсат. Единственият минус е че матрицата е 8-битова, а само за 200 лева горница получаваш 10-битов панел (последно поколение), в който небето не ти излиза на дразнещи ленти. Иначе всичко останало е +. Освен всичко друго цената на този модел в България е леееко завишена. Моят го взех от Гърция преди 4 месеца на цена под 1800 лева с 4 годишна гаранция. Сами можете да си направите сметката.

Коментар

Имам 42" FullHD от около година (LG LF65). Нямах намерение да купувам телевизор с такава резолюция, но качеството на изображението и ъгла на видимост нямаха нищо общо с останалите изложени телевизори в магазина и затова го взех като преглътнах космическата сума. Мога да споделя от опит, че за кабеларка или БУЛСАТ инвестирането в такъв ТВ е безмислено. Все едно компресията "изяжда" качество. Филмите които гледам на FullHD 1080p не са много и за да се види наистина качеството, трябва да се гледа от около 2м разстояние, което ми е проблем, защото дивана е на 3м от телевизора. Та моя съвет е , вземете си ТВ с колкото може по-голям екран (бързо се свиква), но не и FullHD. С останалите паричми след 3 години ще си купите нов, още по-хубав и по-голям. Успех на всички - не купувайте марки или параметри, а това което виждат очите Ви - те няма да Ви излъжат.
          Брава 1.6 16V ELX
          Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

Stilo написа:
            Нищо нямам против D серията (моят е 40D3500) и картината е много прилична за Full HD на Булсат. Единственият минус е че матрицата е 8-битова, а само за 200 лева горница получаваш 10-битов панел (последно поколение), в който небето не ти излиза на дразнещи ленти. Иначе всичко останало е +. Освен всичко друго цената на този модел в България е леееко завишена. Моят го взех от Гърция преди 4 месеца на цена под 1800 лева с 4 годишна гаранция. Сами можете да си направите сметката.
            Ясно, благодаря за разясненията!
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Humppa написа:
              Изчакването при покупката на хубав LCD телевизор е добър вариант за хора, които имат други телевизори. Но нас не ни устройва, защото се очаква скоро да се местим в новия апартамент, в който имаме само радиоточка :DЗа това е и това лутане, избиране, съветване - за да не си хвърлим парите на вятъра. Да си купим прекрасен TV, на който няма да му използваме пълните възможности следващите 5 години, ил инещо не толкова добро, че после да ни е яд... Хъммм...Забелязал съм, че когато човек иска да си купи нещо наситина качествено и хубаво (а това нещо винаги е скъпо и е дългосточна инвестиция) изборът е много труден!
              По коледа си купих 32" LCD-TV за скромните 910лв. С 2 години гаранция и HDReady. Единственото устройство от което мога да пусна HDMI сигнал с HD качество е компютърът ми, но филмите с HD качество в контейнер матроска го тормозят. Гледам основно телевизия - 1-2ч/ден, филми от Philips HDMI DVD-DivX - 1/2 месечно. Честно да ти кажа - не виждам реален смисъл да се инвестират 2000лв в нещо с толкова използване... реално. В момента LCD-то работи, но аз, детето и жената сме в друга стая... Всеки сам си преценява де... след 4 години всички сегашни LCD-та ще струват по 400-500лв.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                .... Всеки сам си преценява де... след 4 години всички сегашни LCD-та ще струват по 400-500лв.
                Тук не си прав обаче. Защото след 4 години и джиесемите, които сега са по 500лв. тогава ще са по 50, затова дай сега да не су купуваме телефони!? Според мен истината е, като при компютърните конфигурации. Хубаво е да се търсят и купуват модерни конфигурации между средния и най-високия клас, като най-доброто отношение цена/качество е един два модела под най-скъпия! :D Това образно казано разбира се.

Коментар

Vladim написа:
                  jenshen73 написа:
                  .... Всеки сам си преценява де... след 4 години всички сегашни LCD-та ще струват по 400-500лв.
                  Тук не си прав обаче. Защото след 4 години и джиесемите, които сега са по 500лв. тогава ще са по 50, затова дай сега да не су купуваме телефони!? Според мен истината е, като при компютърните конфигурации. Хубаво е да се търсят и купуват модерни конфигурации между средния и най-високия клас, като най-доброто отношение цена/качество е един два модела под най-скъпия! :D Това образно казано разбира се.
                  Имам предвид, че и най-скъпото и най-евтиното LCD сега, след 4 години ще могат да се продадат за не повече от 500лв. Т.е. няма особен смисъл да се набучиш с нещо дето няма да се ползва. В интерес на истината - моя телевизор всъщност е най-скъпата нощна лампа, която съм купувал. Спя прекрасно на него
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

След 4 години няма да се продават "сегашни" LCD-та, по простата причина че те ще са излезли от търговската мрежа. За "на старо" ще си работи пазарния принцип. Всеки нов модел идва на същата цена като стария модел, само дето се добавят нови функции, екстри, рекордери и пр., които идват като бонус. Но това не може да ме откаже да си купя хубавия телевизор сега и да го ползвам на момента, само защото след месец-два щяла да му падне цената. Кефа няма стойност. Можеш само да загубиш докато изчакваш.

Коментар

Хайде да изкарам пак темата нагоре! :D Кой е най-добрият вариант за кабелен доставчик? Стандартната кабелна телевизия изглежда ужасно на 37 инчов екран. Какво е спасението на този етап? Цифрова кабелна от някой кабелен оператор, Булсатком, или сателит?

Коментар

Булсат аз преди тва го гледах на антена
                        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Аз взех Булсат.Качеството на картината е добро. Звукът на някои канали е тих и леко неразбираем.Общо взето гледането на филми през HDMI кабел от лаптопа е по-качествено (е, зависи и от рилийза на филма).

Коментар

Булсат биват. Засега нямам оплаквания.
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                              Булсат биват. Засега нямам оплаквания.
                              Мдам... Само да имаха и възможност за плащане през ePay и намаше да имат грешка!!!
                              Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                              --- в сърцето завинаги... ---
                              Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Успех на всички - не купувайте марки или параметри, а това което виждат очите Ви - те няма да Ви излъжат.
                                E ти ако съдиш по това какво виждат очите ти в магазина шанса ти да си харесаш телевизор граничи с нула...Те там са свързани понякой път по най неудачния начин.С чинчове вместо скарт примерно или пуснат слаб сигнал към много телевизори със сплитер или както и да е ,но това което виждаш там е далеч от възможностите на моделите.
                                Цифрова кабелна от някой кабелен оператор, Булсатком, или сателит?
                                Булсат не е ли точно със сателит?А от ITV някой има ли впечатления?И в този смисъл ако не сте на някой от тези два оператора но имате сателитна чиния има ли начин да гледате кодирани канали,каквито всъщност май са повечето.

Коментар

Working...
                                X