Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво на метанол

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво на метанол

След като бензина вече е 2.31 и не се търпи вече мисля да пробвам да карам бравото с метанол.На първо време мисля да го разредя с бензина.Имам няколко въпроса.Някой карал ли е на метанол и да сподели как е.Опасно ли е ако се смеси с бензинИма ли вредни последици за двигателя и какъв разход ще даде.Знам че е доста отровен ( 50 грама може да умъртвят човек)Иначе метанола го намирам по 1.10 литъра наливен.Струва ли си да си правя експеримента?
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Определено чистия метанол е опасен за ДВГ.Смесен с бензин в някакво правилно съотношение мисля,че няма да вреди.Все пак в цяла Бразилия карат така,само че при тях е етанол.
    I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Четох че с много чист метанол, даже палело преди свеща да подаде искра, Защо е вреден за двигателя?Етанола е мн скъп
      FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Заповядай инфо по въпроса:http://www.racing-fuels.net/alcohol%20fuels.html
        I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Ето от форума на Мазда:АЛКОХОЛНИ ГОРИВАМетиловият алкохол (CH3OH) и етиловият алкохол (C2H5OH) имат редица предимства в сравнение с бензина, от гледна точка получване на повече мощност. Метиловият алкохол (метанол) се синтезира от природен газ или въглища. Етиловият алкохол (етанол) се получава при ферментация на захар или биомаса ( царевица, захарна тръстика и др.) и последваща дестилация. За пълно изгаряне на 1 кг метанол е необходим 6.45 кг въздух, а най-висока мощност се получава при съотношение 1 кг метанол : 4 кг въздух. Едно от важните предимства на метанола ( и отчасти на етанола ), е че при неговото изпарение се поглъща голямо количество топлина. Това води до значително охлаждане на горивната смес и подобряване на обемната ефективност на двигателя. При изгарянето на алкохолите се отделят много по-малко вредни вещества в сравнение с бензина и дизела.1. История на метанолаПрез 18 век метанол се е произвеждал чрез деструктивна дестилация на дървесина. При този процес материалът се нагрява в отсъствие на въздух при което се получават дървени въглища и около 15-20 литра метанол от 1 тон дърво. По тази причина той е известен и като
          Ex Fiat 126P
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
          Alfa Romeo 147 1.6 TS
          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

И още нещо:http://news.automedia.bg/read/4104.html
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

infineon написа:
              Четох че с много чист метанол, даже палело преди свеща да подаде искра, Защо е вреден за двигателя?Етанола е мн скъп
              Щом пали преди искрата не е добре, получава се детонация, т.е. запалва преди хода на буталото да стигне мъртва точка и прави работата на двигателя неравномерна. Доколкото разбрах трява да се сложи допълнително устройство, което да оптимизира горивната смес и най-вероятно предварението.
              --Старата ръжда любов не хваща!--
              156 sportwagon 1,9 jtd 115
              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Re: Браво на метанол

infineon написа:
                След като бензина вече е 2.31 и не се търпи вече мисля да пробвам да карам бравото с метанол.На първо време мисля да го разредя с бензина.Имам няколко въпроса.Някой карал ли е на метанол и да сподели как е.Опасно ли е ако се смеси с бензинИма ли вредни последици за двигателя и какъв разход ще даде.Знам че е доста отровен ( 50 грама може да умъртвят човек)Иначе метанола го намирам по 1.10 литъра наливен.Струва ли си да си правя експеримента?
                Колега, По добре недей да правиш този експеримент.
                "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Коментар

още нещо по тематана един ЛукОйл в строеж, на табелата с горивата фигурираше етанол или метанол (май беше етанол)явно и те мислят по въпроса
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

infineon написа:
                    На първо време мисля да го разредя с бензина.... Иначе метанола го намирам по 1.10 литъра наливен.
                    От къде го намираш? Легално от някоя аптека или фирма за химикали или неофициално директно от производител по някакви вътрешни твои канали на тази цена? Ако това е пазарна цена би се оказала добре на 50%тов разтвор, като средно ще излиза между1,5 и 2лв/л от сместа, но аз с повече от 5- 10% не бих опитал защото не мога сам да си настойвам момента на запалването, а и не знам от къде да взема малко за проба.
                    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Sev написа:
                      още нещо по тематана един ЛукОйл в строеж, на табелата с горивата фигурираше етанол или метанол (май беше етанол)явно и те мислят по въпроса
                      Строежа е на бул. Т.Каблешков срещу преди магазин Комсет /този за детските играчки/ посока Гоце Делчев. Пише биоетанол мисля, че беше.
                      Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                      Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                      Совалката средно на LPG
                      Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Fiat 127 написа:
                        Sev написа:
                        Строежа е на бул. Т.Каблешков срещу преди магазин Комсет /този за детските играчки/ посока Гоце Делчев. Пише биоетанол мисля, че беше.
                        да , тази е
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Колега нямя да караш дълго това браво имах един познат с фиат панда карашея малко време на тулол и после на метанол и двигатела блукира в рамките на 1 година почти не си спомням май и толкова не изкара.
                          Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

niko_ymn написа:
                            infineon написа:
                            На първо време мисля да го разредя с бензина.... Иначе метанола го намирам по 1.10 литъра наливен.
                            От къде го намираш? Легално от някоя аптека или фирма за химикали или неофициално директно от производител по някакви вътрешни твои канали на тази цена? Ако това е пазарна цена би се оказала добре на 50%тов разтвор, като средно ще излиза между1,5 и 2лв/л от сместа, но аз с повече от 5- 10% не бих опитал защото не мога сам да си настойвам момента на запалването, а и не знам от къде да взема малко за проба.
                            Легално е от една димитровградска фирма дето произвежда химикали, наливен в туби. В смисъл пазарна цена е тубите са по 10 литра
                            FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Нико, в Русе едни познати си бяха взели цял варел метанол от Техноресурс, там в дъното вдясно след търговиите ако се сещаш.Ако си обърнал внимание на писта Русе една бяла състезателна Лада 1300, прави я Милен (сервиза за инжекциони), тя е пълна инжекция на метанол. В Бразилия карат на бензин + 10 до 20% етанол, но ЕКУ-то работи по променена горивна и запалителна карта.За да тръгне колата на метанол трябва да се увеличи повече от два пъти подаваното гориво.Стехиометричното отношение е 6,5 кг въздух към 1 кг метанол, затова може да се изкара повече мощност отколкото с бензин и това е причината Фъни кар класа драгстери да карат на алкохол.В общи линии трябват нови дюзи, големи горивопроводи, бенз. помпа и мапване на ЕКУ-то на всички режими.Много сериозна подготовка трябва, за да се получат нещата.
                              sigpic
                              Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
                              475HP 11,5/1,9/191
                              YouTube

Коментар

Working...
                              X