След като бензина вече е 2.31 и не се търпи вече мисля да пробвам да карам бравото с метанол.На първо време мисля да го разредя с бензина.Имам няколко въпроса.Някой карал ли е на метанол и да сподели как е.Опасно ли е ако се смеси с бензинИма ли вредни последици за двигателя и какъв разход ще даде.Знам че е доста отровен ( 50 грама може да умъртвят човек)Иначе метанола го намирам по 1.10 литъра наливен.Струва ли си да си правя експеримента?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво на метанол
Collapse
X
-
Браво на метанол
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
Четох че с много чист метанол, даже палело преди свеща да подаде искра, Защо е вреден за двигателя?Етанола е мн скъпhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Заповядай инфо по въпроса:http://www.racing-fuels.net/alcohol%20fuels.htmlI don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Ето от форума на Мазда:АЛКОХОЛНИ ГОРИВАМетиловият алкохол (CH3OH) и етиловият алкохол (C2H5OH) имат редица предимства в сравнение с бензина, от гледна точка получване на повече мощност. Метиловият алкохол (метанол) се синтезира от природен газ или въглища. Етиловият алкохол (етанол) се получава при ферментация на захар или биомаса ( царевица, захарна тръстика и др.) и последваща дестилация. За пълно изгаряне на 1 кг метанол е необходим 6.45 кг въздух, а най-висока мощност се получава при съотношение 1 кг метанол : 4 кг въздух. Едно от важните предимства на метанола ( и отчасти на етанола ), е че при неговото изпарение се поглъща голямо количество топлина. Това води до значително охлаждане на горивната смес и подобряване на обемната ефективност на двигателя. При изгарянето на алкохолите се отделят много по-малко вредни вещества в сравнение с бензина и дизела.1. История на метанолаПрез 18 век метанол се е произвеждал чрез деструктивна дестилация на дървесина. При този процес материалът се нагрява в отсъствие на въздух при което се получават дървени въглища и около 15-20 литра метанол от 1 тон дърво. По тази причина той е известен и катоEx Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
И още нещо:http://news.automedia.bg/read/4104.htmlEx Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
infineon написа:Четох че с много чист метанол, даже палело преди свеща да подаде искра, Защо е вреден за двигателя?Етанола е мн скъп--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Re: Браво на метанол
infineon написа:След като бензина вече е 2.31 и не се търпи вече мисля да пробвам да карам бравото с метанол.На първо време мисля да го разредя с бензина.Имам няколко въпроса.Някой карал ли е на метанол и да сподели как е.Опасно ли е ако се смеси с бензинИма ли вредни последици за двигателя и какъв разход ще даде.Знам че е доста отровен ( 50 грама може да умъртвят човек)Иначе метанола го намирам по 1.10 литъра наливен.Струва ли си да си правя експеримента?"Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"
Коментар
-
infineon написа:На първо време мисля да го разредя с бензина.... Иначе метанола го намирам по 1.10 литъра наливен.
Коментар
-
Fiat 127 написа:Sev написа:още нещо по тематана един ЛукОйл в строеж, на табелата с горивата фигурираше етанол или метанол (май беше етанол)явно и те мислят по въпроса
Коментар
-
niko_ymn написа:infineon написа:На първо време мисля да го разредя с бензина.... Иначе метанола го намирам по 1.10 литъра наливен.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Нико, в Русе едни познати си бяха взели цял варел метанол от Техноресурс, там в дъното вдясно след търговиите ако се сещаш.Ако си обърнал внимание на писта Русе една бяла състезателна Лада 1300, прави я Милен (сервиза за инжекциони), тя е пълна инжекция на метанол. В Бразилия карат на бензин + 10 до 20% етанол, но ЕКУ-то работи по променена горивна и запалителна карта.За да тръгне колата на метанол трябва да се увеличи повече от два пъти подаваното гориво.Стехиометричното отношение е 6,5 кг въздух към 1 кг метанол, затова може да се изкара повече мощност отколкото с бензин и това е причината Фъни кар класа драгстери да карат на алкохол.В общи линии трябват нови дюзи, големи горивопроводи, бенз. помпа и мапване на ЕКУ-то на всички режими.Много сериозна подготовка трябва, за да се получат нещата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар