Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще фалира ли ПИБ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз мисля, че банката е "на далавера" от цялата работа, щото болшинството от хората, които си развалят влогове ще понесат наказателна лихва!
    Брава 1.6 16V ELX
    Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

ilkor написа:
      ... понеже внедряват нова система за интернет банкиране - индийска разработка
      Откакто я сложиха ми иде да си строша компютъра ...

Коментар

bright написа:
        Аз мисля, че банката е "на далавера" от цялата работа, щото болшинството от хората, които си развалят влогове ще понесат наказателна лихва!
        Няма такава "далавера". Никоя банка не иска клиентите й да се наредят на опашка и да си теглят влоговете с или без наказателна лихва. Разклати ли се доверието в една банка, после чакай Зуека и Рачков от дебилната реклама да й вдигнат рейтинга...
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

На мен ми е все тая, първо защото не съм клиент на тази банка и второ, защото аз имам да давам парички, а не тя на мен Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
          Alfa 159 SW 2.4 Ti
          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

40 000 лева е гарантираната сума която всеки вложител ще получи в пълен размер при фалит на която и да е банка, от Фонда за гарантиране на депозитите. Това е написано в закона за защита на депозитите. Така че и да не изтеглите парите си, те са гарантирани от Закона до този размер.В България валутния борд беше отменен одавна, остана единствено фиксирания курс на лева спрямо еврото. Фиксирания курс е фиксиран курс, а валутния борд е много, много сложно понятие, включващо редица политики, политически и финансови инструменти..... извън тематиката на форума ни. Днес поднових депозитите си в ПИБ в един от най-новите офиси. Аз ако фалирам няма да си откривам нови офиси.

Коментар

[quote="ogi28b"]40 000 лева е гарантираната сума която всеки вложител ще получи в пълен размер при фалит на която и да е банка, от Фонда за гарантиране на депозитите. Това е написано в закона за защита на депозитите. Така че и да не изтеглите парите си, те са гарантирани от Закона до този размер.quote].....да но въпроса е кога ще ти ги върнат.....ако е след 3 години...........

Коментар

doofiat написа:
                ПИБ има пазарна капитализация на БФБ от 759 млн.лв.За сравнение ЦКБ е с 419,933 млн.лв., Корпоративна ТБ е с 507,6 млн.лв., БАКБ е с 804,195 млн.лв.Тези стойности са изчислени по актуални цени от днешната борсова сесия.Банката макар и да няма външен гръб т.е. банка майка в чужбина (ПИБ е българска банка) постига високи резултати http://www.investor.bg/?cat=5&id=62735
                Точно банката е Българска и няма банка майка в чужбина.Логиката е следната има предложена оферта за закупуване ПИБ отказва чуждата банка прилага един от най-мръсните си номера зада стъпи на Българския банков пазар като пуска слух и понеже Българина е със силно развито стадно чуство да виси по опашки и да действа първично и стихийно ефекта е налице даже и сред колеги в нашия форум.Отидете изтеглете всичко и умищожете една от последните Български банки защото другите си продадоха гъзовете вече.Прост народ слаба държава .Банката която е направила оферта към ПИБ миналата седмица е от съседна на нас страна.Сещайте се чии интереси ще обслужва ако стъпи на нашия пазар :D .Интереса е друг каде да стоят парите на определени политически кръгове след засиления мониторинг на ЕС явно нашия път към Европа ще минава през Истамбул Ако има колега които има още инфо примерно за името на банката (това ми го спестиха)да каже зада осведомим колегите.
                Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Навсякаде бумтят с този въпрос, четох инфо по много форуми...Моето скромно мнение съвпада с нещо, което прочетох а именно, че по-скоро всичко това е платен слух, с цел да се купи банката на желана цена.Иначе нищо ново под небето,всеки се мъче да пре*бе другия не забравяйте, че сме в АБСУРДИСТАН А този индийския софт, както казва wwweb, нищо не му работи както трябва, откъде ги изкопаха тез индийци
                  "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                  Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Buch написа:
                    .....да но въпроса е кога ще ти ги върнат.....ако е след 3 години...........
                    По този въпрос Законът е категоричен:
                    Условия и ред за плащане на суми по гарантираните влоговеЧл. 23. (1) Фондът изплаща задължения на съответната банка към нейнивложители до гарантираните размери, когато Българската народна банка е отнелаиздадената лицензия за банкова дейност на търговската банка.(2) Фондът изплаща гарантираните размери на влоговете чрез търговска банка,определена от управителния съвет.(3) В срок до 15 дни от датата на решението на Българската народна банка поал. 1 назначеният квестор, ликвидатор или синдик е длъжен да представи науправителния съвет на фонда писмена информация за влоговете в банката.(4) В срок до 15 дни от получаването на информацията по ал. 3 управителниятсъвет на фонда е длъжен да оповести в най-малко 2 централни ежедневника деня, откойто вложителите на банката могат да получават плащания от фонда, както и банката,чрез която ще се извършват тези плащания.(5) Изплащането на суми от фонда започва не по-късно от 45 дни от датата нарешението на Българската народна банка по ал. 1.(6) При влог в чуждестранна валута на вложителя се изплаща левоватаравностойност на гарантирания размер на влога по курса на Българската народна банкав началния ден на изплащане на гаранцията по влоговете.
                    Най-късно на 46-я ден ще получиш парите си. ЗАКОН ЗА ГАРАНТИРАНЕ НА ВЛОГОВЕТЕ В БАНКИТЕ - линк към правителствен сайт.

Коментар

gamma написа:
                      На мен ми е все тая, първо защото не съм клиент на тази банка и второ, защото аз имам да давам парички, а не тя на мен Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                      Бе и аз това се замислих, щото имам там едно заемче скромно :D , ама си мисля дали пък, ако стане нещо няма да ни подпукат и нас....

Коментар

Колкото до валутния борд, откакто е въведен, не е отменян. Вече почти 11 г. станаха от въвеждането му.
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

ПИБ в момента строят нов модерен офис в Ямбол. Едва ли са пред фалит.Вярно е обаче, че преди 2 месеца бяха спрели да дават потребителски кредити, по неизяснени за мен причини.Мен ме смущава друго за валутния борд - който разбира се не е отменен - уж курса фиксиран, уж се очаква да е така докато приемем еврото, пък лихвите на банките за кредити или влогове в лева и в евро са различни. Това ознава за мен, че все пак банките имат едно на ум. Пък щом те имат едно на ум, значи все ще има нещо...

Коментар

А най лошото е че този "софтуер" в момента се въвежда от още поне 4 банки ...Да добавя за разликите в лихвата на кредитите и депозитите в евро и лев.Банката трябва да поддържа разнобразен портфейл от валути. Понеже в България паричната единица е лев с по ниската лихва по кредити в евро банката се опитва да засили търсенето на евро и по този начин да балансира различните видове валути. Иначе по фиксирания курс винаги може да обърне едното в другото. маржовете купува/продава не са чак толкова високи.Има го и факторът, че левът не е конвертируем ...

Коментар

snake - много яко съм се объркал нещо. Явно нещо друго са отменили, и аз не знам кво. Или май го отмениха в Аржентина?

Коментар

ogi28b написа:
                                snake - много яко съм се объркал нещо. Явно нещо друго са отменили, и аз не знам кво. Или май го отмениха в Аржентина?
                                В Арженитена (Южно Американското копие на България с много Българи там) валутният борд се срина с гръм и трясък. Никога, никъде тази институциа не се е проваляла така яко. В България все още сме в БОРД - извън него няма фиксиран курс към конкретна валута Има фиксинг за деня на БНБ към всички валути. А сега се преизчисляваме през еврото.
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                                X