Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво значат предните букви в регистрационните табели ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво значат предните букви в регистрационните табели ?

Дайте в тази тема, всеки да каже какви комбинаций е чувал за буквите от регистрационните табели на колите. Естествено не целя да засягам никой. Просто за шегата. Аз откривам сезона:СО - Софиянец (От)скороСО - София ОхлювСО - След Околовръстното КН - Крайно НекадъренИ най разбиващото според мен любимата ни регистрация - РКРК - Пет’стин Коня

TX - Техеран
    FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.

Коментар

PK - Пекин

Коментар

Y - Убитак А между другото ако някой ме светне какво общо има У с Ямбол, много ще съм му благодарен.ВР - Bundes Polizei

Коментар

branko_d написа:
          TX - Техеран
          И то не ТЕХЕРАН, щото просто си пасва с ТХ-то, а защото бившите Толбухинци, а сега добричлии карат като в Техеран - като за последно. И само реват, че ги обиждаме, но до сега не съм видял нито един каращ свястно водач на автомобил с ТХ табела. Да не споменавам, че не могат и да се паркират. Лошото е, че вече зеха да купуват коли на лизинг от Варна и табелите им станаха с В ....
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

////Punto//// написа:
            А между другото ако някой ме светне какво общо има У с Ямбол, много ще съм му благодарен.
            Yambol - Y
            Punto SX 1.1 55

Коментар

////Punto//// написа:
              ...А между другото ако някой ме светне какво общо има У с Ямбол, много ще съм му благодарен.
              Y(ambol) - това ще да е общото. Аз за друго не се сещам. Известно е, че за първите букви на регистрационните номера се използват букви от кирилицата, съвпадащи графично с такива от латиницата. Е, при изписването на Ямбол на латиница има съвпадение на първата буква и именно тя е взета....Извинявам се, писали сме едновременно с колегата Punto SX. Но пък имаме единомислие
              FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
              FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Ето как един колега от Габрово ми обясни защо на техните табели пише ЕВ: ГабрЕВо Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 .
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

За След Околовръстното съм го чувал и аз, а за ямбол съм чувал Убиец, то и за учебните важи. Не знам дали я има в нашия форум тая снимка на номера "OB 4444 AP" Просто е култова!

Коментар

ogi28b написа:
                    За След Околовръстното съм го чувал и аз, а за ямбол съм чувал Убиец, то и за учебните важи. Не знам дали я има в нашия форум тая снимка на номера "OB 4444 AP" Просто е култова!
                    Снимката я има, даже някоя от колежките я беше постнала. За мене е особено смешно, че наистина в моя град е възможно да има автомобил с точно този номер. Ще трябва да се огледам. И какво, също е много възможно собственикът гордо да се перчи с него и да се е изръсил яко да го вземе точно него. И да няма понятие, че е станал за смях. Направо черен хумор
                    FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
                    FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

jenshen73 написа:
                      branko_d написа:
                      TX - Техеран
                      И то не ТЕХЕРАН, щото просто си пасва с ТХ-то, а защото бившите Толбухинци, а сега добричлии карат като в Техеран - като за последно. И само реват, че ги обиждаме, но до сега не съм видял нито един каращ свястно водач на автомобил с ТХ табела. Да не споменавам, че не могат и да се паркират. Лошото е, че вече зеха да купуват коли на лизинг от Варна и табелите им станаха с В ....
                      Айде бе карач, това по каква статистика някаква твоя ли? Знаеш ли колко ПТП-та на глава от населението стават в Добрич и колко във Варна?А айде да не ти обаждам какви каскади съм виждал там и то с коли с В регистрация.
                      N.Y. State of Mind

Коментар

Като въведоха новите номера, бях още студент, и един наш преподавател на един изпит ме пита: "знаеш ли защо вашите номера са с У?"... Викам "що?". " Ми щото сте УРУНГЕЛИ, затова..." И аз затова карах със сливенски табели , щото не съм Урунгел .Иначе незнам що си мислите, че трябва да има някаква връзка между града и буквите. Единственото условие е, да са букви, които ги има и в латиницата, и в кирилицата.За гърците въведоха същите правила, и там също няма съответствие навсякъде. Например всичко що започва с Ν е Солун, а с Υ и Ζ са Атина. Едно време още на черните номера бяха въвели "А" да е София.

Коментар

аз пък знам че ТХ е тоалетна хартия
                          Mercedes E200 coupe

Коментар

Темата малко се поизмести, но и аз да се включа в ОФФ-топика.Според мои лични наблюдения при обикаляне из почти цяла България, най-толерантни са шофьорите в София, а най-некадърни - в Пловдив. А за най-опасно шофиране водят номера с РА и РК Сега преди да ми скочат пловдивчани, да кажа че и аз съм родом от Пловдив. Както и естествено, че не всички там са такива. Просто лични мои наблюдения. моля никой да не се обижда.

Коментар

stivst написа:
                              ogi28b написа:
                              Снимката я има, даже някоя от колежките я беше постнала.
                              къде я има бе хора...попиках се да се хиля.., и рових, ама не мога да я намеря! Дайте линк.., моля! :D
                              Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Working...
                              X