Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Забраняват газовите уредби след 2009 !!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И аз го гледах. Казаха и че в Европата яко слагат Газови системи, че било по-икономично. Даже държавата ги подпомагала щото са еко ....
    Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
    MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
    Engine Stamp: 176B9.000
    Version Code: 176BV
    Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

КИМИ написа:
      Депутатите имат вериги бензиностанций и никой не им зарежда бензина, така че очаквам ответен удар- двоен акциз на газта и да стане 2.20- ха сега да ви видя, гявули такива. Бенз!
      Само че почти на всяка бензиностанция има и газстанция и въпросните депутати имат не по-малка далавера и от газта въпреки ниската и цена. Преди 10 години един познат беше тръгнал да прави газстанция и имах достъп до информация за това колко и как може да се печели от газта. Само разлика от няколко градуса на околната температура мога да ти докарат доста парички. Газта се купува на тонове, а се продава на литри. С малко познания по физика всеки може да разбере за какво става на въпрос. Да не говорим и за разликата в цените според качеството на газта, тогава беше над 2 пъти сега едва ли е по различно.

Коментар

Не знам аз ли не разбрах или вие, ама никога не са казвали, че забраняват газстанциите или газовите уредби искат всяка кола да върви с горивото за което е направена и в това няма нищо лошо в Испания преди години беше така и мисля, че и сега не е по различно. И аз лично съм за махането на газовите уредби, не искам да се разминавам или на паркинга на магазините да съм заобграден с движещи се самоделни бомби.
        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

dani389 написа:
          Не знам аз ли не разбрах или вие, ама никога не са казвали, че забраняват газстанциите или газовите уредби искат всяка кола да върви с горивото за което е направена и в това няма нищо лошо в Испания преди години беше така и мисля, че и сега не е по различно. И аз лично съм за махането на газовите уредби, не искам да се разминавам или на паркинга на магазините да съм заобграден с движещи се самоделни бомби.
          Нема начин колега свиквай. Колко газови уредби си видял експлоадирали от както си шофьор, бензина е не по-малко опасен особедно в жегите.Аз лично ще карам на газ докато може и има изгода и невярвам това да стане със махането на газовите уредби поне в близките 5 г. В Испания как е било........тук е България и няма да стане Испания всяка страна си има идентичност.
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Има страни (мисля Индия) в които градският транспорт задължително е на газ.
            Brava 98' 1.6 16V - Червенокосата италианка

Коментар

bubachko написа:
              КИМИ написа:
              ...така че очаквам ответен удар- двоен акциз на газта и да стане 2.20...
              Ща го напра’ат, ма ше се фанат за дедовия... нали тогава няма да рипне само шоферлъка, а целокупниябългарски народ дет се газифицира ужким за по ефтинко... И ще почнат да се отказват от услугата. Как мислите, дали няма да стане така? А дали тогава и тея от Овергаз дето продълбаха всяка уличка във всеки квартал на всеки град по България ще си седят мирни и кротки... . А кой знае колко заводи и предприятия има още с разни специализирани газови инсталации... Ще замирише тогава не на газ, а на революция
              Какво общо има пък газта за битови нужди, тя не е пропан-бутан, по-точно тази за която прекарват тръбите Овъргаз, тя е природна. Въпреки, че има много домакинства, които готвят и се топлят с бутилките и за тях ще е проблем покачването на газа. Нямат логично обяснение да вдигат цената, понеже пропан-б-а е по евтин като производство и е екологично по-чист, ако в ЕС не вдигнат акциза и тука няма да го вдигнат.
              --Старата ръжда любов не хваща!--
              156 sportwagon 1,9 jtd 115
              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Абе незнам дали аз не съм разбрал нещо, ма тази "директива" както я нарекоха и от която направиха новината не е за махане на уредбите и за спиране на газта, а за намаляване на вредните емисии... Което не виждам как ще стане, ако накарат всяка кола да си кара на горивото за която е писана... Не че много разбирам, ама сигурно всички 20-годишни таралясници на газ са по-екологични от повечето коли на пазара, без да гледаме чистак-новите де. Друг е въпроса колко са сигурни и с тази новина не се ли опитаха да загатнат предполагаемо спиране от движение на старите коли... Или купуваш на бате Фичо (стойност 1000лв) катализатор за 1200лв, или сменяш старата самоделна бутилка с такава за 2000лв (сигурна)... ако не те кефи - еее-там могат да ти го изкупят за скрап за 200лв . Да не говорим за всички "старчоци" тип баба Лада и дедо Мохер и всички други подобни дето даже си нямат контрол на изгорелите газове...
                van_dal написа:
                bubachko написа:
                КИМИ написа:
                ...така че очаквам ответен удар- двоен акциз на газта и да стане 2.20...
                Ща го напра’ат, ма ше се фанат за дедовия... нали тогава няма да рипне само шоферлъка, а целокупниябългарски народ дет се газифицира ужким за по ефтинко... И ще почнат да се отказват от услугата. Как мислите, дали няма да стане така? А дали тогава и тея от Овергаз дето продълбаха всяка уличка във всеки квартал на всеки град по България ще си седят мирни и кротки... . А кой знае колко заводи и предприятия има още с разни специализирани газови инсталации... Ще замирише тогава не на газ, а на революция
                Какво общо има пък газта за битови нужди, тя не е пропан-бутан, по-точно тази за която прекарват тръбите Овъргаз, тя е природна. Въпреки, че има много домакинства, които готвят и се топлят с бутилките и за тях ще е проблем покачването на газа. Нямат логично обяснение да вдигат цената, понеже пропан-б-а е по евтин като производство и е екологично по-чист, ако в ЕС не вдигнат акциза и тука няма да го вдигнат.
                Това всъщност не го знаех че са различни газове Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 , простете ноля на невежия. Но идеята ми беше същата, бая са домакинствата на проан-бутан....

Коментар

сигурни...все пак една АГУ не е сложно устройствотова е най-малкия проблем със сигурносттакато знам как се минава на ГТП (не за уредбата, а за основния)пълен майтапа в графите има доста точки които трябва да се изпълнят...току що в Люлин, на светофара преди тунела изгоря една кола
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Аз пък нямам такива проблеми карам си Bi Power-a със фабричния метан и неме инт. Мен чесно казано ме самнява да ги забранят газовите!Предполагам че само ще изловят НЕ законните без паспорти и така.Ще си проличи през 2009 живот и здраве.Между другото Bi Power-a се продава,ако някои има интерес можи да ми пиши на лична.
                    Fiat Marea 1.6 16v Bipower
                    Citroen Saxo 1.6 VTS 90 k.c.
                    Citroen Saxo 1.6 16v 118 k.c.

Коментар

Абе хора въобще не го мислете тва нали ония ден казаха по новините че тва отпадало.И щяло да бъде ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО но не и задължително Такаче караите си колите спокоино.
                      кола без турбо е като жена с малки цици, върши ти работа ама не ти праи кеф

Коментар

Гангстер, къде го ремонтираш тоя метан като има проблем? Че нашите майстори май много много фабрични уредби не пипат.

Коментар

Working...
                        X