Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Протестът, който се заформя заради скъпия дизел

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Airfan написа:
    Искам дебело да подчертая, че цената на петрола влияе твърде малко на цената на горивата. Тя не е основното перо във формирането на цената и не обуславя големия скок, който има в последните години.
    Прав си, че не влияе особено, но тя е основното оправдание и повод, когато у нас може да се спекулира (тоест да се надува надценката или акциза с цел задоволяване на нечия алчност) при всеки удобен повод. Има някакъв луд парадокс - емирствата твърдят, че никога до сега не са произвеждали толкова големи обеми, и все пак ние купуваме като луди, и цената не пада, защото няма пренасищане на пазара ... а докато не пада - всеки купува за да се презапасява и да го продава/ползва после като е по-скъпо или е на печалба. Като в омагьосан кръг сме. Тези дефекти на свободния пазар само държавата може да ги повлияе. Могат да се освободят запаси от резерва, да се поощрят накои сектори с облекчения равни на част от акциза, да се направят такива бонус облекчения за смесващите с био-дизел, че да им е изгодно, а не както по сегашния закон - нефункциониращ и гонен от Евпопа като неефективен. Всичко може, но въпроса е да бъде настъпан нашия политик от неговия работодател - народа, и то със сериозен ултиматум, ако този електорат, не е поредната съвременна "рая". Вие не знаете как всички чужденци ме питат - като имаме толкова много неща, от които да се оплакваме ние българите, защо не протестираме както те правят в техните държави, всеки път когато не им изнася - за щяло и нещяло. Аз съм убеден, че това не е прищявка, а късае всички ни, най-малкото всеки, до когото хляба достига чрез транспорт; да не говорим за други взаимносвързани части от общата икономика.
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
      А аз ще дублирам протеста в Русе. Поне най-после има точна дата.
      Само не разбрах в какво ще се изразява протеста, на място ли ще седим за да блокираме движението, ще бибиткаме ли или просто от тази дата спираме да зареждаме, и ще си ходим пеша както - като ако си оставим колите в задръстването? За колко време е замислено да продължи протеста? В София докато си обиколят уличките, а в другите градове
      shondy написа:
      Ето защо ще го обявя в столична община за дата на протеста 03.06.08 (вторник) от 11:00ч. Надявам се датата и часът да удовлетворяват максимален брой хора. Нямам възможност да обявя дати за провеждане на протест в другите градове ,но ще помоля колеги ,които имат желание и възможност да се включат към протеста да поемат инициатива и да се организират посредством посочените от мен линкове...
      Трябва да преровя и другите форуми за да видя дали тази дата е окончателна. А само с един ден ли ще им се размине? Гледайте и се учете от учителите!

Коментар

Качете и някаква листовка която да си разпечатим на принтерите и да слагаме под чистачките на автомобилите, за да го разгласим максимално Нещо от сорта на "НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ С/У ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА, ДАНЪЦИТЕ И ТАКСИТЕ ЗА АВТОМОБИЛИ И БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА - 03.06.08, 11:00, ПРЕД Ал. НЕВСКИ. ОРГАНИЗИРАНО ОТ: (ИЗреждане на всички клубове, съпричастни към протеста)

Коментар

ogi28b написа:
          Качете и някаква листовка която да си разпечатим на принтерите и да слагаме под чистачките на автомобилите, за да го разгласим максимално Нещо от сорта на "НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ С/У ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА, ДАНЪЦИТЕ И ТАКСИТЕ ЗА АВТОМОБИЛИ И БЕЗДЕЙСТВИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА ПЪТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА - 03.06.08, 11:00, ПРЕД Ал. НЕВСКИ. ОРГАНИЗИРАНО ОТ: (ИЗреждане на всички клубове, съпричастни към протеста)
          Идеята е много добра. Ама трябва да се организираме да пристигнем там масово, а не кой, както, когато може
          Fiat Punto 1.7TD
          Mazda 626 2.0
          Fiat Croma 2.4 Multijet

Коментар

FaceLess написа:
            .... кой, както, когато може
            значи не като на ФИАТ-среща, така ли Ама аз как да изляза от работа? Не трябва да ходя. А ако има достатъчно организация, ония от атака и от герб ще се усетят, ще яхнат протеста, и ще стане "10 януари" на 3-ти юни. Всъщност харесва ми! Тия трябва да се махнат от там, дето управляват. Под предлог че протестираме с/у горивата, трябва да бутнем правителството!!! (Това което пиша май е забранено в Конституцията )

Коментар

Ще се направим че не сме видяли какво си написал Но ако наистина ще правим нещо на 3ти, то трябва да е добре организирано, а не насипно да отидем там! А иначе, за хората които са на работа, наистина ще им е трудно да дойдат
              Fiat Punto 1.7TD
              Mazda 626 2.0
              Fiat Croma 2.4 Multijet

Коментар

Както и да отидем, колеги, резултат няма да има, но поне ще направим калабалък, та дано се замислят господа управляващите, че все още има и население в тази държава

Коментар

Трябва да покажем на ония идиоти-управляващите, че не сме съгласни с това което мислят,винаги те са облагодетелствани.
                  Fiat Croma 2.0TDi.d.
                  Citroen Xsara Picasso 2.0HDI
                  И самоувереният е бил неуверен!

Коментар

ogi28b написа:
                    FaceLess написа:
                    .... кой, както, когато може
                    значи не като на ФИАТ-среща, така ли Ама аз как да изляза от работа? Не трябва да ходя. А ако има достатъчно организация, ония от атака и от герб ще се усетят, ще яхнат протеста, и ще стане "10 януари" на 3-ти юни. Всъщност харесва ми! Тия трябва да се махнат от там, дето управляват. Под предлог че протестираме с/у горивата, трябва да бутнем правителството!!! (Това което пиша май е забранено в Конституцията )
                    Не е. Забраната касае държавното устройство, доколкото знам. Ако беше забранено, то как щяха да искат вот на недоверие?Така като се замисля, и аз може да дойда. Ако се отделим ФИАТите може да си почовъркаме малко по колите.
                    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Чесно казано и аз можеби ще се присъединя чак към 12:00 часа, когато със сигурност мога да изляза в обедна почивка.Пусната е и петиция за подписване:http://www.bgpetition.com/grajdanski...x.htmlДнес на един ван видях лепнати от двете страни на задните стъкла листи A4 с герба на Р. България и надпис "Протест на превозвачите, Протест на целия народ."

Коментар

Аз всеки ден протестирам по 30-40 минути на отиване и връщане от работа но от това по леко не ми става 5,5 километра за 40 минути при това с едно минаване на червено на светофара на Евлоги Георгиев и Драган Цанков ...

Коментар

niko_ymn написа:
                          Чесно казано и аз можеби ще се присъединя чак към 12:00 часа, когато със сигурност мога да изляза в обедна почивка.Пусната е и петиция за подписване:http://www.bgpetition.com/grajdanski...x.htmlДнес на един ван видях лепнати от двете страни на задните стъкла листи A4 с герба на Р. България и надпис "Протест на превозвачите, Протест на целия народ."
                          колега, подписах, ама с тез’ петиции стана хептен циганска работа... и вече никой не им връзва дикиш!Освен това, на първо четене забелязах правописни грешки. Изобщо... когато се прави такова нещо, е добре да се консултираме с адвокати и хора поназнайващи Български език. Иначе всичко изглежда несериозно.
                          Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

ilkor написа:
                            Аз всеки ден протестирам по 30-40 минути на отиване и връщане от работа но от това по леко не ми става 5,5 километра за 40 минути при това с едно минаване на червено на светофара на Евлоги Георгиев и Драган Цанков ...
                            Вероятно става въпрос за мястото на което първо пуска десен завой за орлов мост, и минаваш от дясната лента за направо, и после заналяво? Съветвам те да хвърляш по 1 поглед нагоре преди светофара, защото в скоро време май там ще сложат камери, ако не са ги сложили вече.

Коментар

Да същия е. Ако чакам в лентата за направо ще добавя поне 10 минути още. Защото всички минават в дясната лента и когато светне зелено мостът вече е пълен с коли и от тези които спазват лентата минават само 2-3-ма.А за сега няма камери. Колега са го снимали там но като минава по релсите под ВИАС от камера в кола. Всеки ден минавам от там и шанса е 50:50 да мина на зелено Ако има камера трябва да е разположена преди светофара за да снима както него така и колата - иначе записа няма стойност.

Коментар

Абе не знам , ама е сега по новините - увеличение на тока - 3-те фирми - различни цени за крайния потребител. И какво излиза - че във варна им е по-хубав тока, за това ли е по-скъп?? А нощните тарифи - обратно. Явно във варна нощно време тока е кофти, затова е по-евтин. Да не би през деня да не е 50 херца, а да е 49.5? или пък е фиксиран 220 волта прав ток, пък през нощта минава на променлив 50 херца? Как може за едно и също нещо, от национално значение, като тока, да е на различни цени в различните части на страната? Накъде изобщо отива таа държава???

Коментар

Working...
                                X