4,3 по Рихтер разлюля част от Северна България (ОБЗОР)12 май 2008 | 14:12 | ФокусПо данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт към БАН в 13,12 ч е било регистрирано земетресение с епицентър на около 270 км в североизточна посока от гр. София на територията на страната. Земетресението е с магнитуд около 4,3 по скалата на Рихтер. Няма данни за жертви и нанесени материални щети. По първоначална информация - епицентърът е бил около Стражица, между селата Мирово и Асеново.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново земетръс вече и земята която тъпчем ни е сърдита.
Collapse
X
-
Става страшно дано да не последва по-силно, че не знам В Търново се усети един рязък подскок и това беше, като си отида до село ще разбера какви са пораженията на 7-8 км. от епицентъра, преди два месеца правихме рамонт на къщата, ама какво да се прави.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
bubachko
coolboby написа:... Стражица...туй не е на добре ми се струва!
Коментар
-
Когато стават земетресения в определен район,то това не означава че ще последва по-силно земетресение.Според някои неща които съм чел дори е точно обратното,при слаби трусове се освобождава част от напрежението получено между тектоничните плочи.По-опасно е когато дълго време не е имало трус,тогава изведнъж може да се освободи това напрежение и да стане силно земетресение.Това го гледах някъде нагледно обяснено с филче,но сега дали мога го намери
Коментар
-
Странно.Офисът ни е на 7-мия етаж и нищо не съм усетил, а тъщата на 3-тия етаж го е усетила.А странно е, защото след земетресението в Китай си помислих, че и ние сме земетръсна зона, а скоро не е имало земетресение.. и ето го, още на същия ден. Обещавам, че няма да си мисля за наводнения, земетресения, цунамита, урагани и др. подобни повече !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар