Може и да и се размине щом талона си е в нея. Аз имам НП за 100 лв. от преди 5-6 години и никой до сега не ме е потърсил за да го плащам. Тогава ченгето си ми даде талона. Януари си сменях книжката и пак нищо... Казаха ми само: "Заповядайте. Със здраве да си ги носите"
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Някой , да знае как става плащането на акт ?
Collapse
X
-
деси_бургас написа:не знам момчета акта си е в мен, а полицаите ми обясниха да карам с него един месец, снощи приятеля ми видя акта и каза, че и той има няколко такива, но явно просто са забравили да ми вземат талона, май са сбъркали тия минцифайки. Дано не ми вземат книжката.
Коментар
-
Деси щом талона си е у теб, карай и не се занимавай, съвет от мен. Погледни в акта да не са написали, че не си носила талон например и за това да са ти го върнали. Иначе точно най-отдолу в акта пише какво е взето като доказателство, че си била там, обикновено талона. Как иначе ще кажат, че аз съм направил нарушението.Въпрос към колегите адвокати от форума - каква е давността на глобите (на влезлите в сила наказателни постановления) и има ли лихва за не плащане в срок. Знам, че е две години и не се начисляват наказателни лихви. Ако никой не се сети да ти търси парите 2 години НП губи силата си по давност. Така ли е?Този въпрос мисля, че интересува доста колеги със стари актове, неплатени и ще е интересно да се знае със сигурност дали е така.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Колежке, ако имаш акт и синьо талонче в себе си, то значи акта е невалиден Обяснявам, защо - когато се съставя акт, има едно поле с няколко реда, на които се попълва "като доказателство от нарушителя е иззет контролен талон с номер....", а в случая този контролен талон не е иззет и за това спокойно може да се анулира акта или да отпадне наказателното постановление в съда А, ето, колегата Илко ме е изпреварил НП имат давност две години - аз съм плащал актове малко след нова година и според лелката на гишето трябваше да си платя всичките актове, но когато я попитах, "а те не са ли с давност до две години" и тя ми подчерта за плащане само тези от две години насам Значи, ако мине номера - някой не информиран може да си плати актовете от преди пет години!
Коментар
-
деси_бургас написа:не знам момчета акта си е в мен, а полицаите ми обясниха да карам с него един месец, снощи приятеля ми видя акта и каза, че и той има няколко такива, но явно просто са забравили да ми вземат талона, май са сбъркали тия минцифайки. Дано не ми вземат книжката.Bravo 1.6 16v
Коментар
-
chris написа:Извинявай, ама ти да не се бъркаш нещо с талона на колата, защото тава, което приказваш е АБСУРД.Че ченгелите са прости - прости са, ама чак пък толко...Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар