Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Някой , да знае как става плащането на акт ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Може и да и се размине щом талона си е в нея. Аз имам НП за 100 лв. от преди 5-6 години и никой до сега не ме е потърсил за да го плащам. Тогава ченгето си ми даде талона. Януари си сменях книжката и пак нищо... Казаха ми само: "Заповядайте. Със здраве да си ги носите"
    Alfa 159 SW 2.4 Ti
    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

не знам момчета акта си е в мен, а полицаите ми обясниха да карам с него един месец, снощи приятеля ми видя акта и каза, че и той има няколко такива, но явно просто са забравили да ми вземат талона, май са сбъркали тия минцифайки. Дано не ми вземат книжката.
      ОБИЧАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!!

Коментар

деси_бургас написа:
        не знам момчета акта си е в мен, а полицаите ми обясниха да карам с него един месец, снощи приятеля ми видя акта и каза, че и той има няколко такива, но явно просто са забравили да ми вземат талона, май са сбъркали тия минцифайки. Дано не ми вземат книжката.
        След като мине месецът, през който можеш да караш с акта, отиваш в полицията или КАТ да ти вземат книжката. В твоя случай месеците са 3. "Излежаваш" си присъдата от 3 месеца, след което отиваш пак в КАТ да си платиш глобата - 200-250 лв., съответно след това си получаваш и книжката.Само ми е странно защо не са ти взели талона и какво може да последва от това ...

Коментар

Деси щом талона си е у теб, карай и не се занимавай, съвет от мен. Погледни в акта да не са написали, че не си носила талон например и за това да са ти го върнали. Иначе точно най-отдолу в акта пише какво е взето като доказателство, че си била там, обикновено талона. Как иначе ще кажат, че аз съм направил нарушението.Въпрос към колегите адвокати от форума - каква е давността на глобите (на влезлите в сила наказателни постановления) и има ли лихва за не плащане в срок. Знам, че е две години и не се начисляват наказателни лихви. Ако никой не се сети да ти търси парите 2 години НП губи силата си по давност. Така ли е?Този въпрос мисля, че интересува доста колеги със стари актове, неплатени и ще е интересно да се знае със сигурност дали е така.
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Колежке, ако имаш акт и синьо талонче в себе си, то значи акта е невалиден Обяснявам, защо - когато се съставя акт, има едно поле с няколко реда, на които се попълва "като доказателство от нарушителя е иззет контролен талон с номер....", а в случая този контролен талон не е иззет и за това спокойно може да се анулира акта или да отпадне наказателното постановление в съда А, ето, колегата Илко ме е изпреварил НП имат давност две години - аз съм плащал актове малко след нова година и според лелката на гишето трябваше да си платя всичките актове, но когато я попитах, "а те не са ли с давност до две години" и тя ми подчерта за плащане само тези от две години насам Значи, ако мине номера - някой не информиран може да си плати актовете от преди пет години!

Коментар

деси_бургас написа:
              Извинявай, ама ти да не се бъркаш нещо с талона на колата, защото тава, което приказваш е АБСУРД.Че ченгелите са прости - прости са, ама чак пък толко...
              Bravo 1.6 16v

Коментар

chris написа:
                Извинявай, ама ти да не се бъркаш нещо с талона на колата, защото тава, което приказваш е АБСУРД.Че ченгелите са прости - прости са, ама чак пък толко...
                ...колежката ни взима за мезе нещо... :D и Кики по-горе е писал, за оня факТ с поленцето.., и ако евентуално си без талон - взимат ти книжката и спират колата (поръчваш някой друг да ти я закара до вкъщи).Няма такива истории да имаш акт, и книжката и талона ти да са в теб - ц, просто не става...
                Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Working...
                X