Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Впечатления от Фиат Добло

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Впечатления от Фиат Добло

    По празниците със семейството ми и приятели - общо 7 човека - бяхме на организирана екскурзия на остров Тасос. Тъй като имахме цял свободен ден, а не разполагахме с превозно средство решихме да си вземем такова рента кар.Мислехме, че за седем човека трудно ще намерим превоз, но собственика на хотела ни изненада с едно червено Добло, което събираше даже осем човека. Много се зарадвах, че и в Гърция ще се возя на кола от любимата ми марка. Впечатленията ми: много функционален автомобил, с добър външен и вътрешен дизайн, добре оборудван откъм екстри и добре обезшумен, добра возия и леко управление. Основен недостатък - не върви! Не мога да си обясня как може такъв автомобил да бъде оборудван с двигател 1,4 /не знам с каква мощност е но мисля около 85кс/. Той просто спираше при преодоляване на не много стръмни наклони. Дори автобусът, с който пътувахме, се държеше по-прилично по тези пътища. Средният разход, който ни даде борд компютъра за изминатите около 80 км беше 8,1 л/100 км, което не е кой знае какво постижение според мен.Грешен разделМодераторски екип на fiat-bg.org
    Peugeot 301
    Punto 1.9 JTD - на жената

    #2
    Лелеллеее Добло в Рацинг раздела.... Колега темата е за друг раздел
    BMW E90 320D
    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

    Коментар


      #3
      То и аз карам едно Добло само, че е 1.9JTD. Мога да кажа, че върви много. Разхода му е малко завишен. При колата, която карам аз се забелязва не добро уплътнение на предните врати. При 120 км/ч. така духа, че може да ти нaправи прическа.
      И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

      Коментар


        #4
        Аз съм карал 1.3 jtd - товарен вариант, по дългата база мисля - новата маска. Много добро, определно. дърпаше доста прилично (с сравнение с подписа ми )е все пак беше празна. Не бях карал ’малък’ дизел но останах приятно изненадан. От към екстри няма какво да кажа, все пак е работна кола, ама чак пък и централното да си спестят ...

        Коментар


          #5
          Re: Впечатления от Фиат Добло

          venco67 написа:
          По празниците със семейството ми и приятели - общо 7 човека - бяхме на организирана екскурзия на остров Тасос. Тъй като имахме цял свободен ден, а не разполагахме с превозно средство решихме да си вземем такова рента кар.Мислехме, че за седем човека трудно ще намерим превоз, но собственика на хотела ни изненада с едно червено Добло, което събираше даже осем човека. Много се зарадвах, че и в Гърция ще се возя на кола от любимата ми марка. Впечатленията ми: много функционален автомобил, с добър външен и вътрешен дизайн, добре оборудван откъм екстри и добре обезшумен, добра возия и леко управление. Основен недостатък - не върви! Не мога да си обясня как може такъв автомобил да бъде оборудван с двигател 1,4 /не знам с каква мощност е но мисля около 85кс/. Той просто спираше при преодоляване на не много стръмни наклони. Дори автобусът, с който пътувахме, се държеше по-прилично по тези пътища. Средният разход, който ни даде борд компютъра за изминатите около 80 км беше 8,1 л/100 км, което не е кой знае какво постижение според мен.
          Логично е да не върви. При този товар (7 х 75 = 525 килограма) и този бензинов двигател е най-добре да се поддържа двигателя в максималния въртящ момент - около 4000 оборота. При ниски обороти (вероятно сте си мислели за икономия на гориво) разхода се вдига. ФАКТ!

          Коментар


            #6
            Извинения за раздела. Мислех, че съм пуснал темата в "Общи приказки". Грешката е неволна.
            Peugeot 301
            Punto 1.9 JTD - на жената

            Коментар

            Working...
            X