Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И аз я свърших като кучето на нивата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смешен е съветът за обжалването...
    Защо да е смешен, колега?Мога да твърдя, че с това си изкарвам прехраната и в 90% от наказателните постановления има допуснати грешки, което води до автоматичната им отмяна без въпроса да се гледа по същество. Отделен е въпроса, дали ти се занимава да се влачиш по съдилища.До ден днешен съм виждал само 2-3 потвърдени от съда наказателни постановления, а през ръцете са ми минали стотици, така че, ако има грешка, обжалвайте смело. Почитаемия съд също не обича катаджиите. Друга тема, че с последните изменения извадиха от обжалване глобите до 50 лв., така че за тия суми можеш да си изгориш без нищо.Все пак, съдебния контрол е право на всеки и не трябва с лека ръка да се отказваме от него.
    Shit happens, sometimes...
    Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
    Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

коцев написа:
      You are the best, man!
      Кое точно е смешното?Че мен са ме хванали с 94 км/ч на изхода на града или че двама са се блъснали на центъра със 120 км/ч без да има наоколо патрулка?Въпреки,че целия град там кара със над 80?И ченгетата го знаят,но не може "на джоб" пред целия град нали?Е това ме ядоса в случая,не че са ми написали акт.Нарушил съм,ще си платя гяволука,ще походя пеш,но съм чист пред себе си,защото не съм застрашил ничий живот,здраве или имот.Спирам да наблюдавам темата и да коментирам в нея.Прекалено много светци има по света.Еле в България са по един на глава от населението.[/quote]Добре де колега .Казваш че всички в града карат с над 80км . Значи за всички не важи правилник и са в нарушение.Давай еруш на маслините . Спират те извън града пак в нарушение и ти ги изкарваш тях пак виновни че се скрили в храстите . Ами ако я бяха спрели патрулката на видно място пак ли с толкова голяма скорост щеше да караш или като ги забележеше отдалеч щеше да намалиш и караш като се полага . Защо трябва все да си викаме абе като няма катаджии давай да караме колкото можем а пресветнат ли ни че има КАТ хоп веднага влизаме в релсите . Нека да се научим всички да караме според закона и правилника и тогава ще се излишни и полицаите по пътищата .[/quote]Колега Коцев,с цялото ми уважение към възрастта Ви ще ви попитам:Защо Синята стрела,а не Синята костенурка?п.п. Знам,че нямаше да пиша ама те ръцете сърбят,бе. ивджордан,понеже не ми изпрати моторчето за чистачките,сега ще те назнача да ми обжалваш акта
      I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Сега за всички недоразбрали:Няма да обжалвам акта,защото според закона съм нарушител,а и не ми се разтакава по съдилища.Нещото което ме напуши да пусна тази тема,е точно факта,че през ден си пия бирата след работа(след което си хващам такси) на едно място,където разни рацери летят ниско,а катаджиите ги няма.И това е на натоварена пешеходна пътека и място където излизат 90 % от автомобилите,отклонени от затворения център.Виждал съм катастрофи избегнати на косъм,катастрофи които нямаше да са такива,ако някой кара нормално.Не говоря за 50,поне за 70 става дума.Ама не там никога не съм виждал патрулка,въпреки,че всеки втори е в нарушение на това кръстовище.Та колегата Коцев пак да каже:Само аз ли трябва да спазвам закона,или същото важи и за служителите на КАТ?Аз съм пътен хулиган,признавам си. Сега нека,този който през живота си не е извършил грях,да хвърли първия камък.Не че съм Мария-Магдалена
        I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Сега нека,този който през живота си не е извършил грях,да хвърли първия камък.Не че съм Мария-Магдалена
          Колега, подкрепям те на 100%. Просто не ни е у ред държавата и всички си патим от това. Преди много години една метъл група направи албум, който се казваше "Коледна корупция". Тогава те го обясниха с факта, че албума излиза по коледа, а "корупция" е модерна дума. За съжаление в България корупцията не е само "коледна", а целогодишна и изобщо не е само "по високите етажи" както се казва в новините.За съжаление ще ти се наложи да походиш пеша, но това не решава проблема, че куките са в храстите, а не на невралгичните точки, където ежедневно стават произшествия. Не решава и проблема, че в България умират по 1000 човека годишно в катастрофи. аз нямам рецепта за решаване на тоя проблем, но ако куките си бяха на мястото и не ламтяха за парички, жертвите щяха да са по-малко.
          Shit happens, sometimes...
          Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
          Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

avvasilev написа:
            Сега за всички недоразбрали:Няма да обжалвам акта,защото според закона съм нарушител,а и не ми се разтакава по съдилища.Нещото което ме напуши да пусна тази тема,е точно факта,че през ден си пия бирата след работа(след което си хващам такси) на едно място,където разни рацери летят ниско,а катаджиите ги няма.И това е на натоварена пешеходна пътека и място където излизат 90 % от автомобилите,отклонени от затворения център.Виждал съм катастрофи избегнати на косъм,катастрофи които нямаше да са такива,ако някой кара нормално.Не говоря за 50,поне за 70 става дума.Ама не там никога не съм виждал патрулка,въпреки,че всеки втори е в нарушение на това кръстовище.Та колегата Коцев пак да каже:Само аз ли трябва да спазвам закона,или същото важи и за служителите на КАТ?Аз съм пътен хулиган,признавам си. Сега нека,този който през живота си не е извършил грях,да хвърли първия камък.Не че съм Мария-Магдалена
            Ами колега ,какво ви пише до сега бай ви Иван ???? Казваш че никой не спазвал скороста в града защото нямало катаджии на това място . Е за да се спазва правилника необходимо ли е на всеки метър да има КАТ. ??? Нека болшинството водачи го спазват а че винаги си ги е имало разни мърши дето не го спазват нека не гледаме от тях . Почти винаги съм писъл че мен ме е по страх от удар отзад отколкото отпред да се блъсна . И затова постоянно поглеждам в огледалото и а някой ме наближи много веднага се изнасям плътно в дясно и го пускам да си чупи главата .Това ,че доста водачи не спазват скороста в града не значи че и ние трябва като тях да караме . Това е моя съвет.Сам казваш че си бил свидетел как се разминават на косъм от катастрофа . Е трябва ли и ти да трепериш всеки път като караш и ти с голяма скорост. Нека се научим да си признаваме грешките и си вземем поука .После това дето един колега софиянец се изхвърли по горе че само селяните карат лошо в София е толкова тъпо че няма нужда от коментар .А софиянците като дойдат тук в Ловеч карат като луди сякаш са били на синджир вързани в София Няма селяни ,няма граждани . Има свестни водачи има и такива дето не трябва да се качват на кола .
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
              avvasilev написа:
              за всички недоразбрали:Няма да обжалвам акта,защото според закона съм нарушител,а и не ми се разтакава по съдилища.Нещото което ме напуши да пусна тази тема,е точно факта,че през ден си пия бирата след работа(след което си хващам такси) на едно място,където разни рацери летят ниско,а катаджиите ги няма.И това е на натоварена пешеходна пътека и място където излизат 90 % от автомобилите,отклонени от затворения център.Виждал съм катастрофи избегнати на косъм,катастрофи които нямаше да са такива,ако някой кара нормално.Не говоря за 50,поне за 70 става дума.Ама не там никога не съм виждал патрулка,въпреки,че всеки втори е в нарушение на това кръстовище.Та колегата Коцев пак да каже:Само аз ли трябва да спазвам закона,или същото важи и за служителите на КАТ?Аз съм пътен хулиган,признавам си. Сега нека,този който през живота си не е извършил грях,да хвърли първия камък.Не че съм Мария-Магдалена
              Казваш че никой не спазвал скороста в града защото нямало катаджии на това място . Е за да се спазва правилника необходимо ли е на всеки метър да има КАТ. ???
              Явно трябва,колега Коцев,явно трябва.Но те не са там

Коментар

Lock ?! - Тия теми ми омръзна да ги коментрираме - скоро ще минем и на пътищатата и винетките от там на правителството.Само се спори и разгорещяваме излишно.
                Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

avvasilev написа:
                  Явно трябва,колега Коцев,явно трябва.Но те не са там
                  А ти каза ли им, къде да ходят? :D Аз при всеки удобен случай гледам да им давам акъл. Свиря им и ръкомахам, когато съм в колата и пред мен става нарушение, а те се правят че невиждат. Извъртат се с гръб към мен... Това, че някои нарушава закона не е оправдание и ние да го правим, запомнете го! И, колкото по-малко се нарушава, толкова по-добре. А, че ченгетата не са ориентирани, къде и, какво да правят също е вярно. В тази държава всеки мачка законите и се надява да мине между капките, както често се случва. Еми затова няма да се оправим! Същото е, като с боклуците по улиците, пред блоковете. Не може на всеки мърляч да се зачисли чистачка и тя да върви след него! Въпрос на възпитание и разбиране, това е! И не ми минавайте с номера, че няма такъв, който не нарушава правилника. В онази тема кой с, колко кара съм написал пределно ясно, къде с, колко и защо нарушавам правилата.
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

nasty написа:
                    Lock ?! - Тия теми ми омръзна да ги коментрираме - скоро ще минем и на пътищатата и винетките от там на правителството.Само се спори и разгорещяваме излишно.
                    Тъй, тъй... Разум с канче се не влива!
                    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аз преди няколко дена си взех книжката. Честно казано не усетих, че бях без книжка Спестих си само извънградското, иначе в града си врътках и хич не ми дремеше. Аре сиктир! Супер съвестен шофьор съм, извънградско над 90 км/ч не вдигам и някви дупнишки палячовци ще ме глобавят само, защото не са сложили знака на видимо място

Коментар

wwweb написа:
                        Аз преди няколко дена си взех книжката. Честно казано не усетих, че бях без книжка Спестих си само извънградското, иначе в града си врътках и хич не ми дремеше. Аре сиктир! Супер съвестен шофьор съм, извънградско над 90 км/ч не вдигам и някви дупнишки палячовци ще ме глобавят само, защото не са сложили знака на видимо място
                        Хехх..дупнишките куки са общоизвестни колега :D С тях имахме доста "топли" взаимоотношения
                        Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                        Punto М2 1.2 SX 2000г.
                        МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Neosi написа:
                          wwweb написа:
                          Хехх..дупнишките куки са общоизвестни колега :D С тях имахме доста "топли" взаимоотношения
                          А и аз и аз днеска :D Пари не взимат, на умни се правят. На моста преди тунела има 50 това както знаят колегите е път с по две ленти в посока разделени с мантинела, НО забележете на такъв път има пешеходна пътека тип зебра Все едно както доста хора правят да тръгнеш да пресичаш цариградско през платното вместо през подлеза, често срещана гледка. И те пичовете обикновено си седят под моста ама днес решили, че трябва да са 100 метра по нататък в посока тунела. Точно съм тръгнал да ускорявам след като съм намалил заради знака и 23км отгоре показа радара, даже са ме снимали, похвално за тези "смели" момчета тръгнали да бранят реда по пътищата, наистина похвално чак ме напушва смях. Естествено доста се карахме, никога не ги оставям да скучаят Ще го напиша с главни букви защото е важно: ИСКАМ ДА СЕ ИЗВИНЯ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ НА ПЪТЯ ДНЕС, защото като се прибирах реших да спазя всеки един знак, колкото и малоумен да е включително и ограничението ОТ ЦЕЛИ 30км на тунела. РЕЗУЛТАТА от спазването на закона е поне 8-10 създадени от мен предпоставки за сериозно ПТП - рисково изпреварване от страна на другите, интересно става и като те стигне някой с над 100, а ти се движиш с 50 и те изпревари, а отсреща...ОБЕЩАВАМ от сега нататък да спазвам стриктно закона и да помогна за колкото се може повече катастрофи да станат поради това ми действие, защото аз пари за глупостите на някой малоумник нямам днешният акт ми е 50лв и 2 точки, като напълно осъзнавам колко ПТП могат да станат поради това, че спазвам "хранилките" на КАТ и държавата.
                          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Илко , нещо не мога да разбера какво искаш да кажеш ????Значи според тебе понеже оня отзад кара със 100 то и ти трябва да караш със сто за да не те удари при условиее че има знак 50 . Аз бих ти казал че и оня отзад трябва да спазва знака и няма да стават катастрофи. Значи ли че един като не спазва знаците то трябва всички да не ги спазваме. И това че ограниченията били предпоставка за пътни произшедствия е вятър работа .Когато се движите по пътя и пресветнат че има КАТ всички намалят скороста и става една колона и всеки се движи без риск да удари някого . Е това предпоставка за катастрофа ли е? Така че никак не оправдавам написаното от теб.Закона си е закон и трябва да се спазва от всички.
                            Фиат Панда 1.2 2006година
                            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

ilko-gd написа:
                              Neosi написа:
                              wwweb написа:
                              А и аз и аз днеска :D Пари не взимат, на умни се правят. На моста преди тунела има 50 това както знаят колегите е път с по две ленти в посока разделени с мантинела, НО забележете на такъв път има пешеходна пътека тип зебра Все едно както доста хора правят да тръгнеш да пресичаш цариградско през платното вместо през подлеза, често срещана гледка. И те пичовете обикновено си седят под моста ама днес решили, че трябва да са 100 метра по нататък в посока тунела. Точно съм тръгнал да ускорявам след като съм намалил заради знака и 23км отгоре показа радара, даже са ме снимали, похвално за тези "смели" момчета тръгнали да бранят реда по пътищата, наистина похвално чак ме напушва смях. Естествено доста се карахме, никога не ги оставям да скучаят Ще го напиша с главни букви защото е важно: ИСКАМ ДА СЕ ИЗВИНЯ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ НА ПЪТЯ ДНЕС, защото като се прибирах реших да спазя всеки един знак, колкото и малоумен да е включително и ограничението ОТ ЦЕЛИ 30км на тунела. РЕЗУЛТАТА от спазването на закона е поне 8-10 създадени от мен предпоставки за сериозно ПТП - рисково изпреварване от страна на другите, интересно става и като те стигне някой с над 100, а ти се движиш с 50 и те изпревари, а отсреща...ОБЕЩАВАМ от сега нататък да спазвам стриктно закона и да помогна за колкото се може повече катастрофи да станат поради това ми действие, защото аз пари за глупостите на някой малоумник нямам днешният акт ми е 50лв и 2 точки, като напълно осъзнавам колко ПТП могат да станат поради това, че спазвам "хранилките" на КАТ и държавата.
                              Те понякога се крият и след тунела, където само дебнат някои да вдигне над 30. Вместо да налагат смешни ограничения, да вземат да оправят осветлението му, че от 5 години няма една светеща крушка вътре.Представям си, ако мине някой с Ферари през тоя тунел. Сигурно излиза да гo бута, че то 30 на километража няма Ще вземе да се задави с тая скорост, милото

Коментар

Не че не съм и аз цвете за мирисане но ето моята логика:Докато не ни се случи лично на нас да пострадаме (имам в предвид не да ни хванат а по лошо) всеки коментар ще е от сорта няма нужда от такова ограничение, всички карат така, знака е кофти сложен, няма полицаи значи може, ако пък са там значи са гладни ...Като стане белята и почнем да се вайкаме всички тези извинения изчезват и се питам а беше ли нужно ...Явно човекът така е устроен - в някои ситуации не приема чуждия опит ... трябва да го преживее...В това число не включвам екземплярите които пият до 2 промила, после сядат и карат със 130, убиват човек и след като го осъждат на 5 години затвор излиза от съдебната зала и се смее. За тях при следващата възможност съм сигурен че пак ще се проявят ...Да допълня че и аз бях без книжка за 1 месец наскоро именно заради превишена скорост ...

Коментар

Working...
                                X