Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И аз я свърших като кучето на нивата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Абе всеки от нас знае кое е правилно и като стане така казва "Еми да виновен си, за къде бързаш"? Но дайте да бъдем честни - колко от нас са карали с не повече от 50 км/ч в града? Особено тези, които карат в София да кажат. Почти всеки ден вдигам 100 на Симеоновско и гледам и другите коли около мен не ми отстъпват по нищо. И колко от нас не са превишавали 90 км/ч извънградско? А колко са карали с над 130 по магистралата? За справка темата кой колко е вдигал може да разгледаме. Така, че - да като си сбъркал - няма как, но пък и тия гадни ченгета верно не стоят където стават по 15 катастрофи на ден, а там където могат да дебнат и да цакат. Българска работа!
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
      Абе всеки от нас знае кое е правилно и като стане така казва "Еми да виновен си, за къде бързаш"? Но дайте да бъдем честни - колко от нас са карали с не повече от 50 км/ч в града? Особено тези, които карат в София да кажат. Почти всеки ден вдигам 100 на Симеоновско и гледам и другите коли около мен не ми отстъпват по нищо. И колко от нас не са превишавали 90 км/ч извънградско? А колко са карали с над 130 по магистралата? За справка темата кой колко е вдигал може да разгледаме. Така, че - да като си сбъркал - няма как, но пък и тия гадни ченгета верно не стоят където стават по 15 катастрофи на ден, а там където могат да дебнат и да цакат. Българска работа!
      Нищо лично колега, но не мога да се въздържа...Понеже всеки ден минавам по маршрута Симеовово - Център - Симеоново ми е писнало от такива скали, които карат със 100 в насрещното, по посока Симеоново (След бензиностанцията на Петрол). Чудя се кога ли ще прежаля фичо и ще центрирам някой челно, а след това ще му потроша кокалите ако може да се движи все още. Айде аман от майстори.Още веднъж повтарям - нищо лично, и се извинявам ако съм те засегнал, но тази талибанщина не може да продължава.А това, че другите коли правят същото едва ли е аргумент за подобно поведение! В никой случай не съм ангелче, но никога с поведението си на пътя няма да застраша другите участници в движението.
      Brava 1.6 16v ELX 2001г.
      Punto М2 1.2 SX 2000г.
      МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Neosi написа:
        Vladim написа:
        Карайте разумно и няма да имате подобни главоболия! Пък и смачканите ламарини, и труповете ще намалеят! Сори, но това е истината. Сега ще започнете да ми развивате теории - недейте не сте прави! И аз превишавам скороста, но за 12 години шофиране веднъж са ме хващали с 15км/ч отгоре. 44км/ч повече от разрешеното за мен е безумие, бих си го позволил само на магистрала и то за малко, все пак 130+44 не е малко, не карам Ферари
        Това е самата божа истина!!!
        И аз съм на това мнение...
        "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Коментар

ici написа:
          avvasilev написа:
          В отговор на всички критики искам да поясня:Нарушението извърших в участък,който де факто е извънградски.Просто някой е решил,че табелата трябва да е 500 м по-нататък и да има удобен капан за рушвети(защото скрита в храстите патрулка не е нищо друго,обаче аз съм принципен и не давам "на джоб").Аз за себе си знам,че съм нарушил правилника,но не се чувствам виновен.
          Може да обжалваш, защото по закон нямат право да се крият в засада. Трябва да са ясно видими от далече, без да застават зад естествени укрития. А и както казваш че реално участъка е извънградски - има такъв момент за неправомерно ползване на пътни знаци. Обжалвай, понеже са те поставили в не особенно законна ситуация, поне ще ти намалят глобата.През времето на пешеходстване може да си нагласиш новия двигател
          След като в продължение на 46 минути се въргалях по пода от смях, в следствие на което със сигурност ще страдам от продължителна мускулна треска в коремната област, съм готов да изразя своето възхищение от тази невероятна...божествена ирония. You are the best, man!

Коментар

Neosi написа:
            style34 написа:
            Нищо лично колега, но не мога да се въздържа...Понеже всеки ден минавам по маршрута Симеовово - Център - Симеоново ми е писнало от такива скали, които карат със 100 в насрещното, по посока Симеоново (След бензиностанцията на Петрол). Чудя се кога ли ще прежаля фичо и ще центрирам някой челно, а след това ще му потроша кокалите ако може да се движи все още. Айде аман от майстори.Още веднъж повтарям - нищо лично, и се извинявам ако съм те засегнал, но тази талибанщина не може да продължава.А това, че другите коли правят същото едва ли е аргумент за подобно поведение! В никой случай не съм ангелче, но никога с поведението си на пътя няма да застраша другите участници в движението.
            Колега, не съм се засегнал, защото явно не говориш за мен! След бензиностанцията на Петрол не ходя изобщо и НИКОГА не съм влизъл в насрещното точно на Симеоновско, освен като се престроявам за левия завой на Вапцаров. В горния пост говорих за отсечката от пресечката за зоопарка до Вапцаров, където са две ленти за всяка посока. И независимо какво правя, да се съобразявам с другите на пътя е приоритет номер 1 за мен, заради моята безопасност преди всичко. И аз не понасям разни измислени "състезатели".
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Истината е, че лошите шофьори са малоумниците, които придойдоха от села и паланки, където не са виждали асфалтов път с повече от две ленти и сметнаха, че в София всички пътища са магистрали. Това е истината. Провинциалистите, които са абсурдно некадърни идиоти.И разбира се Гоуфаджиите.

Коментар

Автора на темата е абсолютно прав. Има места, където знаците са поставени така, ча катаджиите да "заработват". Аз за 16 години стаж като шофьор имах само две глоби - една за превишена скорост с 12 километра и една за неправилно паркиране, но онзи ден им паднах в капанчето и сега карам с акт. Признавам си, че карах с превишена скорост (26 км), но като ме спряха се почна просията. "Ти три нарушения направи на веднъж" вика катаджията. "Какви" питам аз. "Фара ти не свети, изпревари на непрекъсната линия и караш със 116". ОК, фара не светеше, ама това става по сред бял ден и аз няма как да съм разбрал, че е изгорял, елем, показах му, че имам резервна крушка и се отказа от това. За непрекъснатата линия се заядох, че съм тръгнал да изпреварвам точно когато е свършила, което си беше самата истина и понеже имах свидетели в колата се отказаха и от това. Остана превишената скорост и се почна: "Са кво ше правиме с тая скорост, ти откъде си, а ше трябва да ходиш пак до морето да си зимаш талона, юрист си, а не спазваш законите". Аз през цялото време гледам тъпо и се правя че не разбирам. Пари на ръка не давам. Накрая - акт за скоростта. Е, ше ида до бургас, ама още там му казах, че една буква да сбъркат ще обжалвам постановлението и няма да ми вземат ни точки, ни пари. Не че съм за 50 кинта, ама нали уж нямаше да се крият и да правят мизерии, а те заврели патрулката в едни храсти и излиза да те спре се едно е бил там да пикае. По принцип съм много дисциплиниран водач и никога не превишавам скоростта с повече от 10-15 км, но в случая изпреварвах и бях натиснал , за да стане по-бързо маневрата. Естествено, това не се брои, спират те и гориш ако не им бутнеш нещо, ама аз не бутам. Принцип ми е.Така че, хубаво е законите да са строги, хубаво е да се спазват, но и от двете страни. А не аз да карам като охлюв и ония пак да измислят за какво да ми вземат пари. Че фара ми не свети примерно. Ми, изгоряла е крушката, кво да направя. Имам пълен набор резервни, но как да видя през деня, че е изгоряла в движение. Или на всеки 20 км. да слизам да си проверявам лампите. Не може да има оправия в тая държава докато контролните органи те гледат в ръцете кво ше извадиш да им дадеш.
                Shit happens, sometimes...
                Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
                Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

style34 написа:
                  Neosi написа:
                  style34 написа:
                  Колега, не съм се засегнал, защото явно не говориш за мен! След бензиностанцията на Петрол не ходя изобщо и НИКОГА не съм влизъл в насрещното точно на Симеоновско, освен като се престроявам за левия завой на Вапцаров. В горния пост говорих за отсечката от пресечката за зоопарка до Вапцаров, където са две ленти за всяка посока. И независимо какво правя, да се съобразявам с другите на пътя е приоритет номер 1 за мен, заради моята безопасност преди всичко. И аз не понасям разни измислени "състезатели".
                  Ок..Благодаря ти!
                  Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                  Punto М2 1.2 SX 2000г.
                  МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

PASSARELLA написа:
                    ici написа:
                    avvasilev написа:
                    В отговор на всички критики искам да поясня:Нарушението извърших в участък,който де факто е извънградски.Просто някой е решил,че табелата трябва да е 500 м по-нататък и да има удобен капан за рушвети(защото скрита в храстите патрулка не е нищо друго,обаче аз съм принципен и не давам "на джоб").Аз за себе си знам,че съм нарушил правилника,но не се чувствам виновен.
                    Може да обжалваш, защото по закон нямат право да се крият в засада. Трябва да са ясно видими от далече, без да застават зад естествени укрития. А и както казваш че реално участъка е извънградски - има такъв момент за неправомерно ползване на пътни знаци. Обжалвай, понеже са те поставили в не особенно законна ситуация, поне ще ти намалят глобата.През времето на пешеходстване може да си нагласиш новия двигател
                    След като в продължение на 46 минути се въргалях по пода от смях, в следствие на което със сигурност ще страдам от продължителна мускулна треска в коремната област, съм готов да изразя своето възхищение от тази невероятна...божествена ирония. You are the best, man!
                    Кое точно е смешното?Че мен са ме хванали с 94 км/ч на изхода на града или че двама са се блъснали на центъра със 120 км/ч без да има наоколо патрулка?Въпреки,че целия град там кара със над 80?И ченгетата го знаят,но не може "на джоб" пред целия град нали?Е това ме ядоса в случая,не че са ми написали акт.Нарушил съм,ще си платя гяволука,ще походя пеш,но съм чист пред себе си,защото не съм застрашил ничий живот,здраве или имот.Спирам да наблюдавам темата и да коментирам в нея.Прекалено много светци има по света.Еле в България са по един на глава от населението.
                    I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Смешен е съветът за обжалването...

Коментар

PASSARELLA написа:
                        Истината е, че лошите шофьори са малоумниците, които придойдоха от села и паланки, където не са виждали асфалтов път с повече от две ленти и сметнаха, че в София всички пътища са магистрали. Това е истината. Провинциалистите, които са абсурдно некадърни идиоти.И разбира се Гоуфаджиите.
                        Това за провинциалистите някак си, като че ли ме засегна. Аз съм от Ямбол, но твърдя, че мога да карам повече от добре, в смисъл от няколко години си карам в София и се справям, карал съм и в Лас Вегас, в сравнение, с който София е повече от село - и там се справих повече от успешно. Така че айде като сме от София и можем да караме - всички други не стават. Всеки ден виждам как софиянци правят големите бели.

Коментар

Абсолютно подкрепям колегата avvasilev.Че е виновен - виновен е - и за това ще си понесе санкцията.Но за това, че в КАТ, не им пука за реалностите няма спор. Абсолютно некомпетентни и 1000% корумпирани гниди.
                          Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                          Punto М2 1.2 SX 2000г.
                          МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Ти как разбра, че са софиянци!? Убедено твърдя, че идиотизма е от селяндурите.

Коментар

PASSARELLA написа:
                              Ти как разбра, че са софиянци!? Убедено твърдя, че идиотизма е от селяндурите.
                              И аз така твърдя, но с тази разлика, че като си роден в София пак може да си селяндур. Ама кво да спорим софиянци са най-великите и ВСИЧКИ са родени шофьори. Мисля, че дори на шофьорски изпити не трябва да се явяват.Придържайте се към тематаМодераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

You are the best, man![/quote]Кое точно е смешното?Че мен са ме хванали с 94 км/ч на изхода на града или че двама са се блъснали на центъра със 120 км/ч без да има наоколо патрулка?Въпреки,че целия град там кара със над 80?И ченгетата го знаят,но не може "на джоб" пред целия град нали?Е това ме ядоса в случая,не че са ми написали акт.Нарушил съм,ще си платя гяволука,ще походя пеш,но съм чист пред себе си,защото не съм застрашил ничий живот,здраве или имот.Спирам да наблюдавам темата и да коментирам в нея.Прекалено много светци има по света.Еле в България са по един на глава от населението.[/quote]Добре де колега .Казваш че всички в града карат с над 80км . Значи за всички не важи правилник и са в нарушение.Давай еруш на маслините . Спират те извън града пак в нарушение и ти ги изкарваш тях пак виновни че се скрили в храстите . Ами ако я бяха спрели патрулката на видно място пак ли с толкова голяма скорост щеше да караш или като ги забележеше отдалеч щеше да намалиш и караш като се полага . Защо трябва все да си викаме абе като няма катаджии давай да караме колкото можем а пресветнат ли ни че има КАТ хоп веднага влизаме в релсите . Нека да се научим всички да караме според закона и правилника и тогава ще се излишни и полицаите по пътищата .
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                                X