Колеги, това ми е въпроса, тъй като онзи ден ми написаха акт в Елин Пелин, аз съм от Бургас, но постоянния ми адрес е в София, та не ми е ясно къде да ходя след месец да си взема наказателното постановление и талона. КАТ-аджията ми каза в Бургас, но после пък ми казаха по постоянен адрес и сега изобщо не съм наясно. То вярно, че има време, но ако ще се пътува до Бургас, човек трябва израно да си направи сметката...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде пращат талона след акт?
Collapse
X
-
Явор Митев
-
bubachko
Re: Къде пращат талона след акт?
ivjordan написа:...То вярно, че има време, но ако ще се пътува до Бургас, човек трябва израно да си направи сметката...
Коментар
-
Аз също мисля, че ги пращат на постоянен адрес. Друг е въпроса кога ще ти излезе акта. Може да те разкарват всяка седмица до КАТ след като изтече първият месец. На приятелят ми му взеха талона в Омуртаг (ние живеем в Шумен) и от КАТ в Казанлък, (където му е постоянният адрес) го разкарваха всяка седмица, докато излезе. Всяка седмица Шумен-Казанлък - ШуменFiat Bravo 1,6 16V 103k.c. (Метан)
Коментар
-
Re: Къде пращат талона след акт?
ivjordan написа:Колеги, това ми е въпроса, тъй като онзи ден ми написаха акт в Елин Пелин, аз съм от Бургас, но постоянния ми адрес е в София, та не ми е ясно къде да ходя след месец да си взема наказателното постановление и талона. КАТ-аджията ми каза в Бургас, но после пък ми казаха по постоянен адрес и сега изобщо не съм наясно. То вярно, че има време, но ако ще се пътува до Бургас, човек трябва израно да си направи сметката...like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
АКТ-а пристига на постоянния адрес по лична карта!На мен ми бяха писали акт в Пернишкия край, а личната ми карта е в Стара Загора, аз живея в София... тя стана една... баси тромавата система... 6 месеца ми бавиха акта дотогава ходих месец за месец - бегом до Стара Загора да ми удължават акта, докато ми излезе наказателното постановление... Заедно с ходенето до старозагорския кат в и оправянето на акта в 12:00 бях вече заседнал на работното си място в София, а ако бях чакал в софийския кат може би 1-2 дена отпуск трябваше да си вземам...
Коментар
-
Не е вярно. Обърни си книжката и виж на кое място се водиш на отчет. Не е по постоянен адрес на лична карта. Нямат нищо общо. Защото като изкараш книжка един вид ти откриват като "досие" и това досие се съхранява в МВР където е издадена. Ако пича кара с БГ книжка и е с чужда лична карта (да речем има 2-но гражданство, примерно Гърция, страна членка на ЕС) в Гърция ли ще я пратят ?
Коментар
-
Ако си смениш адреса по лична карта имаш някакъв срок, в който трябва да си смениш и адреса, на който те водят на отчет в КАТ! Например ако си сменил регистрацията по лична карта в София, трябва и в КАТ да започнат да те водят на отчет в София, имаше някакъв срок, в който трябва да си "смениш"и книжката след смяната на личната карта...П.С. Иначе щом ти се води книжката на отчет в Бургас - там трябва да ходиш...
Коментар
-
Еми, то и ченгето каза, че ше ходи в Бургас, ама все се надявах да не е бил наясно, но явно е бил, че сега видях, че на гърба на акта пише, че наказателното постановление се праща по място на отчет. Явно след месец ща не ща, пак ще ходя до морето, а след още месец пак, че не вярвам да сколасат в рамките на един месец.Shit happens, sometimes...
Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
Marea 1.8 HLX - червена като аватара
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар