Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тема за табелите и знаците в България...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Тема за табелите и знаците в България...

    Колеги, това е въпрос, по който може много да се дискутира... и даже може да направим някакъв вид петиция по някое време, в която да изложим исканията си за нормални маркировки, табели и всякакви указващи знаци и съоръжения по пътищата в родината ни! Тук, в тази тема, предлагам всеки да каже на какви нелепости се е натъквал... ако може да са придружени и със снимков материал ще е още по-добре! На мен вчера ми се случи нещо... което е някак...нелепо! Трябваше да взема съпругата си от летище София, но се оказа, че няма табела на влизане в София която да указва къде аджеба е това летище. Видях, че го подминах... то се явяваше в ляво от мен, но при цялото внимание което вложих да видя табела с надпи "летище" - такава не се появи!Свих на едно кръстовище и започнах да питам "софиянци" как да стигна до така желаната от мен крайна точка и... ооооооооо чудо - никой от местните не знаеше как! За мой късмет, някакъв циганин ме ориентира да мина през циганската махала... та така се озовах до така нашумялото Софийско летище. Таааа, колеги забелязах, че и на Вас са Ви правили впечатление подобни абсурди - споделете ги тук! (ако искате)
    Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

    #2
    Господарите правиха преди няколко седмици подобен репортаж. Ставаше дума, че в началото на активния сезон, няма табели които да упътват чужденците. То и за нас няма, ама хайде. Нас си ще преглътнем. Даваха от летището, как излиза и ще не ще излиза на Цариградско. И от там, едните табели са с надпис Пловдив, другите са с надпис Ст. Загора и т.н. Няма една на която да пише Варна, Бургас, Море или нещо подобно

    Коментар


      #3
      Е то сега има GPS-и за какво са ни знаци пък на нас...

      Коментар


        #4
        Аз откакто имам GPS в колата табели въобще не търся и не гледам.Даже малоумните ограничение 40-50 не ги забелязвам :D
        Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

        Коментар


          #5
          Как един път не се обърках никъде в пустата му Гърция. Даже първия път ходих до един квартал на Солун, бивше село, до което отидох без ГПС и без да се налага да питам който и да било.А тук редовно обърквам пътя на някой разклон. Ще изкарам и снимки от някъде, но по-късно.

          Коментар


            #6
            Immortal написа:
            Как един път не се обърках никъде в пустата му Гърция. Даже първия път ходих до един квартал на Солун, бивше село, до което отидох без ГПС и без да се налага да питам който и да било.А тук редовно обърквам пътя на някой разклон. Ще изкарам и снимки от някъде, но по-късно.
            Преди 2 дни мои приятели са се объркали в Гърция на връщане от Солун.Не е имало табела (България,София или нещо от сорта) и са хванали пътя за Македония,та се е наложило да се връщат обратно.Освен това ми се оплакаха,че много от табелите са били на Гръцки,без да има на латиница,което си е проблем,както при нас има на български,без да има на латиница изписани имената.Явно по балканските страни си страдаме от този синдром :D
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

            Коментар


              #7
              Абе ти на GPS много вяра да нямаш. Един път карах една служебна кола с GPS и карах по Ч. Връх от Хотел Хемус посока НДК. И на светофара на НДК (той нали е 2-ен) и гледам GPS -а ми показва да правя обратен завой. Завъртам - Палка. Там не може да се прави обратен завой. Добре, че ми влезна в положението

              Коментар


                #8
                msi написа:
                Аз откакто имам GPS в колата табели въобще не търся и не гледам.Даже малоумните ограничение 40-50 не ги забелязвам :D
                ...и аз имах GPS в колата, че даже и специална стойка му бях купил за 40 лв....и след един месец го махнах. Смених две програми- Tom-Tom и I-Go....ми аз като гледах какви ориентири ми дава, направо падах от смях. Особенно си спомням на околоМръсното при разклона за цариградско...ми в момента, в който го подминах, ония железа у небето решиха че карам по цариградско и трябва да обърна. Маркерчето стигна до Плиска почти, докато успя да ме локализира точно. Един колега от форума на Рено, който обикаля Европа с тая джаджа, на няколко пъти споделя същото в разказите си. Докато не направят нормална карта на БГ, не бих използвал отново.А по отношение на маркировката....най-интересното нещо, което видях скоро, е да полагат маркировка на адски разбит път. След няколко дни забелязах, че линиите на участъци кривваха странно, което ме наведе на мисълта, че бояджииката, дето полага боята, кой знае колко пъти се е нанизвала на дупка, та от там и кривините...Абе мила и родна картинка.....

                Коментар


                  #9
                  Табелите на гръцки за българина би трябвало да са точно толкова проблем, колкото и на латиница А да не забравяме че кирилицата е изцяло взаимствана от гръцката азбука. Не виждам защо табелите на гръцки да са проблем. както и да е де...Темата е друга.Ето ви един пример, за коректност на табели. Двете снимки са направени на едно и също кръстовище - на идване от околовръстното в Ямбол, на кръстовището с пътя Ямбол-Сливен.Истинското разстояние до Сливен е на малката табела.А да не говорим че Шумен изобщо НЕ Е в тази посока, а тъкмо в обратната. Трябва да се тръгне обратно по посока на околовръстното, и от там към Петолъчката. Ама който не знае и гледа табелите, бая ще се разходи из страната
                  Прикачени файлове

                  Коментар


                    #10
                    Това за картите на Гпс-те няма скоро време да се оправи, докато нашите управляващи не решат че тезата че пътните карти са все още секретни и опасни ако враго ги вземе. Някаде по форумите четох че никоя външна фирма разработчик на Гпс приложения, няма да пусне изпратена карта без подписа на някоя важна личност, визирам някой от и около парламента. Иначе каква е гаранцията че ще направа карта на която Шератон ще е в Суходол? Та бъркат яко Гпс-те поне в България, който е карал навън с Гпс знае колко ... ама огромна е разликата.

                    Коментар


                      #11
                      Мисля че картата на Гармин е доволно подробна и точна. Жалко че не става за други ГПСи.

                      Коментар


                        #12
                        Имортал, кирилицата изобщо не е взаимствана от гръцката азбука. Кирилицата е най-съвършената азбука, със своите 32 букви, срещу 24-те гръцки. Предлагам ти да прочетеш словото на Черноризец храбър "За буквите".

                        Коментар


                          #13
                          PASSARELLA написа:
                          Имортал, кирилицата изобщо не е взаимствана от гръцката азбука. Кирилицата е най-съвършената азбука, със своите 32 букви, срещу 24-те гръцки. Предлагам ти да прочетеш словото на Черноризец храбър "За буквите".
                          Не си съвсем прав. Цитат от Уикипедия:Старобългарската кирилица се състои от 24-те букви на гръцкото унициално писмо и още 12 букви, които отбелязват звукове, специфични за старобългарския език (б, ж, ц, ч, ш, щ, ъ, ь, ѣ, ю, ѧ, ѫ). Както при глаголическата азбука, така и при кирилицата има буквени варианти и съчетания, част от които са заимствани от византийския устав, а други от прабългарската писменост.
                          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                          Коментар


                            #14
                            Ако не сте разбрали живеем в абсурдистан и който не му харесва да бяга навън, защото никой няма да ни оправи знаците и пътищата, защото прекалено много от държавните пари се губят в офшорни сметки на фирми които са избирани на тайни търгове, трява да лапат мутрите и да си карат майбаховете и бугатитата, а да спомена във ВТ си имаме 3 Бентлита, и трите са еднакви и човек може да се заблуди че е едно и също. Аджаба откъде взимат пари за тез коли? Айде колите им виждаме, защото тях виждаме, не ги знаем колко мезонета и вили имат. Понеже колегата nikki_sixx беше писал всеки да сподели с какви нелепости се е срещал и аз да кажа. Аз живея в старата част на града и до вкъщи стигам като мина през един паркинг, които изобщо не би трявало да го има и продължавам по една уличка дето трудно се разминават две коли, а сега вече не се разминават, защото построиха хотел и трява гостите някъде да паркират, както и да е. Вчера точно на завоя за тази уличка се беше паркирал един и пътя до вкъщи ми е затворен, звъня на КАТ и какво ми казват : "ми ний кво да направим". Паяка не работел, а за да му направят глоба трбва да дойде колата със снимачка, която е една за целия град, така се извиниха, но според мен не им се идва, защото на този импровизиран паркинг трява да направят поне 10 глоби за неправилно паркиране. И така заобиколих половин километър по разбитите павета и се прибрах, е все пак ми се случва за пореден път, редовно е така. Миналата година съседната къща се баше запалила и пожарната така и не можа да стигне, та гасиха с кофите.
                            --Старата ръжда любов не хваща!--
                            156 sportwagon 1,9 jtd 115
                            ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

                            Коментар


                              #15
                              van_dal написа:
                              Ако не сте разбрали живеем в абсурдистана да спомена във ВТ си имаме 3 Бентлита, и трите са еднакви и човек може да се заблуди че е едно и също..
                              Не са еднакви градски...едното е кабрио, другите 2 са купета...А като стана на въпрос в лудницата във ВТ...на Мола виждал ли си каква лудница е събота, неделя и празничните дни! Скоро време може и по Господари на ефира да ме дават...неможе си вкараме колата в гаража..пък мола има 500 паркоместа, ама кой от Джулюница да знае, че има подземен паркинг надземен, въздушен и тн....

                              Коментар

                              Working...
                              X