maiska написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кой с колко кара по магистрала и първокласен път?
Collapse
X
-
Браво Кирчо! В този ред на приказки искам да споделя че днеска пътувайки от Ловеч за родното си село Къкрина на излизане от града се наредих след колона от три коли пред мен .Номерата им почваха с РР... и мисля че са от Пловдив.Така карах след тях до Къкрина и те са отивали до Къкринското ханче. Караха по всички правила на правилник и закона със 60-70 км защото пътя си е междуселски да си го кажем.Като спряха на площада пред ханчето спрях и аз и не се стърпях да ги поздравя за това нормално каране въпреки че две от колите бяха нови пък и третата беше някакво комби запазено.И на тях и направило впечатления че и аз от Ловеч до село не направих никъде опит да ги изпреваря въпреки че бях с Мерцедеса.Просто ги похвалих за това тяхно каране ,рагледахме заедно ханчето и те продължиха за Деветашката пещера и нея да я видят.А бяха млади хора между 30 до 35 години.Та мисълта ми е ако всички колеги карат така както тях то катастрофи няма да има по пътищата .Още веднаж им се прекланям пред поведението им на пътя не им запомних имена , номера на колите но душата ми се стопли от човешкото в тях .Просто бяха образец за междуградско каране. :D
Коментар
-
Така е защото хората са тръгнали на разходка и освен това са се водили в колона.Виж ако бяха тръглали по работа, и да не се познават... малииииий :Dкоцев написа:Браво Кирчо! В този ред на приказки искам да споделя че днеска пътувайки от Ловеч за родното си село Къкрина на излизане от града се наредих след колона от три коли пред мен .Номерата им почваха с РР... и мисля че са от Пловдив.Така карах след тях до Къкрина и те са отивали до Къкринското ханче. Караха по всички правила на правилник и закона със 60-70 км защото пътя си е междуселски да си го кажем.Като спряха на площада пред ханчето спрях и аз и не се стърпях да ги поздравя за това нормално каране въпреки че две от колите бяха нови пък и третата беше някакво комби запазено.И на тях и направило впечатления че и аз от Ловеч до село не направих никъде опит да ги изпреваря въпреки че бях с Мерцедеса.Просто ги похвалих за това тяхно каране ,рагледахме заедно ханчето и те продължиха за Деветашката пещера и нея да я видят.А бяха млади хора между 30 до 35 години.Та мисълта ми е ако всички колеги карат така както тях то катастрофи няма да има по пътищата .Още веднаж им се прекланям пред поведението им на пътя не им запомних имена , номера на колите но душата ми се стопли от човешкото в тях .Просто бяха образец за междуградско каране. :DСамо слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
Коментар
-
Не съм съгласен колега че като са тръгнали на разходка затова са карали бавно . То колко народ се изби връщайки се от кръчма и не бързайки по работа !!!! Тъй че работата няма нищо общо с безрасъдното каране. Сега разбрах от колеги че номерата РР... са били Разград . Така че пак ги похвалявам за чудесното каране . :D
Коментар
-
Градско - 40-70км/ч - с която и да е кола.Първокласен път - сам 120-150, с жената 90 - 110 - с която и да е кола.Магистрала - сам с Бравата - 140-150, с жената 120-130, със служебния Пасат - 150-160 Искам да подчертая че в населени места намалям много и спазвам ограниченията, което естествено ми намаля съществено средната скорост.Както казва един приятел : ’Ние не караме бързо, просто поддържаме висока средна скорост!’ Ма не мъ биите сега....Аз съм си наказан достатъчно от високия разход на колата ми... ама не мога да стискамAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Вчера с нащо семейство се прибираме от Стралджа за Царево . Пътуваме за Карнобат да се качим на магистралата за Бургас ,и какво да ви кажа един поляк с volkswagen passat тръгна да се гони с mercedes s class 350 изпревариха ни двамата сякаш бяхме спряли ние карахме с 100 км/ч много рисковано изправарват хората с скъпи автомобили държат се все едно че пътя е направен специално за тях .Качихме се на магистралата и баща ми реши да напъне fiata караше с от порядъка на 130-160 км/ч ,направо е спрях да се смея на fiata ни fiat panda 900 ie 1999 26 май произведена 45 конски сили .Минахме Бургас и тръгнахме към Царево и баща ми този път си караше нормално с 80,90,100 км/ч не повече. Стигнахме на Ропотамо минаваме моста след което следва остър десен завой и голям байр зад нас беше едно черо bmw 525 2005 година и баща ми вика гледай ся ко ще го напрая тоя с bmw-то взехме завоя с 40 км/х и тръгнахме да качваме байра включи на 3-та предавка и газ по байра с 105 км/ч на 3-та предавка и бавареца остана в началото на байра изкачихме байра след това гледаме ония с bmw-to ни издухва по надолнището за Приморско . Стигаме Лозенец изпреварва ни едно рено мастер и след това един Fiat chincoeschento баща ми ги пусна и след гледай гонка за Царево бащата вкара хубаво в обороти колата движехме се с 140 км/ч минахме буса след това дойде ред на fiat chincoeshcento да изпреварим минахме и него и накрая си дойдохме успешно пред нас.
Коментар
-
е това е много относителнозависи ако бързам 180-190 ако не гоня време 120-130последния път който не бързах ходих до солун и само веднъж прехвърлих 130 макар че не са много магистрали натампък и като не бързамразликата в цента на патуването със 120 и 180 на 300-400 км е поне 25 лвFiat Brava
Volkswagen Golf
и тия три неща
Коментар
-
Пича имаше впредвид радстояние от 300-400 км.Прочетохте ли бисера по нагоре с пандата дето яде баварци Аз пък много се дразня като настигна по прав и равен път, пенсионер да кара с 60-70. Се едно е цар на пътя.sugarboy написа:Е, то няма как в България да поддържаш 400 километра 180 средна скорост, така че разликата в цената ще е много по-малка.Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
Коментар
-
Аз карам в града винаги с разумна скорост... примерно на околовръстното карам с 80-100 (ограничение 80), по някой път повече, но само когато бързам много и 3-4 минути имат значение ...извънградско - 90-120, зависи от ситуацията, карал съм и с повече и с по-малко ...Магистрала - по принцип си карам със 120-130, за италфеста като гонех алфите, защото не знаех къде отивам стигнах 160 ... по магистралата за Варна си изпробвах колата и успя да направи 180 (по надолнището :D ) ... можех да пробвам повече, но разума надделя ...То трябва да си баси робота, за да караш винаги с една и съща скорост ... аз не си падам по високи скорости, а по голямо ускорение (незвисимо в коя от двете хоризонтални оси на колата ) ... Колко яко се пързаляше снощи по тоя мокър асфалт
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар