Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вяра!!!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Вяра!!!

    Колеги,Змислих се.... Самият аз не съм вярващ,не ходя на църква,не постя -направо съм си за АДА (заради последните неща) но от друга страна съм такъв -мило ми е за всичко малко и живо.Веднъж хванах една калинка(в колата) беше на бул.България-сложих я внимателно в целофана от цигарите ми и я пуснах чак ,когато се прибрах в една от градинките в Овча Купел1. Не знам......виждал съм хора,който "вярват" да правят неща забранени от нашата религия-после прочитат 10пъти "Отче наш" и са спокоини , че им е простено. Даже доста сме спорили по въпроса за Бога и Дявола и те яростно си защитават вярата и колко не съм прав..... Последното с, което ги изкарах от нерви беше следното:-Според мене Дявола е съществено нужен на вярващите в Бог( всячески се мъчат да го отричат) Според мене трява да има Зло за да знаем какво е добро, или иначе казано-трябва да има тъмнина защото няма да знаем какво е светлината ако живеем само в светлина. Е....... загубих го този спор Ама само аз ли съм така?? Колко от вас са чели Библията?? колко от вас Вярват??? Не целя нищо подмолно с този си въпрос-любопитно ми е само...
    "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

    #2
    Колега да ти кажа и аз съм се замислял кой няистина е вярващ в днешно време, има ли такива, много ли са........ Тези около мен не са, може би поради това, че и аз не съм. Вярвам че има нещо, което е по силно от "великата човешка раса", но какво точно никой не знае, дали Бог дали съдба или нещо др не мога да кажа и аз. Библията не съм я чел и засега не смятам и да я чета. В църква не съм стъпвал от много време и скоро може би няма и да отида. Не виждам смисъл в това. Дали ще се молиш в църква или вкъщи не е ли едно и също?! Бог нали бил във всички?! Но това по малко човек ли ме прави по лош по зъл или какво? Аз даже инсекти дето ми пречат и ми лазят по нервите се опитвам да ги спасявам камо ли убия по голямо животно или човек. Немислимо е някак си. Това с прераждането на Иисус пак не го вярвам. Някога по Дискавъри даваха че е било пълна измислица. Имало е може би нещо сходно, подобно, но не и точно както се пише из Библията заветите и т.н. Та такива са моите виждания.
    Бивша кола: Fiat Punto 1.2i '93
    Настояща: VW Polo 1.1i '92

    Коментар


      #3
      Това е прекалено философска тема а ти се опитваш да и дадеш ясни очертания като математическо уравнение, и то с няколко изречения.Няма да стане.
      I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

      Коментар


        #4
        Благодаря колега, Съгласен съм с един човек,който ми каза:-Добре е да вярваш защото се приема по лесно смъртта....иначе на свтовно ниво всички са съгласни,че като средство за контрол религията няма равна.
        "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

        Коментар


          #5
          Esper написа:
          Това е прекалено философска тема а ти се опитваш да и дадеш ясни очертания като математическо уравнение, и то с няколко изречения.Няма да стане.
          Разбира се ,че си прав Еспер-така е . Обаче това ни е заложено-да се опитваме А аз не друго- само питах-вярвате ли хора????
          "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

          Коментар


            #6
            точно в деня на майстора ли такваз тема.Според мен това е доста събективна тема.Лично мнение ми е ,че Бог е създаден да се обясняват някои природни феномени.От друга страна той е стремеж към нещо по-добро или по точно казано ,той е надежда ,надежда към която всеки се обръща в даден момент.От друга страна дявола(ада) е създаден за да пази хората от извършването на злини или по -точно той е наказателния орган.Много се изхвърлих ,но като заключение ще кажа ,не съм вярващ ,но по Великден и Коледа ходя на църква задълже.Все пак трябва да има на какво да се оповаваме.

            Коментар


              #7
              Човек по природа е зло същество, със склонност към агресия, унищожение и дори самоунищожение,както и към още някои други негативни,най-общо казано, действия. Ето защо някой (предполагам хитър и слаб индивид, неспособен да оцелее при естествения подбор) се е сетил и измислил религията, също най общо казано... Като се почне от най-старите "езически" вярвания, та до сегашните секти и т.н. Без религиите и страха от Бог човечеството досега да се е самоунищожило.Това не ми пречи да не гледам с добро око разните попове, имами, ходжи и т.н. Те просто са обърнали всичко това на бизнес...
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

              Коментар


                #8
                Човечеството има нужда от Богове и религии. Защото както Киро каза - сме агресивно зли... По-нагоре колегата спомена за регулаторния орган - за целта едно време дявола си е имал Инквизицията Сега ... знам ли, май никой не го е страх от Бог, Дявол и тем подоби и дори някои бързат да идат на среща с тях...
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                Коментар


                  #9
                  Аз съм хем вярващ - хем не вярващ ... когато трябва аз да направя нещо съм вярващ, но когато имам нужда от помощ - не съм, защото знам, че трябва сам да си помогнеш (или да извикаш неволята на помощ :D )...Но въпреки това - дали Го има или Го няма - Какво губи човек, ако вярва ? Аз винаги се поставям на мястото на другите когато казвам/правя нещо - никога не мога да направя нещо без да се замисля какво ще му е на човека отсреща (и дори да не е човек) ... не мога да убия някое животно или да гледам как го убиват ... въпреки, че наскоро го направих, но не по моя вина ... Мисля, че ако всички хора по света мислят по този или подобен начин - света ни ще стане едно много по-добро място ...

                  Коментар

                  Working...
                  X