Здравейте. Братовчетка ми си търси кола. По-точно Пунто 1, само че се чуди с какъв двигател. Най-вече, защото смята да и слага газ. Общо взето, освен мотора има ли някакви други разлики, като цени на подръжка например и има ли 1.1 с оборотомер и стрелка на температурата. Какво трябва да гледаме при покупката на колата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пунто 1.1 или 1.2
Collapse
X
-
пунто
е за предпочитане е 1.2 ELX климатик ел.стъкла и централно но за газовата трябва да се сложи като хората аз поне по двигател не съм правил някакви ремонти.вече има и внесени с газова от вън за добри пари добра кола и гледаш като е запалиш да не пуши и да не тропа като загре еако е покораш не само по асвалта може да разбереш повече за самата кола иначе и 1.1 става не гледай само да има касетофон лети джанти и за да е лъсната отвън може и ходовата част и двигател да погледнешда не е омаслен много като е оставиш да не прави локви по добре сега весена или подържана добе от тук
Коментар
-
4 години не слизах от Пунто 1.1 55 коня. Двигателя му е просто жесток и движи колата съвсем прилично. Но, ако му се сложи газ ще стане малко тегаво извън града, при изпреварване и.т.н. Същото важи и за 1.2 60 коня, предполагам, щото то си е на практика същото. А дори и да не повлияе чувствително на динамиката на автомобила, то не си струва много - те горят по 5 литра бензин извзнградско, скоро газта ще я вдигнат с 20-30 %. Аз лично не бих си сложил на такава малка количка. Иначе 1.2 75 коня спокойно носи и една газова уредба. Е, остава уговорката, както казва и колегата горе, да се пипа качествено при слагането.А можеш да си спокоен, че и 1.1 и 1.2 са чудесни двигатели. Това е моето мнение. Успех при покупката!She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Аз съм с 1.1 SX 55 кончета имам и оборотомер и ел. стъкла както искаш, тези само с S нямат оборотомер и ел. стъкла доволен съм от двигателчето /да не му е уруки/, хубавото при него е, че буталата са освободени и не може да ти направи беля при скъсване на ангренажен ремък.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Re: пунто
kluchar написа:е за предпочитане е 1.2 ELX климатик ел.стъкла и централно но за газовата трябва да се сложи като хората аз поне по двигател не съм правил някакви ремонти.вече има и внесени с газова от вън за добри пари добра кола и гледаш като е запалиш да не пуши и да не тропа като загре еако е покораш не само по асвалта може да разбереш повече за самата кола иначе и 1.1 става не гледай само да има касетофон лети джанти и за да е лъсната отвън може и ходовата част и двигател да погледнешда не е омаслен много като е оставиш да не прави локви по добре сега весена или подържана добе от тукFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Пунто 1.2 60 коня, с газова с ламбда контрол или Пунто 1.2 75 с газова за пълна инжекция.На пунто 55 като му махнеш 10 коня заради газта, с обикновена газова си е тегаво.на горните имаш възможност за много добър разход без проблеми.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар