Полицая вместо 23.04.2008г е посочил дата на събитието 23.08.2008г(което си е 4 месеца по - късно ) и то на първите две от четирите места на които се отбелязва дата на събитието.Колеги, какво да правя?! Валиден ли е акта, мога ли да карам с него или...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хах, ченгето ми е объркало акта...
Collapse
X
-
deadairplane
-
Този акт директно отпада при обжалване.Според мен е добре да го направиш в 3-дневен срок до шефа на кат.След това трябва да чакаш да излезе наказателното постановление и в Софийски Градски.И в двата случая обаче ще бъде отменен с почти 100% гаранцияI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Е сега звъннах на един познат, който се занимава с обжалването на наказателни постановления. Значи има 2 вариант-а. Ама почти сигурно е, че това няма да може да падне. Това си е лично негово мнение де. Той каза, че след като ги предадът актовете, те отиват в наказателно отделение (или нещо такова). Там те ги решават. Преди да ги решат, трябва да ги прочетат. Ако видят, че е сбъркан, го връщат обратно по веригата да го поправи. Единия вариант е да го поправи като попълни докладна записка и в нея да впише, че е допуснал техническа грешка и да го поправи. Другия вариант е да го накаже началника му и да го прати да те търси да ти пресъстави акт-а. Ама в 99% от случайте се взима 1-вото, защото както ми обясни той, имена, дати, егн-та, членове от здвп и т.н. може да се сбърка и да се поправи. Важното е в текстовата част да не е объркано. Защото той може да ти е писал че караш от точка А към точка Б а ти да си се движил обратното което си е съществена грешка. Затова карат актовете да се предават в рамките на деня или най късно следващия за да имат време ония от онова отделение да ги прегледат и евентуално да ги върнат за поправка. Каза нещо за 3 дни, ама не разбрах дали ако са минали 3 дена от написването могат да го върнат или не , ше те излъжа. И каза да изчакаш да видиш какво пише в наказателното постановление (то така или иначе акт не можело да се обжалва в повечето случай) и ако и там ти е сбъркано (да са го вкарали по инерция) обжалваш и 100% пада. Ма пак и да са го поправили, според мен пак обжалвай. От опит глава не боли.
Коментар
-
Нямам много голям опит с актове... до сега не съм обжалвал и не знам процедурата, но утре отивам в КАТ да пусна жалбичка (на основание сгрешена дата...егати смеха...Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 ) и ще видим какво ще стане...КИМИ, сега се заглеждам обстойно в акта и виждам, че ненормалника ми го е написал за непоставен колан, а не за говорене по телефон без handsfree, за което ме спряха... а аз бях с колан... винаги съм с колан ... егати наглеца мръсен... кво да го правя тоя бе, хора?!?!?!?!M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
PASSARELLA написа:Ами ти къде гледаш, като се подписваш!? А !?M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Да бе, и ще го извикат "за справка", или "за изясняване на случая". По добре да не си трайка ами да пуска възражения преди да са минали 3 дена. После - свирено. А имало ли е друг човек освен теб в колата ? Ако си сам, няма как да докажеш че си бил с колан. А пък съдията не вярвам да се трогне от думите "винаги карам с колан".
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар