Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хах, ченгето ми е объркало акта...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хах, ченгето ми е объркало акта...

Полицая вместо 23.04.2008г е посочил дата на събитието 23.08.2008г(което си е 4 месеца по - късно ) и то на първите две от четирите места на които се отбелязва дата на събитието.Колеги, какво да правя?! Валиден ли е акта, мога ли да карам с него или...
    M-Benz E 250 TD 150hp
    M-Benz 200d 75 hp
    Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Re: Хах, ченгето ми е объркало акта...

Коментар

Този акт директно отпада при обжалване.Според мен е добре да го направиш в 3-дневен срок до шефа на кат.След това трябва да чакаш да излезе наказателното постановление и в Софийски Градски.И в двата случая обаче ще бъде отменен с почти 100% гаранция
      I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

За какво беше?!
        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Е сега звъннах на един познат, който се занимава с обжалването на наказателни постановления. Значи има 2 вариант-а. Ама почти сигурно е, че това няма да може да падне. Това си е лично негово мнение де. Той каза, че след като ги предадът актовете, те отиват в наказателно отделение (или нещо такова). Там те ги решават. Преди да ги решат, трябва да ги прочетат. Ако видят, че е сбъркан, го връщат обратно по веригата да го поправи. Единия вариант е да го поправи като попълни докладна записка и в нея да впише, че е допуснал техническа грешка и да го поправи. Другия вариант е да го накаже началника му и да го прати да те търси да ти пресъстави акт-а. Ама в 99% от случайте се взима 1-вото, защото както ми обясни той, имена, дати, егн-та, членове от здвп и т.н. може да се сбърка и да се поправи. Важното е в текстовата част да не е объркано. Защото той може да ти е писал че караш от точка А към точка Б а ти да си се движил обратното което си е съществена грешка. Затова карат актовете да се предават в рамките на деня или най късно следващия за да имат време ония от онова отделение да ги прегледат и евентуално да ги върнат за поправка. Каза нещо за 3 дни, ама не разбрах дали ако са минали 3 дена от написването могат да го върнат или не , ше те излъжа. И каза да изчакаш да видиш какво пише в наказателното постановление (то така или иначе акт не можело да се обжалва в повечето случай) и ако и там ти е сбъркано (да са го вкарали по инерция) обжалваш и 100% пада. Ма пак и да са го поправили, според мен пак обжалвай. От опит глава не боли.

Коментар

Нямам много голям опит с актове... до сега не съм обжалвал и не знам процедурата, но утре отивам в КАТ да пусна жалбичка (на основание сгрешена дата...егати смеха...Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 ) и ще видим какво ще стане...КИМИ, сега се заглеждам обстойно в акта и виждам, че ненормалника ми го е написал за непоставен колан, а не за говорене по телефон без handsfree, за което ме спряха... а аз бях с колан... винаги съм с колан ... егати наглеца мръсен... кво да го правя тоя бе, хора?!?!?!?!
            M-Benz E 250 TD 150hp
            M-Benz 200d 75 hp

Коментар

Ами ти къде гледаш, като се подписваш!? А !?

Коментар

PASSARELLA написа:
                Ами ти къде гледаш, като се подписваш!? А !?
                Ми аз му казах, че не е написано четливо и нищо не мога да разбера от писаното, той ми вика: "подписвай тука и тука" Викам, айде, нали е длъжностно лице... уж нема да лъже, ама е го тъпака от къде си го е избозал това - не знам... кво да го правя тоя бре, той е за трепане, ей... ама много не ги обичам такива номера... Yellow_Flash_Colorz_PDT_46 Yellow_Flash_Colorz_PDT_46 Yellow_Flash_Colorz_PDT_46
                M-Benz E 250 TD 150hp
                M-Benz 200d 75 hp

Коментар

Лично аз бихте посъветвал да си траеш и когато ти издадът наказателното постановление да го обжалваш.А ти утре си пусни едно възражение и за да им е кофти го направи по-пощата с обратна разписка. Много се дразнят, че не ходиш до КАТ.

Коментар

Да бе, и ще го извикат "за справка", или "за изясняване на случая". По добре да не си трайка ами да пуска възражения преди да са минали 3 дена. После - свирено. А имало ли е друг човек освен теб в колата ? Ако си сам, няма как да докажеш че си бил с колан. А пък съдията не вярвам да се трогне от думите "винаги карам с колан".

Коментар

Днес пуснах възражението... ... дано началника на КАТ го вземе насериозно, да не се срещаме лично...
                      M-Benz E 250 TD 150hp
                      M-Benz 200d 75 hp

Коментар

Акта отпадна. Esper беше прав ... както винаги. Мерси на всички за отговорите и съветите.
                        M-Benz E 250 TD 150hp
                        M-Benz 200d 75 hp

Коментар

msotiroff написа:
                          Акта отпадна. Esper беше прав ... както винаги. Мерси на всички за отговорите и съветите.
                          Честито :D
                          Brava 1.6 16v ELX 2001г.
                          Punto М2 1.2 SX 2000г.
                          МРАЗЯ НАП!!!

Коментар

Е кажи как точно го направи де. Само с възражение до шефа на полицията ли?
                            Пеш
                            ----
                            Ex Peugeot 206 -Служебен
                            ----
                            Ex Brava 1.6 16V ELX

Коментар

браво завиждам ти , а аз чакам всеки момент да ми вземат книжката Yellow_Flash_Colorz_PDT_21
                              ОБИЧАЙТЕ СЕ БЕ ХОРА!!!!

Коментар

Working...
                              X