Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвети относно регистрацията

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Съвети относно регистрацията

    След няколко дълги седмици на чакане днес разбрах, че до края на другата седмица ще дойде дългоочакваната ми Брава Но тази радост вест за мен, породи някои въпроси на който се надявам вие да ми помогнете да намеря оговор.понеже колата ще дойде в град на 160 км. от мен по ред причини и по всяка вероятност ще бъде без тразитни номера чудя се как да си я докарам без да имам ядове. трябва ли да задължително да отиде да си я взема в работен ден и да си направя регистрация на място или може предварително да си взема транзитни номера от Плевен и там да си ги монтирам??? А със застраховката как седи положението? В смисъл не мога да се предвижа 160 км. без застраховка и номера безнаказано нали?Ще бъда благодарен на всеки полезен съвет.Благодаря предварително.
    FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.

    #2
    без номер и застраховка не може, всъщност може но на колесар ако те гепят или стане ПТП познай кой ще плаща
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

    Коментар


      #3
      ...

      Мойта я взех от Горубляне - търговеца ми направи някаква застраховка за 1 месец (около 19лв) и ми сложи италиански номера, отговарящи на номерата в талона, но принтирани и ламинирани в Офис1 Естествено, полицаите на Богров веднага ме гепнаха, но се оправих (как - това е друга тема)... После един познат авто-търговец от Плевен ми каза, че дори да ми пишат акт, можел да се обжалва и отпадал на първа инстанция, тъй като...не запомних всички аргументи - нещо от сорта, че номера си отговаря на талона ала-бала... Не знам доколко е вярно... Проблема при мен беше, че я взех в неделя - ако я вземаш в делничен ден, можеш да си вземеш транзитни от града от който ще я докарваш ( при мен продавача щеше да ходи да ги взема, ама - неделя)
      Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
      Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

      Коментар


        #4
        Има вариант - работи безотказно и съм виждал да го практикуват многократно! Без регистразионни номера, без винетка, преглед, гражданска...Значи палите с твой приятел неговата кола и отивате до въпросното населено място, където е твоята кола! Купувате някой ефтино буксирно въже, което закачате съвсем фиктивно между колите и така си се прибирате!

        Коментар


          #5
          Без номера може - питай ме мен как докарахме Ланчата от Дупница до Ямбол и после от Ямбол до Кърджали Без застраховка - не. Направихме гражданска в Дупница - ти така или иначе ще трябва да правиш - направи си в града, в който ще взимаш колата. Прави се по номера на рамата, нищо че колата няма регистрационни номера.Иначе карането без номера става по принцип на риск (наказанието е глоба до 200 лв. и до 3 месеца без книжка!!!). Ние бяхме 2 коли от Дупница до Ямбол - едната вървеше напред и съобщаваше, ако има полицаи. За късмет никъде нямаше.До Кърджали пътувахме през нощта - тръгнахме към 3 часа и пристигнахме към 6. Никой никъде не ни спря...Ако обаче не ти се рискува - отиваш само с талона на колата (какъвто и да е той по националност) и договора с който я купуваш в местния КАТ, взимаш транзитни номера, слагаш ги на колата и тогава тръгваш да се прибираш към Плевен.Успех!

          Коментар


            #6
            ако ме питаш мен най-добре е с транзитни номера и гражданска, както каза колегата фиктивнанема смисъл да си играеш на криеница аз къвто съм карък, ако имам изгорял габарит веднага ще ме хванат та без номера не ми се рискува че няма да се мине с известните 10 лв.другия вариант е, ако имаш познат с камион товарите я и газ че тия с платформите режат и колятна мен от Хемус до сервиза на ситроен на Красно село ми взеха 86 лв.,като всеки градски знае колко е разстоянието
            Fiat Brava
            Volkswagen Golf
            и тия три неща

            Коментар


              #7
              Тя гражданската не е фиктивна - напълно редовна и законна си е.

              Коментар


                #8
                няма измъкване.ще говоря с шефа за някой почивен ден и да отида да си прибера италианката.чудя се само дали поне мога да пратя някой близък да ми вземе транзитни номера и да ми направи гражданска, а аз после да си оправям тук в Плевен на местна почва.Благодаря на всички които се отзоваха.
                FIAT BRAVA 1,6 16V 103 к.с.

                Коментар


                  #9
                  Колега и аз да кажа,мен ме хванаха в 23 ч.,/уж тъмно ала бала/и то по еди никакав път без гражданса,номер,винетка,направо за е....е готов.Поне излязоха "свестни",че минах с 20 лв..Повече тоя номе НИКОГА.Наи добре с транзитки и гражданска,винетка.

                  Коментар


                    #10
                    Не съм сигурен дали друг може да вземе транзитните номера без пълномощно... Но все пак питай направо в КАТ Плевен, там ще ти кажат.

                    Коментар

                    Working...
                    X