Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Една одисея с бензинова помпа...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Една одисея с бензинова помпа...

    Незнам, да плача ли, да се радвам ли... колкото и да съм безумно щастлив, толкова ме е яд и . Преди почти година Чибурака си папаше бензин без никакви ядове. През 3-4 дена, като свърши газта си я покарвах по малко на бензин, до следващата газостанция. До момента, в който не свършиха и двете, или поне тогава си мислех. Свърши газта и превключвам на бензин и... мАкарки, не върви . Грабвам си тубичката, бегом до бензиностанцията, викам си тоя път ги изтървах и двете да свършат, добре че не е на път... Връщам се, сипвам, врът ключа и - Бензиновата помпа не се чува да жужи! Направо ми призля... и така само на газ вече до преди 2-3 седмици. Какво ме прихвана тогава да вадя помпата, така и нищо не можах да направя, но като навързах пак кабелите си викам дай да пробвам, може и да имам късмет днес. И о, чудо - помпата замърка... за 2 дена и пак млъкна... Всичко взе да се развръзва преди 3-4 ден, когато подреждах багажника. Намествах резервната гума, побутнах да наместя газовата бутилка и такива работи. Когато приключих, по стар индиански обичай седнах зад волана и врътнах ключа да и се порадвам, и тогава пак чух познатото бръмчене . Когато на другия ден пак млъкна, пак поблъсках около помпата и пак тръгна! Най-накрая я хванах . А ето и развръзката: днеска, след масирано разглобяване на тръби, филтри, червячни скоби и други (даже и при бръмчаща помпа бензин по тръбите нямаше), се стигна до най-мрачната процедура - втори опит за разглобяване на помпата . Както и да е, пропускам часта с блъскането, пожеланията за майка и и други подобни и се озовавам пред колата с помпата потопена в леген и с кабел, вързан за акумолатора, да видим какво и е на гадината . Оказа се, че върти, но на празно, върти не помпи, върти не помпи и така докато пак спря. Няправо ми се прирева, умряха ми всякакви надежди и почнах да смятам, кога е деня за заплата... Както си беше потопена, я похлопнах няколко пъти с една голяма отверка. Този път явно и беше в повече (или можеби тамън ), защото пак тръгна, и както си виеше на празна помпа изведнъж се чу хрускане като на смелен пясък и тръгна! Направи ме целия вир-водичка, а и акъла ми бая изкара . Кой знае каква бясна картинка съм бил - клекнал като пиле на жица, мокър и седи до акумолатора с кабел в ръка, ухилен до уши и помпи водица . В раключение: сега не знам дали съм по-щастлив, че се разминах с нова помпа или повече ядосан на качествения бензин който явно сипваме, та и си трошим колите с него - нямате си на идея каква кал има в резервоара, а и как е минала зад филтъра (не е скъсан) си нямам идея... Но най вече ме вълнува въпроса, дали и ще запали накрая като и сипя бензинец или заедно с иветрелия бензин си е заминало и нещо друго за тази година на мълчание... Едит: Ама и правопис съм изкарал...

    #2
    Дано да ти се размине и помпата да работи!При мене беше същата история-тръгва,спира,работи-не работи и в крайна сметка спря.Срещу скромните 120 лв.и доста мамене докато я сменя вече всичко е О.К.Така,че това е положението,но не се коси.Дано имаш късмет!
    PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
    Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!

    Коментар


      #3
      Ами една кола, която си е твоя трябва да я караш и поддържаш като твоя, а не като крадена!Аз си сменям редовно горивния филтър и резервоара ми е пълен до половината!Не съм я чувал тая помпа да ми жужи - там ли е, не е ли там - никога не съм я виждал! Просто си паля и тръгвам (требе да си е там, мисля)! Бе много хора на газ се оплакват от тоя проблем!ШАПКА СВАЛЯМ НА ЕНТУСИАЗМА! Таз Чибурашка кат’ Живка ще стане!

      Коментар

      Working...
      X