Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт за неправилно паркиране

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

PASSARELLA - Един автомобил спрян на средата на платното винаги представлява опасност, независимо дали е за хляб, салам Вежен, бутилка кока кола или просто е повреден. Аз ако си паркирам колата под ъгъл 60 градуса, и стъпвам на 2 трамвайни линии (4 релси), и половин платно за движение на автомобили, не представлявам ли опасност, дори и да съм отишъл за хляб? Не забравяй че според закона по презумпция ВИНАГИ има опасност. Независимо от какво естество е. Ако караш в града по някоя улица, а по тротоара върви майка, и до нея върви детето и, това също ли не е опасност (приемаме че майката отива за хляб и салам Вежен)? В крайна сметка ти ако беше полицай, по кой член точно щеше да го обвиниш, за това че е включил аварийни светлини? И смяташ ли че този акт нямаше да падне още при прочитането му от съдията?vital - цитирания член е само за маловажни нарушения за които не предвидена друга санкция. Та ако за неправилно паркиране е предвидена санкция 5 точки и 50 лева (примерно), не може да ти пишат само фиш за 50 лева. Но например ако караш по пунктираната линия, и заемаш 2 ленти, и пречиш на движението, за това вероятно могат да те глобят с фиш за 50 кинта.

Коментар

Мерси много ogi. Разбрах вече. Просто до сега и на двамата не ни се беше случвало да ни пишат акт и не ми беше ясна процедурата.Иначе за аварийните въобще не стана дума с полицаите. Те също ги включиха като спряха пред нас.Благодаря на всички.

Коментар

crush написа:
        Следващия път изкарай си триъгълника, напазарувай си и като ти дойдат куките бръкни два-три пъти в двигателното, отиди и си запали колата и да те няма. Много са нагли катаджиите и само се чудят какво да правят по цял ден и нощ.На мен снощи ми вдигнаха колата от синя зона, за която бях платил с смс !! Направо побеснях. Отидох на паркинга с/у пазара на Иван Вазов, където я бяха закарали и им направих луд скандал... Появиха се и ченгетата, които са я вдигнали и, разбира се, показаха ми снимки на други автомобили около моята, на които се вижда, че са извън зоната, я моята едвам едвам се вижда и той ми казва, че предниацата ми била 60 см извън очертанията, но това на снимката не се вижда - моята конкратно никъде не са я снимали. Почнаха да ми философстват и аз естествено трябваше да им го върна и: "Я са взимайте един фото апарат и един да почва да снима всички драскотини, които сте ми направили по колата!" Те и от преди си ги имаше, но нека им е сега ще си ги заведа като щета ! И понеже нямах синия талон и щели да ми взимат книжката и там им обесних да не си правят такива илюзии, че на такъв съд ще ги пратя, че свят ще им се завие... Абе буклуци отвсякъде. Три пъти съм съдил КАТ и трите пъти спечелих как пък не се научиха... И понеже пред моята кола имаше красиво и лъскаво ауди А8 ги попитах защо не го виждам на паркинга.. Човека си бил платил на място акта след като му го написали... Мишки, ей катаджийски мишки... Yellow_Flash_Colorz_PDT_39 След малко отивам към централния им офис да си получа парите обратно и да си ми напишат протокол за щетите...
        Пич ти вярваш ли си ? Може и да си вярваш ама нали не очакваш от нас да ти повярваме всички. Ти чул ли си на някой да му връщат парите от П&Г. Аз съм чувал. Но те се борят на пръстите на едната ръка. И са наистина спорни ситуаций и се връщат след дела. А не теб ти вдигнали колата вчера и днеска ще ти върнат парите. Вкарал си се в някакъв филм, ама не мога да го разбера кой е. Същото и за щетите. Мислиш ли, че не са им минали всеки ден стотици такива като тебе които претендират че драскотините им са от паяк. Нещо което е невъзможно, освен ако не ти отшибат колата в момента на вдигането в кашпа, дърво и т.н. Имаше специално предаване на Владо Беряну (за фамилията не съм сигурен, че се пишеше така ама се сещате за кой говоря) и беше само за паркинги & гаражи. И обясниха нагледно и показаха, че драскотини не могат да се получат, тъй, като колана е текстилен. Друго което ми е смешно, плашиш ги със съд, че ще ти вземат книжката. Браво бе. Много си силен. Само си обърни на синьото талонче да прочетеш какво пише на гърба. То удостоверчва валидността на книжката. Така, че пре спокойно може най-малкото да те пише че си без книжка и да скокнеш от 50 на 300 лв . Пък после се реди на опашки по една седмица да представиш, че си имал книжка и да ти пресъставят акта. Приятел го яде така, защото масово не си предстваят талоните и казват "загубил съм го" или "забравил съм го в къщи". Ама как аджеба си забравил само талона а не и книжката. Те куките са всеки ден на улицата и е същото като лафа: На стар краставичар, краставици да продаваш Иначе колега, аз мисля че не са му съставили фиш, защото в закона пише за маловажни нарушения. А някъде бях чел, че маловажни са тези нарушения за които не се отнемат точки и глобата е само парична. И е до 50 лв. Иначе нали се сещаш, че аз ако мина на червено за мен ще е по добре да платя 50 лв и да ми напишат фиш, по който после няма как да ми вземат 10 точки, и глобата да ми е само 50 лв.

Коментар

Ами, "пич", ти така като гледам как си на всяка манджа меродия не те прави компетентен. Първо за какво и по какви параграфи съм ги осъдил няма да споменавам, защото не ти е работа. Другото, което е, че те самите ми казаха да отида в централния офис и да изискам снимките и ако наистина е била на синя зона и докажа, че съм си платил с смс от разпечатката ще ми върнат парите. Второто което е относно щетите и тука си бъркаш - полицая може да е минал и с пръстена да ми я е надрал - това мен не ме ебе, аз пак ще си ги заведа като щети. Трето за талона. Неговата липса не означава, че книжаката ти е невалидна - и за това си има закон, който указва, че трябва да ми се състави глоба от 20 лева. И сега не почвай да ми цитираш закончета от разни сайтове, защото без талон карам от 6 месеца и досега никой не се направи на интересен да ме заплашва с отнемане на книжката до снощи ! И не на последно място, аз какви приятели имам в кат и съдилищата си е моя работа. И о да, повярвай ми - много си вярвам !!!
          www.CarProfi-BG.com
          Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
          Зареждане и ремонт на автоклиматици.
          Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Re: Акт за неправилно паркиране

vital написа:
            Казуса е следният:Днес спираме на аварийни пред един магазин(кара един приятел), има знак за забранен престоя и паркирането, но няма къде се спре в радиус от около 1км, от другата страна на улицата тротоара е разкопан вероятно за бъдещ паркинг. Пазаруваме(не повече от 5мин) и в момента в който се качваме и вече сме с колани и аха да запалим пред нас спира патрулка. От нея не бегом идва полицай, който се представи, пита дали сме видяли знака и съответно взе документите и отиде към патрулката като изрично ни каза да чакаме в колата. След 5-6мин дойде друга патрулка(вече на кат) и първите полицай подхвърлиха документите на вторите. При опит да попитаме какво става доста грубо ни казаха да си чакаме в колата без да се представят, а първата патрулка си тръгна. След 10мин вече моя приятел се ядоса и отиде да види какво става - съответно се оказа, че почти са написали акт. Написа възражение и ни пуснаха.Тук вече идва въпроса - имат ли право да си прехвърлят така документите и да не уведомят шофьора, че му пишат акт и то без да се представят? И второ не се ли пише първо фиш и ако не си съгласен вече акт.Може би въпросите са банални за повечето от вас, но на шофьора му е първи фиш/акт, а и аз до сега съм се разминавал и нямам опит.До колкто видях акта е по чл.6 - т.е 5к.т и 30лв до колкото успяхме да намерим.Благодаря
            защо си даде всички документи на редови полицай от някво районно дето проверява само лични карти ами му набута цяла документация след като се е представил е каза че е районен полицай а не катаджия извинявам се за препинателните знаци ама като вляза тук всичко се бъгва

Коментар

Темата се изчерпа!
              Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Коментар

ogi28b написа:
                PASSARELLA - Един автомобил спрян на средата на платното винаги представлява опасност, независимо дали е за хляб, салам Вежен, бутилка кока кола или просто е повреден. Аз ако си паркирам колата под ъгъл 60 градуса, и стъпвам на 2 трамвайни линии (4 релси), и половин платно за движение на автомобили, не представлявам ли опасност, дори и да съм отишъл за хляб? Не забравяй че според закона по презумпция ВИНАГИ има опасност. Независимо от какво естество е. Ако караш в града по някоя улица, а по тротоара върви майка, и до нея върви детето и, това също ли не е опасност (приемаме че майката отива за хляб и салам Вежен)? В крайна сметка ти ако беше полицай, по кой член точно щеше да го обвиниш, за това че е включил аварийни светлини? И смяташ ли че този акт нямаше да падне още при прочитането му от съдията?vital - цитирания член е само за маловажни нарушения за които не предвидена друга санкция. Та ако за неправилно паркиране е предвидена санкция 5 точки и 50 лева (примерно), не може да ти пишат само фиш за 50 лева. Но например ако караш по пунктираната линия, и заемаш 2 ленти, и пречиш на движението, за това вероятно могат да те глобят с фиш за 50 кинта.
                а ти знаеш ли, че софийските ченгета фиш не пишат и за всеки неправомерно написан акт влиза в съда

Коментар

Благодаря на всички, които ми отговориха.Мисля, че темата вече трябва да се заключи, защото преминава към личностни нападки и излишни спорове.

Коментар

Working...
                  X