PASSARELLA - Един автомобил спрян на средата на платното винаги представлява опасност, независимо дали е за хляб, салам Вежен, бутилка кока кола или просто е повреден. Аз ако си паркирам колата под ъгъл 60 градуса, и стъпвам на 2 трамвайни линии (4 релси), и половин платно за движение на автомобили, не представлявам ли опасност, дори и да съм отишъл за хляб? Не забравяй че според закона по презумпция ВИНАГИ има опасност. Независимо от какво естество е. Ако караш в града по някоя улица, а по тротоара върви майка, и до нея върви детето и, това също ли не е опасност (приемаме че майката отива за хляб и салам Вежен)? В крайна сметка ти ако беше полицай, по кой член точно щеше да го обвиниш, за това че е включил аварийни светлини? И смяташ ли че този акт нямаше да падне още при прочитането му от съдията?vital - цитирания член е само за маловажни нарушения за които не предвидена друга санкция. Та ако за неправилно паркиране е предвидена санкция 5 точки и 50 лева (примерно), не може да ти пишат само фиш за 50 лева. Но например ако караш по пунктираната линия, и заемаш 2 ленти, и пречиш на движението, за това вероятно могат да те глобят с фиш за 50 кинта.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акт за неправилно паркиране
Collapse
Заключена тема
X
X
-
crush написа:Следващия път изкарай си триъгълника, напазарувай си и като ти дойдат куките бръкни два-три пъти в двигателното, отиди и си запали колата и да те няма. Много са нагли катаджиите и само се чудят какво да правят по цял ден и нощ.На мен снощи ми вдигнаха колата от синя зона, за която бях платил с смс !! Направо побеснях. Отидох на паркинга с/у пазара на Иван Вазов, където я бяха закарали и им направих луд скандал... Появиха се и ченгетата, които са я вдигнали и, разбира се, показаха ми снимки на други автомобили около моята, на които се вижда, че са извън зоната, я моята едвам едвам се вижда и той ми казва, че предниацата ми била 60 см извън очертанията, но това на снимката не се вижда - моята конкратно никъде не са я снимали. Почнаха да ми философстват и аз естествено трябваше да им го върна и: "Я са взимайте един фото апарат и един да почва да снима всички драскотини, които сте ми направили по колата!" Те и от преди си ги имаше, но нека им е сега ще си ги заведа като щета ! И понеже нямах синия талон и щели да ми взимат книжката и там им обесних да не си правят такива илюзии, че на такъв съд ще ги пратя, че свят ще им се завие... Абе буклуци отвсякъде. Три пъти съм съдил КАТ и трите пъти спечелих как пък не се научиха... И понеже пред моята кола имаше красиво и лъскаво ауди А8 ги попитах защо не го виждам на паркинга.. Човека си бил платил на място акта след като му го написали... Мишки, ей катаджийски мишки... Yellow_Flash_Colorz_PDT_39 След малко отивам към централния им офис да си получа парите обратно и да си ми напишат протокол за щетите...
Коментар
-
Ами, "пич", ти така като гледам как си на всяка манджа меродия не те прави компетентен. Първо за какво и по какви параграфи съм ги осъдил няма да споменавам, защото не ти е работа. Другото, което е, че те самите ми казаха да отида в централния офис и да изискам снимките и ако наистина е била на синя зона и докажа, че съм си платил с смс от разпечатката ще ми върнат парите. Второто което е относно щетите и тука си бъркаш - полицая може да е минал и с пръстена да ми я е надрал - това мен не ме ебе, аз пак ще си ги заведа като щети. Трето за талона. Неговата липса не означава, че книжаката ти е невалидна - и за това си има закон, който указва, че трябва да ми се състави глоба от 20 лева. И сега не почвай да ми цитираш закончета от разни сайтове, защото без талон карам от 6 месеца и досега никой не се направи на интересен да ме заплашва с отнемане на книжката до снощи ! И не на последно място, аз какви приятели имам в кат и съдилищата си е моя работа. И о да, повярвай ми - много си вярвам !!!www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Re: Акт за неправилно паркиране
vital написа:Казуса е следният:Днес спираме на аварийни пред един магазин(кара един приятел), има знак за забранен престоя и паркирането, но няма къде се спре в радиус от около 1км, от другата страна на улицата тротоара е разкопан вероятно за бъдещ паркинг. Пазаруваме(не повече от 5мин) и в момента в който се качваме и вече сме с колани и аха да запалим пред нас спира патрулка. От нея не бегом идва полицай, който се представи, пита дали сме видяли знака и съответно взе документите и отиде към патрулката като изрично ни каза да чакаме в колата. След 5-6мин дойде друга патрулка(вече на кат) и първите полицай подхвърлиха документите на вторите. При опит да попитаме какво става доста грубо ни казаха да си чакаме в колата без да се представят, а първата патрулка си тръгна. След 10мин вече моя приятел се ядоса и отиде да види какво става - съответно се оказа, че почти са написали акт. Написа възражение и ни пуснаха.Тук вече идва въпроса - имат ли право да си прехвърлят така документите и да не уведомят шофьора, че му пишат акт и то без да се представят? И второ не се ли пише първо фиш и ако не си съгласен вече акт.Може би въпросите са банални за повечето от вас, но на шофьора му е първи фиш/акт, а и аз до сега съм се разминавал и нямам опит.До колкто видях акта е по чл.6 - т.е 5к.т и 30лв до колкото успяхме да намерим.Благодаря
Коментар
-
ogi28b написа:PASSARELLA - Един автомобил спрян на средата на платното винаги представлява опасност, независимо дали е за хляб, салам Вежен, бутилка кока кола или просто е повреден. Аз ако си паркирам колата под ъгъл 60 градуса, и стъпвам на 2 трамвайни линии (4 релси), и половин платно за движение на автомобили, не представлявам ли опасност, дори и да съм отишъл за хляб? Не забравяй че според закона по презумпция ВИНАГИ има опасност. Независимо от какво естество е. Ако караш в града по някоя улица, а по тротоара върви майка, и до нея върви детето и, това също ли не е опасност (приемаме че майката отива за хляб и салам Вежен)? В крайна сметка ти ако беше полицай, по кой член точно щеше да го обвиниш, за това че е включил аварийни светлини? И смяташ ли че този акт нямаше да падне още при прочитането му от съдията?vital - цитирания член е само за маловажни нарушения за които не предвидена друга санкция. Та ако за неправилно паркиране е предвидена санкция 5 точки и 50 лева (примерно), не може да ти пишат само фиш за 50 лева. Но например ако караш по пунктираната линия, и заемаш 2 ленти, и пречиш на движението, за това вероятно могат да те глобят с фиш за 50 кинта.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар