Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добре ли шофират жените ????

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #46
    tomazo написа:
    С тая разлика ,че в случая става дума за прав участът с натоварено движение . На Петрохан си караме 2 коли и си говорим по станцията ,и един такъв монтански селянин самарянин 3 пъти ме засича защото разбираш ли нямам видимост .... така че колеги редно и правилно е като има такъв бързащ идеот или бързащ по друга работа ,не го обърквайте с неадекватни действия,защото голям % от ПТП на пътищата стават заради неадекватници на пътя
    колега то ако е прав участък и ненатоварено движение означава че спокойно може да си пуснеш мигача и да го изпревариш...а щом е нямало как да се прибереш пред него значи че просто често са те притискали насрещните което ме води до мисленето че движението е било по-натоварено отколкото си си мислел...лично аз като тръгна да изпреварвам никога не ме засичат защото гледам да го направя на място с чиста видимост и със съобразена скорост...а не да караме в колона 5-6-7-8-9 коли със скорост около 90-100км/ч и на първата отсечка от 300м която видя да се мъча да изпреваря всички и да изнервям положението...това е безмислено...ако толкова бързам ще отбия за 10 мин...колоната ще отмине и готово после ще си карам бързо за 10 минути после бая тябва да бързам че да ги настигна...предпочитам да стигна с 3-4мин по-бавно но жив...отколкото...изобщо да не стигна...а ти си написал натоварено движение аз съм се подвел...както и да е не ми се трие сега...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

    Коментар


      #47
      Масово явление е по - възрастни хора да карат относително неадекватно Което ме навежда на мисълта , че практиката в Германия да се отнемат книжките на водачите след една определена възраст е много правилна.
      НЕ на безразсъдното шофиране!

      Коментар


        #48
        То не е точно неадекватно, ами те са си свикнали от едно време с ладичките и жигулите да карат внимателно, здраво вкопчили се във волана, защото имат кора яйца на задното стъкло и внимават да не ги изпочупят, като неусетно за тях през годините пътната обстановка се е променила с многократно увеличилия се брой на МПС-тата. А иначе за наглеците, които засичат, и аз като колегата се доближавам до предния, или давам газ, за да му покажа, че неговата няма да стане. Но ако виждам, че ще стане беля, го пускам и го погвам с бибитка и псувни, от което той става пишман, че ме е изпреварил. Даже веднъж в града с дъртия ми полски фиат гоних един наглец с Голф 4, докато накрая и жена му до него не разбра защо го псувам.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

        Коментар


          #49
          sugarboy написа:
          То не е точно неадекватно, ами те са си свикнали от едно време с ладичките и жигулите да карат внимателно, здраво вкопчили се във волана, защото имат кора яйца на задното стъкло и внимават да не ги изпочупят, като неусетно за тях през годините пътната обстановка се е променила с многократно увеличилия се брой на МПС-тата. .
          Моля , моля малко уважение и към по възрастните. :D Аз като съм на 63 какво ? Верно почнах от Москвич 407, после ЗАЗ , после Жигулита ,Трабант 601S, Застава Юго , ФиатУно, Толедо, ФиатПунто , Мерцедеса и какво не ставам за пътя ?Това че спазвам знаците и ограниченията на скороста не значи че нямам място на пътя.Това младите дето го практикувате да карате с 80-90 км в града аз пък го не харесвам .Затова си има закон за движение по пътищата и той важи еднакво за всички.Няма значение с Жигула ли си или с Мерцедес. .А колкото до даване на път на тия дето напират отзад съм писал много пъти и пак ще се повторя. Триста пъти е по добре да му отстъпиш отколкото да почне една гонка кой колко повече може да вдигне и ето ти големия риск от катастрофа с фатални последици. Не е никак приятно, но това е единствения полезен ход.За 40 години зад волана практиката ми е го доказала това нещо . Решението си остава ваше .Аз моето съм си го взел в средата на миналия век.
          Фиат Панда 1.2 2006година
          Синджира си идва ,а козата я няма...

          Коментар


            #50
            Не го приемайте лично, господин Коцев. Естествено, моите уважения към примерните шофьори, но има някои, за които очевидно шофирането е мъчение и карат с 30 в града. Колкото за гонките, сте абсолютно прав и все се мъча да се сдържам, но много простак се навъди по пътищата и понякога ми кипва от тарикати. Поздрави!
            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

            Коментар


              #51
              И моите уважения Г-н Коцев, но аз лично говоря за каране с 80-90 в София па Цариградско шосе, където това е позволено. Е, вярно, че ограничението и 80 но все пак си е магистралата за Пловдив Знаците и аз ги спазвам почти винаги
              She was only a whisky maker but he loved her still.

              Коментар


                #52
                Момчета , навика е голямо нещо . Почнеш ли да нарушаваш някой правила така вече добиваш навик и просто неусетно почваш да не спазваш правилата . Казано е че по Цариградско максималната скорост е 80км .Точка по въпроса . Ама нямало движение в момента ,ама било в два часа през ноща . Нарушил ли сега то ти става навик и почваш и на други места да нарушаваш и ето ти по 1,000 човека загинали в годината . Нима тия млади хора дето живи изгоряха миналата седмица за пръв път да са ходили на дискотека и за пръв път да са били пияни . Не !.Много пъти преди това са се напивали и са карали така пияни но ето че веднаж става . Каква е тая мания ученици в 11 клас да ходат на училище с кола .И училищния двор вече се оказва тесен да побере колите им . Как до сега са ходили без коли на училище ? Можеше ли да се избегне инцидента в Габрово дето се осакати младо момиче за цял живот ? Можеше . Старите хора казват: покрий млякото за да не го лочат котките. Така че и родителите имат голяма вина за това дето става по пътищата . Като че стана навик всичко живо да мисли само каква кола да си купи и ако може най мощна да е а всъщност си купува ковчег. Колата за мен е да си отида спокойно през почивните дни било на почивка някъде било на село ,било при някой приятели. А това за щяло и нещяло да щъкам с нея из града е вятър работа .
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

                Коментар


                  #53
                  Е то откъде се търгна, че къде стигнахме. Първо жените че неможели да карат, че после възрастните, че сега и за келешата. Многото катастрофи стават от многото коли, които се навъдиха в БГ, до преди 2-3 години нямаше толкова коли и катастрофи, ама сега сульо и пульо си купуват книжките или им ги дават ей така, защото ги късат вече 5-ти или 15-ти път на шоф. изпит. А реално погледнато условията не са се променили изобщо, не може шофьорските курсове да са по 20 часа и то нереални и да се мисли, че пускат шофьори, можеше преди 10 години, или повече. Трява държавата да въведе контрол, не да може всеки гараж да ти издава годишен техниески преглед, а колата да няма спирачки, миналата година минах преглед в СБА и след 500 км. ми перстъргаха предните спирачки, а задните изобщо не са ми спирали, а онези не ми казаха нищо. И защо проверяват само спирачките, не ми е ясно, като може да има износени части и по ходова част и много други, които да създават предпоставка за птп. И нали уж въведоха ниски нива за изгорелите газове, а аз като карам зад някоя жигула, първата ми мисъл е как да го задмина, че да не пукна от задушаване, или зад някой 15-20 годишен камион дето и да пуснеш фаровете пак няма де се вижда пътя. Ама тъй ша е
                  --Старата ръжда любов не хваща!--
                  156 sportwagon 1,9 jtd 115
                  ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

                  Коментар


                    #54
                    И като се има в предвид че като отидеш на годишен преглед си плащаш 30 лв като поп за прегледа а всъщност от прегледа никаква файда няма ....... а само вземане на пари .
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

                    Коментар

                    Working...
                    X