Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добре ли шофират жените ????

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

van_dal написа:
    Bella написа:
    Само не ми е ясно какво им е вродено на мъжете ?!?Да не би да са закърмени в бензин или в кръвта да им тече дизел или пък не дишат кислород ,а газ ?Нелепо е да се смята , че мъжете са по - добри ... както казах има и такива и такива!И аз не се заяждам ... само дето ми е писнало да се пазя от мъже самохвалковци дето на пътя не знаят що е мигач и що съобразена скорост , а спазването на дистанция е почти толкова трудно колкото да опазиш непорочността на девица лежаща гола до млад мъж Yellow_Flash_Colorz_PDT_08
    100% има мъже които са некадърници, като моя комшия старата ми кола я е удрял 5 пъти пред вкъщи, но въпроса е в това, че един шофор не е шофьор само с карането си, а с това да се съобразява с другите участници в движението, да се съобразява с пасажерите си, да знае какви са параметрите на колата му и да се съобразява с тях, като закъса на пътя да знае какво да прави, ако е възможно да го оправи, да знае минимума за системите по колата си т.е. като отвори капака отпред да знае в кой съд какво се налива и за какво служи. Скоро четох един виц дето ме покърти : Една жена вика на мъжа си - абе днес се мерих маслото в двигателя, ама се ми подпира някъде и не мога да го измеря - е как тъка - ами така вадя щеката и подпира - е къде подпира- ами вадя щеката отварям капачката и влиза до някъде и подпира :D
    ЕЙ Т’ВА СЯ е приказка на мъж и шофЕр!!!Браво ... мисля че с това ти изказване темата се изчерпа
    НЕ на безразсъдното шофиране!

Коментар

Ох, в едно е права колежката по-горе - не бива да сме черно-бели телевизори. По мои наблюдения мога да кажа, че някои жени са отлични шофьори. Например жена ми (за която щях да се оженя независимо от карането :D ) кара чудесно - бързо, стегното, но в никакъв случай неразумно. Когато е карала тя, 1-2 пъти ни е вадила от гадни ситуации на пътя с много премерена реакция. Познавам още няколко жени с подобни шофьорски умения - сядал съм в колите им и нито съм треперил, нито ме е било срам, отлично каране. Излишно е да споменавам, че е немалък и броят на ужасните шофьори от мъжки пол. На нас е присъща на моменти мъжка арогантност и излишно самочувствие на пътя.Като цяло, обаче, според мен болшинството жени са пълна скръб!!! Действително, да си шофьор не е само да можеш да движиш колата - това са набор от движения, които с течение на времето се автоматизират и дори не се замисляш над тях и всеки е способен на това. Много по-важна е психическата настройка. Ми те сядат зад волана със страх, все едно, че отиват на война. Обичайна ситуация - караш по Цариградско, средна лента 80, лява дори 90-100. И изведнъж средна лента се потътря с 45-50. С мъка и дълго чакане се престрояваш (щото разликата в скоростите вече е двойна и няма място) вляво и тръгваш. След седем коли виждаш "тапата" - Поло управлявано от женица, чиито пръсти са побелели от стискане на волана. Майни ли да теглиш, да я освиркаш ли?... Полза никаква. Така може - така кара. Липсва й увереност в собствените й реакции (и най-вероятно не без основание), страх я е. И за себе си тя кара адски безопасно, точно като тези, които и по магистралато пак карат с 50-60. И с голяма сигурност, бавно и славно ще стигне за където е тръгнала. Нея, обаче, изобщо не й пука, че междувременно ще вбеси околните и ще създаде множество предпоставки за критични ситуации. А съобразяването с околните е друг много важен аспект на шофьорските умения. Както и уменията в случай на авария. Спряла тя точно в средата на едната от двете ленти, извило се страшно задръстване!!! Седи си в колата и говори по телефона. Ами избутай я по дяволите тази кола десет метра до отбивката на спирката - най-обикновено леко Клио, и дете ще го премести! Или застанала пред мен и се гримира, пусне спирачките, колата тръгне назад, почнеш да свириш като локомотив, паникьоса се, не се усеща какво става. спре на 2см от мен след като и аз съм върнал колкото мога!! И действително, статистиката е такава - жените участват в по-малко и по-леки ПТП. Но статистиката не отчита колко предпоставки за ПТП създават те.Трябва да се измисли нещо за такива - психотест ли, тест за концентрация и пригодност ли, но категорично не бива до им се дават книжки!!!
      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Съгласна Колега!В действителност и аз съм наблюдавала доста жени превеждайки се във вид по време на шофиране ... нагледала съм се в София примерно всеки път забелязвам все повече жени разкрасяващи се в колите си ... мразя жена зад волан и с телефон в ръка Смятам че и без това ние жените сме по - разсеяни понякога и това за една лоша и неопитна шофьорка да кара кола и да говори по телефона е възможно най - лошата комбинация!Лично аз се разсейвам и днес си взех две хендсфреета които до преди малко зареждах и повече НЯМА да телефонирам кормувайки Днес на път за Сливен през Нова Загора при адски натоварено движение един Русенец се пука да се опитва да ме изпревари при все че пред имаше поне 4 тира и 1 цистерна ... та оня постоянно надничаше зад мен в опит да излезне ... ми и на мен не ми се караше в тая опашка , но на това трасе е по - добре да со хортува човек и да си кара с 80 - 90 а не да прави прибързани неща застрашаващи доста животи.Та този млад спортист - любител на екстремното шофиране при всеки негов опит за изпреварване пусках и аз мигач като че имам същите намерения и излизах леко в ляво за да му препреча пътя защото ми стана ясно че ако тоя идиот тръгне да изпреварва с камионетката си ( около 5-6 тона) ще стане голяма масова катастрофа .... Доста нерви му костваха тези 20 тина минути през които го запушвах при всеки негов опит за изпреварване , но спестих на всички участници критичната ситуация в която щеше да ни въвлече.НА връщане пък една " мадама " в некъв Форд Фиеста поне на 13-14 години направи такава каскада за която аз бих си дала сама направление за психиатър!Направи изпреварване на няколко тира виждайки че от среща и идва друг тир и се прибра на не повече от 2 метра пред него ... при което тира се спука да сигнализира по веки възможен начин ... околните вече страняха кой в ляво , кой в дясно и косите им бяха изправени ... тази дропла до като караше зад мен я наблюдавах в огледалото за задно виждане че си гризе ноктите п.п.Сори за прав.грешки ... не ми се редактира и съм изморена

Коментар

Интересна тема се е получила.Честно ще кажа, че шофирането до някъде си е талант, като с всяка професия. Много пъти ми е ставало интересно как много шофьори нямат никаква преценка за скорост и разстояние, а пък това дистанция и спирачен път не знаят какво е изобщо :D важното е да са със зимни гуми :D . Мисля, че повечето колеги сме се нагледали достатъчно на "изпълнения". Много показателен случай имах една вечер на Долна Диканя, БМВ така се беше размазало, всичко в кръв, линейки, полиция, никога не ме е било страх от нищо дето съм видял на пътя ама хората дето пътуваха с мен... колежката се разплака, явно повечето хора докато не видят нещо такова на живо не си дават сметка, както и да е нагледал съм се достатъчно.Айде аз ще си призная, че не само в шофирането, а и в доста неща прекаленото самочувствие у нас мъжете ни пречи. Ако си взема шофьор някога ще е жена напълно честно го казвам, наистина съм оставал очарован от начина и спокойствието, с което са ме возили жени, както при мен, няма напрежение, добра преценка, знае кога да настъпи, кога да поддържа макар и малко по-ниска скорост.Така че колежки вие сте, търся си шофьорка
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Bella написа:
            п.п.Сори за прав.грешки ... не ми се редактира и съм изморена
            Off topic: Както казваше Лорд Вейдър докато душеше един от генералите си: "Apology accepted!" Има разлика между spelling mistake и misprint. Второто се случва постоянно на всички ни и не е показателно по принцип за правописа. Забелязвам, обаче, че някои колеги, особено от по-младите, са прекалено зле и трябва да се вземат в ръце. Съвсем приятелски съвет.

Коментар

gantcho написа:
              Bella написа:
              п.п.Сори за прав.грешки ... не ми се редактира и съм изморена
              Off topic: Както казваше Лорд Вейдър докато душеше един от генералите си: "Apology accepted!" Има разлика между spelling mistake и misprint. Второто се случва постоянно на всички ни и не е показателно по принцип за правописа. Забелязвам, обаче, че някои колеги, особено от по-младите, са прекалено зле и трябва да се вземат в ръце. Съвсем приятелски съвет.
              Принципно си прав ... не знам за околните , но аз лично взимам участие в различни форуми за да разпускам , да изпусна пара , да дам воля на простотията си когато ми е криво ... понякога нахоквам невинни хора , заяждам се и най - много обичам да дразня Колегите :D :P Правопис гоня на други места , не по интернет форумите

Коментар

Абе нема значение - важното е да се разтоваря кат се напсувам 5% 5% [ 3 ]Те тава е баце!Познавам жени ,които шофират много по-добре от някои мъже!Но нека сме реалисти-броят се на пръстите ми на едната ръка!!!
                Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

това с засичането цистерните и десният мигач беше голяма смешка още едно доказателство ,че жените са опасни на пътя
                  фиатче Браво 2.0

Коментар

При вчерашната катастрофа където загинаха 7 човека двата автомобила бяха управлявани от мъже . И какво от това ???? Петима живи изгорели и двама на място умрели.......
                    Фиат Панда 1.2 2006година
                    Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Да не дава господ никому..............................
                      "Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"

Коментар

днес останах отново приятно изненадан от жените шофьори пред нас три дами със едно сузуки ме бяха запушили и неможех да изляза...шофьорката говореше по телефона тактично я изчаках без да свиря святкам ръкомахам псувам и т.н....след това момичето ми махна даде си назад лекичко спря движението на улицата и ме пусна да мина пред нея като символично си пусна авариините аз отговорих със същото като ясно че виждаше в задното огледало че са усмихнати...евала на подобни шофьори не само жени а и мъже върпеки че вторите много рядко се случва да направят нещо подобно...обикновено започват странни маневри в опит да ти направят минимално място да преминеш като спрат движението и в двете посоки задължително и после ти махат с ръка сякаш баси кви глупости ме караш да правя намерил си кога да излизаш...отново червена точка за женитетова с засичането цистерните и десният мигач беше голяма смешка още едно доказателство ,че жените са опасни на пътя томазо...жените не са по-опасни от теб...със това изпреварване е можело да се предизвика тежко ПТП...аз самия съм постъпвал много пъти по този начин както колежката...а ако все пак тръгне да ме изпреварва и скороста не е прекалено висока (над 50-60км/ч) се навирам плътно зад камиона или ППС-то пред мен та единственото място за прибиране на самоубиеца да е банкета...може да е грубо но на такива шофьори в такива момента хич не ми пука за живота им след като застрашават моя...
                        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

С написаното накрая не съм съгласен с теб колега . Защо ? Защото като не му дадеш възможност да те задмине то той остава страшилище за тия дето идват насреща . Той няма да се хвърли в канавката а ще последва челен удар с насрещния. Ами ако насрещния си ти ????Ако друг така не му даде място да го задмине и ти си насреща какво правим тогава ??? За това нека да бъдем по примерни на пътя и от нас да мине но да няма други пострадали . Те такива рано или късно си намират майстора и нека си отиват ами само да не претрепват невинни.
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
                            С написаното накрая не съм съгласен с теб колега . Защо ? Защото като не му дадеш възможност да те задмине то той остава страшилище за тия дето идват насреща . Той няма да се хвърли в канавката а ще последва челен удар с насрещния. Ами ако насрещния си ти ????Ако друг така не му даде място да го задмине и ти си насреща какво правим тогава ??? За това нека да бъдем по примерни на пътя и от нас да мине но да няма други пострадали . Те такива рано или късно си намират майстора и нека си отиват ами само да не претрепват невинни.
                            да колега, но нали си чувал за един инстинкт казва се самозащита...е и аз мисля и за насрещния но сякаш в такива моменти мисля повече за себе си...може да е нагло, но...а много ясно, че ще го пусна пред мен ако видя че няма накъде да бяга...небих искал да съм съучастник в предизвикването на ПТП...а сега такива лапуни като ме изнервят максимално праскам мигача на първата отбивка ...пафф две цигари или си стоя малко на въздух да отмине колоната и пак зад волана...
                            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Наистина е много сложно, и аз ПОБЕСНЯВАМ от такива нагли копелета дето действат на принципа "Пазете ме щото изпреварвам!" И колкото и да не ми се ще да го призная, и аз като колегата kiselo в такива случаи се навирам плътно до предното МПС за да ги затрудня максимално, но като видя, че става напечено ги пускам с псувни и свирни. Адски е дразнещо щото, да речем, моята кола не върви по-малко от неговата, аз също мога ако реша да правя подобни каскади, но се съобразявам и с останалите и с безопасността. А такива копеленца не се съобразяват с никого

Коментар

С тая разлика ,че в случая става дума за прав участът с натоварено движение . На Петрохан си караме 2 коли и си говорим по станцията ,и един такъв монтански селянин самарянин 3 пъти ме засича защото разбираш ли нямам видимост .... така че колеги редно и правилно е като има такъв бързащ идеот или бързащ по друга работа ,не го обърквайте с неадекватни действия,защото голям % от ПТП на пътищата стават заради неадекватници на пътя
                                фиатче Браво 2.0

Коментар

Working...
                                X