Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кражбите на автомобили в Европа в числа

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Кражбите на автомобили в Европа в числа

    dir.bgУбедително най-много автомобили са били откраднати през миналата година в Италия - 280 000, следва Франция - 243 000 и Великобритания - 211 000.Далеч зад тях на четвърто място е Испания със 118 000 откраднати автомобила, сочат най-новите данни на Евростат, цитирани от БГНЕС.На последните места по брой откраднати автомобили са Люксембург (523), Малта (584), България (680), Словения (1091) и Румъния (1266). От данните ясно се вижда, че броят на кражбите на автомобили не е съразмерен с големината на държавата и броя на населението.Най-голямата страна от ЕС, за която може да се предположи, че ще е с най-много откраднати коли - Германия, е едва на пето място с 90 000 откраднати автомобила. В Полша, която по население може да се сравнява с Испания, през миналата година са откраднати 30 000 коли, което е почти четири пъти по-малко от Испания.Тези разлики могат да се видят още по-добре на примера на Чехия, в която са откраднати 21 000 автомобили, тоест 33 пъти повече от България, а населението й е с една трета по-голямо.
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

    #2
    бахти - нашите джамбази или са с изнесли на запад, или са намерили нещо по-доходно, или нещо статистиката ни куца
    "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
    (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

    Коментар


      #3
      станали сме просто по възпитани и здаржанисериозни хора сме ...чесни
      Fiat Brava 1.6 16V 2001

      Не на войната по пътищата !
      http://media.causes.com/ribbon/478500

      Коментар


        #4
        Според мен, просто всичко се прави под крилото на самите застрахователи... така че окрадени се оказват май само тези, дето са решили, че ще минат м/у капките и не са си платили на крадците... ъъъ-ъ-ъ-ъ... така де, на застрахователите. И понеже повечето в България т’ва си го знаеме мирно и под строй ходиме да си платиме законния рекет... съответно и кражбите са ни малко.
        Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
        --- в сърцето завинаги... ---
        Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

        Коментар


          #5
          помислете малко каде отиват крадените коли в БГ то в нашата държавица к’ ва кола да окрадеш не че няма за крадене де
          Mercedes E200 coupe

          Коментар


            #6
            На запад крадат колите- дръгели- да се вземе застраховката, която надвишава реалната продажна цена. Там се крадат по 1000 коли на ден и отиват за скрап- каза ми го лично един италианец това като бях там... за коли. :D
            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

            Коментар


              #7
              Абе хора, стига с това, че застрахователите крадат коли, никой не се занимава с такива простотии. Просто, бизнеса е твърде неизгоден за да си правят труда, не че нямат ресурсеите. Просто няма смисъл във всичко това. Крадат се коли, за които има глад за части по моргите. Всички останали случаи са кокошкарски изцепки. Никой няма да тръгне да краде 20 годишен голф или типо, щото от него може да изкара 200 кинта като скраб. Ако все пак го открадне, явно е дело на някой, за който тия 200 кинта са сума, т.е. някой кокошкар. За последната година в наща фирма половината крадени коли се намериха с разбити брави и потрошени вътре, след като някой друсан тийнейджър се е повозил една вечер. Това предполагам са и половината случаи в национален мащаб. Останалите са по гореописаните причини, но определено не са ги крали застрахователи, просто няма далавера в тая работа.
              Shit happens, sometimes...
              Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
              Marea 1.8 HLX - червена като аватара

              Коментар

              Working...
              X