Вижте какво намерих в нета за салати Кенар:Да започнем темата с препис от друг форум. Понеже тази салата се продава и в Сандански искам и аз да ви предпазя от нея. Цитирам възмутения (погнусения) гражданин по долу.Работя в КЕНАР - за щастие отскоро и за щастие не за дълго...Сега ще ви светна на това как се приготвят "вкусотиите" им...Информацията ми е, така да се каже, от кухнята, защото работя в цеха за приготвяне на салати.Вие, бедните и заблудени потребители, виждате само крайния продукт. Купувате си от МЕТРО или друг голям магазин салатки или някаква кулинария - КАКВАТО и да е и си мислите: АХ, колко е ВКУСНО!. Може и така да е. Но този незабравим и неподправен вкус се получава по така наречената от нас, дребните служители, "земна технология". Т.е. каквото падне на земята, се взима от там/където преди това са стъпвали марковите маратонки на началник цеха или не дотам марковите галоши на някоя от чистачките-роми/ и се връща обратно в големия Кюп. Сега ще ви обясня поради какво се прави това. Дават ни примерно петдесет килограма картофи и двадесет майонеза, петнадесет-грах. Общо осемдесет и пет. От тях искат да направим, ако е възможно, СТО килограма руска салата. Възможно е, разбира се. Все пак имаме чешми наблизо, и нишесте. Но това е една друга тема. Та, ако не излезат определените килограми, ни се удържат парички от заплатите. И при обещана заплата четиристотин лева, като вземеш в продължение на три месеца не повече от осемдесет, почваш да се замисляш. Всичко ти идва от удръжки. И като изпуснеш някоя от големите баки и руската салата, респективно-снежанка, кьополу, бобена, панирани чушки и т.н. паднат на земята, би трябвало да се броят за брак. Но... Пред очите ми са се разсипвали готови салати и то, забележете, на земята пред цеха- там където бездомните кучета си правят чат в очакване на развалена продукция. Всичко се връща обратно барабар с пясък, камъчета, клонки и прочие. Споглеждаме се и си намигаме - майната им на потребителите. В цеха хигиената е под всякаква критика, но вие няма как да го установите, защото там "простосмъртни" не се допускат. Това дето го дават по телевизията - бели престилчици и шапчици за косата... ами, това си е само за по телевизията. Бас държа, че не един и двама от вас са намирали косъм. И живота си залагам, че са много повече тези, които са го изяждали без да го намират. Е, косъмът не е вреден освен ако човекът не е болен. и тук идва изненадата - повече от половината служители в цеховете нямат здравни книжки. Когато идват на проверка от ХЕИ въпросните нередовни служители напускат работните си места за половин-един час/колкото трае проверката/и се разцъкват из околните кафенета. Специален емисар от "редовните" после ги събира, като благ пастир - овчиците си. Нашият голям шеф и собственик Заре Шахбазян/арменец/ солидно цака подкупи на ХЕИ-то ежемесечно, за да може да му се врътне един телефон поне ден преди проверката и да бъде предупреден. Нарушенията в КЕНАР са много. ПИша толкова дълго, но и три пъти по толкова да пиша, пак няма да ми стигнеНе мислете, че съм някой бивш недоволен служител. ПОвярвайте, моите близки и роднини са предупредени отдавна за това да не купуват от КЕНАР. И спазват предупреждението ми. Питайте колко хора са намирали конци в СНЕЖНАКАТА си, защото млякото за нея се прецежда ръчно, с тензух, по технологии от ранния осемнайсти век...Но... замълчи сърце...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Черен списък на храни
Collapse
X
-
sachma написа:Ядем само боклуци. Аз за месата мога да ви кажа това-онова, понеже баща ми беше трийсе и кусур години колбасар, ама айде да не ви отварям на такива работи, че половината като разберете за какво става въпрос и ще станете вегетарианци не на часа ами на секундата даже.Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
Коментар
-
Replay написа:sachma написа:Ядем само боклуци. Аз за месата мога да ви кажа това-онова, понеже баща ми беше трийсе и кусур години колбасар, ама айде да не ви отварям на такива работи, че половината като разберете за какво става въпрос и ще станете вегетарианци не на часа ами на секундата даже.N.Y. State of Mind
Коментар
-
Аз пък без да искам да правя реклама на фирмата където работя, мога да кажа следното - нашите продукти съвсем спокойно ги давам на детето си ( на 4г.) да ги консумира, защото знам какво има вътре. Не искам да кажа че няма добавки, но няма нищо изкуствено - нито оцветители, нито овкусители. Всичко е в нормите не на разрешеното, а на минималното, просто за да се доближим до пазарните цени. Точно затова и сме най-скъпи на пазара. Да не говорим че имаме 100% натурално продукти, но познайте колко са по скъпи от стандртните ни - между 1,5 и 2 пъти, а от най евтините на пазара може да се стигне до 5 пъти(!) по висока цена за еднакъв грамаж.Това е въпрос не само на търговско решение, но и на дългосрочна политика, защото боклуците не издържат дълго на пазара.А писания като най-горното в 90% от случаите са чисто черен PR.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Не съм и очаквала да е друга тази история, само се чудя как всеки от нас да си направи собствено стопанство със затворен цикъл.Не ми се мисли и месото на какво го правят. Отдавна съм спряла да ям филе от ... всякакви животни, защото онези прекрасни лигави бели линийки във филенцето са инжектиран протеин, който държат на земята и го лазят мишки и флебарки.SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
sachma написа:Коя ти е фирмата?Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Аз мога да кажа същото за моята компания. Чистота, всичко си е с престилки и ми се карат ако влезна без в завода, даже само без шапка или без защитни обувки. Това дето шоколадите с лопати ги ринели абсолютно не отговаря на истината, всичко е стерилно. Машините се чистят всеки ден. Откакто съм на работа тук, всичко на фирмата си го ям. То даже и служителите тук си похапваме бая.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
sachma написа:Ами за пастета сигурно знаете дето там каквото остане необработено, включително кокали, човки(птичи де), цели свински глави и т.н., друго за шунката мога да кажа как от 100кг месо се вади 215кг шунка и после с малко подсладители разбира се, щото иначе мирише на сапун. А подсладители и оцветители колко има само...виждал съм цяла книга бая дебела беше, само с имена на въпросните подсладители и оцветители.Мога и за кренвиршите да поговоря, кило месо ся струва 10-на лв., а кило кренвирши (и то уж от хубавите) около 5лв, смятайте какво има вътре. Тук въобще не говорим за най-разнообразната гама консерванти и стабилизатори, които навсякъде се слагат допълнително, пък както знаем те са като манна небесна за черния дроб и въпреки че този орган има хубавото свойство да регенерира по принцип, тези химикали нямат махане оттам, засядат си ей така и след някоя и друга годинка не щеш ли-проблеми.Друг тънък момент е с какво се хранят въпросните пилета, свине, телета. За да добият телесна маса разбира се, забрави за разделните и здравословни храни, ако химия, което също се отразява върху качеството на месото, от здравословна гледна точка.А иначе историята помни наистина тежки случаи, като например пуснатото наскоро на пазара зеле, отглеждано в полето около кремиковци, фрашкано с нитрати и тежки метали, изядеш кило и може да ти ръждясат зъбите. Неотдавна имаше случай в Бургас на кисело мляко с живак вътре, а за едни кренвирши от една марка много сериозно се говореше, че слагали червена тоалетна хартия вътре, много добре оцветявала!Да не говорим за любимите ни пловове, фрашкани с полезни вещества като лайно с витамини.Айде че се уморих да пиша, пък и това ви стига засегаSEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
u_bo
имам много близък приятел , който работи около 2 години в една от големите фирми за майонези.от първата седмица ЦЯЛОТО му семейство спря да яде продукти с тази ’световна’ марка.така че не мисля че е черен PR първия пост.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар