jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат-за и против.
Collapse
X
-
хм и на мен все ми е било интересно защо хората плюят фиат...поне хората в България...задавам си няколко въпроса...1.Какво им се чупи много?2.Колко много харчат?3.Колко са им скъпи частите?4.Какво е съотношението цена екстри спрямо други марки?и си отговарям елементарно сам...1.Всичко може да се счупи...при нашите пътища ако ми покажете една кола на повече от 8-9 години да не е влизала за смяна на носач и т.н. в бокса незнам...като цяло колата се чупи когато не я поддържаш...ако ще и танк да е като не го пазиш ще се скапе...2.Харчат колкото им сипеш или колкото ги караш...това с разхода не го разбирам...хората които имат проблем с разхода нека си продадат колите...когато някой си купува кола трябва да е наясно че още не са измислили кола която да върви с въздух...Фиатките харчат сравнително малко...при приблизително 30л гориво със агресивно каране минавам градско във варна 300-400км...за мен това е повече от перфектно...за бензиновите съм чувал само добри отзиви та дори и за най-големия 2.0 20в ХГТ или предшественика му типо 2.0 3.Според мен 70лв за носач е добра цена...и аз искам само оригинални части да си слагам ама...няма...примерно си намерих помпа за хидравликата за 60лв втора ръка...ако някои си мисли че собствениците на VW или Опел или Хонда им пращат специално от завода най-оригиналните авточасти за без пари...еми грешите всички купуват еднакви турски или други боклуци...4.Немисля че може да има сравнение...все пак ще се опитам...като гледах за кола мернах един голф 3-ка...93-та година.........пиша точки...незнам какво друго да напиша..а беше на към 180 000км и беше 4600лв ако не се лъжа...после гледах бравота и брави...ел стъкла ел огледала бордови...централно...аларма..климатик...чупещ волан...регулиране седялката на шофьора по височина и две зони на облегалката...вградено оригинално стерео касетофонче плюс радио...и цените варираха от 4000 до 5500-6000лв...като дори и тези от 4000лв имаха почти всички изброени екстри...друго няма какво да напиша...всеки си преценява сам ...а аз давам на всеки заклет голфаджия да се повози при мен в бравата да види колко е просторно удобно и комфортно...па после нека си кара Голфо или Астричката...всеки си има глава да си мисли...От всичкото мога да си направя само един извод...Италианците като цяло правят хубави коли...и Алфа и Фиат са добри...слагат доста екстри ...стараят се много в дизайна и си личи...вървежа на колите е перфектен и са едни от най-удобните.Разхода е съвсем поносим та дори и нисък при нормално шофиране 50-60км/ч градско и 90-110км/ч навън. Та какъв е вашият избор при този извод...?! И вярвате ли на тези дето ви казват че Фиат не струват...Аз мисля че разсъжденията на хората които го казват не струват.Айде със здраве. И да ти е честит Фиата който ще си купишRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Re: Фиат-за и против.
morpheus_vip написа:wwweb написа:Добре де, ти нали пуска тема с въпроси вече?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
От както познавам тъста - вече 8 години - кара едно бензиново Типо. Ами ... старичко е, има си всеизвестните лоши контакти И това... Сменял е пружини, задни - преди седмица, а Типо-то е 1989 година, сменял е един брой каре, един брой носач, ама на тея варненски трапове... Повреди сериозни няма, не е имало. Масло, филтри, гориво и газ..., а да - тъста си го кара с фабричното гориво - бензин. Не е слагал няма и да сложи гЪзова. Абе имал съм опел и форд, не мога да кажа, че съм недоволен, но опелът ми беше 1996г. и през 2002 се наложи смяна на сегменти... От тогава го кара баща ми, гори му по литър-два масло между смените, амортисьорите са аут, изгнила е от всякъде... Форд-а ми беше перфектен, когато го купих, но миналата година строши скоростна кутия ... 18 годишен беше...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Хората които казват неща от сорта мани го тоя Фиат в 99.99 % от случаите не са и помирисвали Фиат :D Имам познат,който блъсна Крома-та си и после я смени с Кадет.Сега много съжалява.Вярно има евтини части за Кадет,но не може кола която е с класа по-долу от Крома да струва същите пари на старо.И освен това моят Фиат е на 16 год. и е с оригиналната боя.Купих я с ударен десен праг,боята беше паднала.От три години е така :D (няма време) и няма никакви признаци за ръжда.Покажи ми ФВ на същите години и без да е пребоядисван и да е в това състояние и ще си посипя главата с пепел.Моите познати също ми повтарят Мани ги тия Фиати,но аз съм човек с принципи,а моят Типок никога не ми е създавал проблеми с изключение на смяна на почти цялата предница (кофти предишен собственик) и задните лагери(същата причина).И най важното е когато си купуваш кола не си купуваш марката,а конкретно ТОЗИ автомобил.Има и Фиат-и които са дараци,всичко зависи от състоянието на конкретната кола.Така че избирай внимателно и тя ще ти служи вярно дълги години.I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
kiselo написа:хм и на мен все ми е било интересно защо хората плюят фиат...поне хората в България...задавам си няколко въпроса...1.Какво им се чупи много?2.Колко много харчат?3.Колко са им скъпи частите?4.Какво е съотношението цена екстри спрямо други марки?и си отговарям елементарно сам...1.Всичко може да се счупи...при нашите пътища ако ми покажете една кола на повече от 8-9 години да не е влизала за смяна на носач и т.н. в бокса незнам...като цяло колата се чупи когато не я поддържаш...ако ще и танк да е като не го пазиш ще се скапе...2.Харчат колкото им сипеш или колкото ги караш...това с разхода не го разбирам...хората които имат проблем с разхода нека си продадат колите...когато някой си купува кола трябва да е наясно че още не са измислили кола която да върви с въздух...Фиатките харчат сравнително малко...при приблизително 30л гориво със агресивно каране минавам градско във варна 300-400км...за мен това е повече от перфектно...за бензиновите съм чувал само добри отзиви та дори и за най-големия 2.0 20в ХГТ или предшественика му типо 2.0 3.Според мен 70лв за носач е добра цена...и аз искам само оригинални части да си слагам ама...няма...примерно си намерих помпа за хидравликата за 60лв втора ръка...ако някои си мисли че собствениците на VW или Опел или Хонда им пращат специално от завода най-оригиналните авточасти за без пари...еми грешите всички купуват еднакви турски или други боклуци...4.Немисля че може да има сравнение...все пак ще се опитам...като гледах за кола мернах един голф 3-ка...93-та година.........пиша точки...незнам какво друго да напиша..а беше на към 180 000км и беше 4600лв ако не се лъжа...после гледах бравота и брави...ел стъкла ел огледала бордови...централно...аларма..климатик...чупещ волан...регулиране седялката на шофьора по височина и две зони на облегалката...вградено оригинално стерео касетофонче плюс радио...и цените варираха от 4000 до 5500-6000лв...като дори и тези от 4000лв имаха почти всички изброени екстри...друго няма какво да напиша...всеки си преценява сам ...а аз давам на всеки заклет голфаджия да се повози при мен в бравата да види колко е просторно удобно и комфортно...па после нека си кара Голфо или Астричката...всеки си има глава да си мисли...От всичкото мога да си направя само един извод...Италианците като цяло правят хубави коли...и Алфа и Фиат са добри...слагат доста екстри ...стараят се много в дизайна и си личи...вървежа на колите е перфектен и са едни от най-удобните.Разхода е съвсем поносим та дори и нисък при нормално шофиране 50-60км/ч градско и 90-110км/ч навън. Та какъв е вашият избор при този извод...?! И вярвате ли на тези дето ви казват че Фиат не струват...Аз мисля че разсъжденията на хората които го казват не струват.Айде със здраве. И да ти е честит Фиата който ще си купишFIAT ili FERRARI se tam
FIAT UNO 1.0 i.e fire 45 h/p
FIAT BRAVO 1.6 16v 103 h/p
FIAT BRAVO II 1.9 multijet 16v 150 h/p
Коментар
-
Аз съм чувал а и познавам някои хора, които са имали немски таралясници и са минали на италиански красавици да казват, че няма място за сравнение, че фиата си е друго нещо, а тези дето казват, че били боклуци са хора без мнение правят това което другите им казват нямат страст към автомобилите, а това че много се трошели са пълни глупости такова нещо няма, италианките са бързи, красиви и издържливи коли, кой каквото говори са си празни приказки от хора които не са и сядали във фиат.forza la FIAT
http://gorata.net/f.php?f=dani_bravo
Коментар
-
Вчера си човъркаш по моето Пунто и мина един комшия с Астра, по-точно има Астра з/о сега тя е за пореден път на тенекеджия и каза че тенекеджиите се минали че са се захванали с колата му з/о била голям гнилоч, а доколкото знам те не е по-стара от моето Пунто, а аз за сега гнилочи по него не съм видял, така че тия които плюят ФИАТ са просто завистници че са се минали с друга марка.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Истината е някъде по средата.Имам приятел който въпреки увещанията ми си взе Астра в окаяно състояние. Тя не само че не стана по-добре а изгни и стана по-зле.Сега е с голф 4, който уж няма проблеми, но е бая нов. Ако теорията ми е вярна, голф за 7500 1999г. бензин ще излезне като разходи бая повече от браво 2000 г. за 5500 дизел. За гориво, то от сега е ясно. Ще видим за трошенето, и на мен ми е интересно.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Що толкоз лайна изсипахте върху Форд? Колко от нас наистина са карали Форд? Аз имах възможност да карам S-max преди 2 седмици и съм възхитен от колата и от движението и! По-добре се запишете на тест-драйв и тогава коментирайте! Не съм фен на марката Форд но много се дразня от крайни изказвания. Сякаш сме форум на VW.Брава 1.6 16V ELX
Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената
Коментар
-
bright написа:Що толкоз лайна изсипахте върху Форд? Колко от нас наистина са карали Форд? Аз имах възможност да карам S-max преди 2 седмици и съм възхитен от колата и от движението и! По-добре се запишете на тест-драйв и тогава коментирайте! Не съм фен на марката Форд но много се дразня от крайни изказвания. Сякаш сме форум на VW.forza la FIAT
Коментар
-
MartoModev написа:КИМИ написа:Единствената кола, по която ВСИЧКО, което може се чупи на всеки 50 хил. км. е...VW (фалве- то) :D :D :Dforza la FIAT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар