Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хобита - Акваристика

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хе хе като каза "респектира" един колега си беше взел 2 златни "прасета" ( аз така им викам, нищо лично, защото тия риби само ядат и серат) и понеже имах проблем с едни американски цихлиди му ги дадох за един ден при него. Ами какво да ти кажа цихлидата си е цихлида, на другия ден почти с пълни със сълзи очи ми донесе двете златни риби в една чаша с обърнали кореми и изядени перки и вика ... "какви риби ми даде ти беее"... голям смях падна макар, че не е до смях.Значи въпросните сомчета "анциструс" говорим за обикновенни стават големи до 15-тина см, а има едни които на външен вид са почти същите, но стават по 50см, казват се "птеригоплихт" да не се излъжеш да вземеш от тях, че трябва и аквариума да сменяваш със нещо от сорта на над 200-300л Успех със златните и дано няма повече проишествия
    punto HGT

Коментар

didich написа:
      Брей тия акваристи навсякъде били бре :D Привет от мен, ето една снимка на аквариумчето дето съм си инсталирал в офиса да ми радва окото
      Яяяя :D този аквариум ми е много познат от aquariumbg.com/forum :D Проследих постепенното развитие на този аквариум.
      Alfa Romeo 166 2,4 JTD
      Porsche 944 S2
      http://www.valmcrae.snimka.bg/
      http://vbox7.com/user:val_mcrae
      http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

Да колега и там го има, но в момента ме е нападнала една брада и не е много за гледане, иначе рибите растът и дебелеят и хитреят :D
        punto HGT

Коментар

Да се изфукам......върнах се малко в детските си години, но най-вече заради малката. Ей го на хубавеца, даже незнам колко литра е. Голямо миене и чистене беше, че е стоял близо две години в маза. Предстои оформление, светлини и т.н. Мерих го с лаборатория - показателите са оптимални. Сложихме две скаларийки преди малко за проба, надявам се до утре да оживеят. Иначе мътилката ще изчезне до 24 часа, третитах го с препарат и е нормално...

Коментар

Хохо !+1 акварист ! В 50 литров аквариум гледам мексикански саламандър (аxolotl), един щипок, на който му виждам перките 1 път в месеца. Имам и 2 сома, чиито имена забравих. Наскоро пуснах и 5 неонки за храна на големия разбойник. Останаха само 2 Снимки сега ще се опитам да намеря, че съм на работа в момента Това е още от първите дни на аквариума. Григор (саламандъра) вече е почти двойно по-голямо говедо!И това е на тъмно, сега е малко по-различен... малко ме издразниха DIY водораслите и ги махнах
            In JTD I believe, in Nm I trust !

Коментар

И аз едно време имах рибки, ама сестрами решила да ги стопли с барзовара и вече нямам рибки
              Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Сомчетата, който си пуснал, колега, се наричат Калихт. Имах три такива в моя аквариум и те преживяха в него 10!!! да цели 10 години. И ако не ме беше домързяло да си поддържам аквариума както му е реда вероятно щяха и още да живеят. Просто ми писна да се занимавам с него и го зарязах на произвола.
                Peugeot 301
                Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Ето актуални снимки от преди около.....две минути. Има раздвижване, но все още и какво да се желае.

Коментар

Ехааа ... браво, много красив аквариум! Точно щях да се фукам с моя и кво да видя: подводен, коралов риф! Със сигурност и автора с първите две снимки точно това е целял. Какъв е аквариума...като литри , оборудване и тн?
                    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                    http://www.keepfighting.ms

Коментар

venco67 написа:
                      Сомчетата, който си пуснал, колега, се наричат Калихт. Имах три такива в моя аквариум и те преживяха в него 10!!! да цели 10 години. И ако не ме беше домързяло да си поддържам аквариума както му е реда вероятно щяха и още да живеят. Просто ми писна да се занимавам с него и го зарязах на произвола.
                      Мексикански саламандри живеят 10-15 години, като световния рекорд е 25 !
                      In JTD I believe, in Nm I trust !

Коментар

180 литра....300В нагревател с реле, две помпи вътрешни едната с капацитет 600 л. на час, другата 800 литра, но работи само първата. Втората я включвам рядко. Сега глася втори аквариум около 250 литра за основен. Правя му шкафа в момента. Ще бъде продълговат и по-тесен, заемащ почти половината стена по дължина. В него ще хвърля основните усилия, а сегашния ще го използвам само за развъждане, отделяне на двойки и т.н.Страшно много се зарибих в прекия смисъл на думата. Малката също много се кефи.Иначе сега гледам две двойки скаларий, една двойка трихогастери и една двойка тернеций.....Другия смятам да го осветя със неоново синьо и да му пусна неонки. Ефекта е поразителен - видях го във аквафорума!!!

Коментар

браво колеги и аз в детските години се занимавах много с рибоци и сега ми се изка но ме спира това че имам дете на 4 годинки и лекарите казват че от храната се развивали алергии успех
                          фиат мареа 103 понита
                          спринтер 122 понита
                          пасат с 90 умрели понита

Коментар

Ето го и моя аквариум :D
                            Прикачени файлове
                            FIAT Marea ex
                            FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

То и аз се занимавам с рби трагна от баща ми сега и аз сега имам към 100л. може и малко повече и ватре само цихлиди към 50 парчета много издръжливи са и лесно се размножават ама по магазините никой не ги иска тази снимка е стара!
                              Прикачени файлове
                              Punto Mk2 1.2I Sx

Коментар

Working...
                              X