Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бъдеща покупка на Мареа, малко помощ!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Бъдеща покупка на Мареа, малко помощ!

    Здравейте, нов съм във форума от няколко часа се ровя и не намирам отговор на няколко въпроса.Решил съм да си взема Фиат Мареа с двигател 1.6/16v, но за момента се чудя дали да е седан или комби.Каква е разликата в разхода на двата модела.Разполагам общо с 4000-4500 лв., за покупката на модела, прехвърляне и пълно автокаско. Видях, че минимума за оценка е за 6000 лв., като вноската е 400 лв., от тук идва и вторият ми въпрос, колко струва прехвърлянето и регистрацията. Наясно съм и с нещата, които трябва огледам. Бихте ли дали оценка за нивото на екстри на един модел, който съм харесал:Fiat Marea 1.6/16vДата на производство - януари 2000 г.Пробег - 139000 кмЦвят - Бял4(5) ВратиABSAirbagBuy backЕл. ОгледалаЕл. СтъклаИмобилайзерКлиматроникЛизингНов вносСерво управлениеСтерео уредбаХалогенни фаровеЦентр. заключванеКолата е седан, а цената е 3800 лв.Според вас струва ли си този Фиат?Ще съм благодарен ,ако споделите и какви са най-често срещаните проблеми при този модел.

    #2
    колата трябва да се видино на първо четене ми изглежда евтина за кола 2000 г. (което може и да не е вярно, като ги знам продавачите)или най-малко ще има забалежкипървоначалното обслужване го пиши около 400 левапроблеми - като при всяка кола втора употреба, обикновено са дребни нещапрочети темите във форума, за да се ориентиш в работата на различните системи - въздушни възглавници, климатик, имобилайзер, АБС...
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

    Коментар


      #3
      Здравей, колега! Добре дошъл във форума! Аз бях изправен пред същата дилема преди година и половина, защото не харесвах комбитата. Като тръгнах да избирам обаче, видях комбито наживо и се влюбих в него. И досега не съжалявам за избора - това е универсален автомобил. Точно с този двигател съм, към който си се ориентирал и мога само суперлативи да кажа за него. Някои ще ти препоръчат по-мощния 1,8 16 В, но като за семейна кола и този е перфектен. Разходът на гориво зависи от начина на каране - при пенсионерско каране продължително време извънградско, пада и до под 6 литра, при продължително настъпване, а повярвай, тази кола е трудно да я караш пенсионерски, се качва най-много до 7,2. Градско пак зависи къде, но средно е около 10-11. Каското е горе-долу, колкото си проверил, но за 2000 година читава Мареа и 3800 е съмнително малко. За регистрацията не мога да ти кажа, защото автокъщата, от която я купих, ми връчи направо ключовете и ГО за следващата година, включена в цената. Успех в избора и покупката!
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

      Коментар


        #4
        автокъщите обикновено продават с фактура - т.е. няма прехвърлянеплащаш само в КАТ за регистрациямай беше около 70-80 левакъм разходите си сметни и данъка за първата година (колкото остава от годината де) - за София това са около 80 левакакто имаше и някаква такса придобиване - 2% от стойността (не знам тази стойност как се определя)
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

        Коментар


          #5
          за момента съм 21-годишно ергенче, но винаги е хубаво да събира 4 души и багажа им за една седмица на морето(примерно). И мен много не ми харесваха комбита и се бях наточил на седан, но много ме израдва как изглежда задницата на Мареа комби, особено формата на задните светлини. Колата смятам предимно да я карам извънградско , зарекъл съм се, че в София ще карам само по спешност. Едно приятелче имаше Мареа, возил ме е и ми се стори доста пъргава и комфортна сравнена с верния ми Зелен Змей(Фаворит "89-а).

          Коментар


            #6
            Ето ти малко данни според http://catalog.auto.ruФиат Мареа 1.6 Седан (Комби) Объем топливного бака---------------63 лВремя разгона (0-100 км/ч)----------10.7 c (11.1 c)Максимальная скорость--------------187 км/ч (185 км/ч)Расход топлива на шоссе------------6.5 л/100кмРасход топлива в городе------------11.3 л/100кмСнаряженная масса автомобиля----1140 кг (1175 кг)Допустимая полная масса------------1730 кг (1895 кг)Размер шин-----------------------------185/65R14Виждаш какви са разликите между седан и комби. Ти трябва да си решиш кое повече ти приляга. Освен нещата, които ти е написал Sev, провери и за работата на термостата, клапата за външен/вътрешен въздух, работа на двг. на празен ход. След 1999г. 1.6 двигателите са най-често с пластмасови колектори. Имай го предвид, ако си решил да слагаш газ. Друго характерно за него е, че моторчето за празен ход (МПХ) и датчика за положението на дроселовата клапа (TPS), не се свалят. Едно цяло са с тялото на дросела. Успех при избора!
            Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

            Коментар


              #7
              Безспорно е, че FIAT прави може би най-успешните комбита. Аз лично смятам, че Мареа не прави изключение.

              Коментар


                #8
                Описаната кола от 1-вия пост е продаден, което означава, че търсенето продължава, както гледам колата ще е 1996-1998 г., не смятам да слагам газова уредба, струва ми се, че комбито ще е много голяма за моите нужди, но все пак нищо не се знае. Както споменах сегашната ми кола Шкода фаворит "89-а и сравнена с Мареа комби ми се струва като въшка.

                Коментар


                  #9
                  Комбито е перфектно... не е от най - големите комбита, а напротив дори се държи спортно ... пъргави двигатели, лесно управление и според мен по - добра возия от седан , но както решиш

                  Fiat Marea Weekend 2.0 20v HLX
                  ex:Opel Kadett 1.3
                  ex:Fiat 125p
                  ex:Москвич 412

                  Коментар


                    #10
                    поредният въпрос, но няма как, по-какво може да се познае дали е имало газова уредба монтирана на колата?

                    Коментар


                      #11
                      morpheus_vip написа:
                      ...струва ми се че комбите ще е много голяма за мойте нужди ,но все пак нищо не се знае .
                      Точно така - нищо не се знае, сега нуждите ти може да са такива, но скоро нещата може да се променят. А нямаш представа какво удоволствие е да превозиш някоя пералня или нещо друго обемисто, защо не и цялата покъщнина на някой приятел. Откак взех комбито, редовно правим такива маневри с няколко приятели - преди се чудехме откъде да намерим превоз за по-обемисти предмети. Така се случи, че единият си купи апартамент, другият строи къща, третият се обзавежда, абе комбито е незаменимо.
                      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

                      Коментар


                        #12
                        първо - не съм на процент ама що не видиш това http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=25796 аз я бях харесал за мен, ама жената не ми дава всички екстри без кожа... на мен ми грабна сърцето....
                        Fiat Punto 1.1-Синята птица
                        Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                        Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

                        Коментар


                          #13
                          Да не повтарям колегите, но комбито си е по-универсалния автомобил. Аз бях най-големия противник на комбитата, смятах ги за грозни, все едно осакатени коли. Но вече 3 г. карам комби, много съм доволен и от комби бих минал само на ван, връщане към седан - не.Все пак ще споделя и един досаден дефект на комбито: от багажника винаги нещо потропва, скърца или подрънква. Свиква се, но просто няма как, багажника не е отделен от купето.
                          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                          Коментар


                            #14
                            Взимай комби и не му мисли много. Защо не помислиш и за JTD
                            Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
                            2000г.
                            Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/

                            Коментар


                              #15
                              donnna написа:
                              първо - не съм на процент ама що не видиш това http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=25796 аз я бях харесал за мен, ама жената не ми дава всички екстри без кожа... на мен ми грабна сърцето....
                              Това не си заслужава.
                              Marea Weekend HLX Jtd 110

                              oO(_)____////____(_)Oo

                              Коментар

                              Working...
                              X