Здравейте!Интересува ме някой знае ли каква точно информация носи ЕГН-то (като е ясно за годината, месец, дата)т.е. последните 4 цифри каква информация съдържат (регион, пол, етнос..)
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Що е то ЕГН..???
Collapse
X
-
Единственото смислено значение е пол.Единният Граждански Номер (ЕГН) се състои от 10 цифри. В първите 6 цифри е кодирана датата на раждане, следващите 3 са поредност на раждането - число от 000 до 999, а десетата цифра е контролна. Предпоследната цифра (на позиция 9) отразява и пола на притежателя на конкретния ЕГН. За мъже тя е четно число, а за жени - нечетно.Алгоритъм за изчисляване на контролната цифра:Умножават се стойностите от всяка позиция със съответното число, посочено под номера на позицията.Сумират се получените произведения.Получената сума се дели на 11.Ако полученият остатък от деленето е число по-малко от 10, то става контролно число. Ако е равно на 10, контролното число е 0.Начин за кодиране датата на раждане в ЕГН:На позиции 1 и 2 се поставят последните две цифри от годината на раждане.На позиции 3 и 4 стои месецът на раждане, като към него е прибавено:20 /за родените до 01.01.1900 г./0 /за родените от 01.01.1900 г. до 01.01.2000 г./40 /за 2000г. и следващите години/На позиции 5 и 6 се записва деня на раждане.http://www.grao.bg/elections/infoterms.asp
-
Master28 написа:Ясно е, че носи инфо за региона!По-интерсно щеше да е ако както бях чувал има инфо и за това дали лицето е етнически българин, турчин или циганин (ром).
Коментар
-
ilkor написа:Единният Граждански Номер (ЕГН) се състои от 10 цифри. В първите 6 цифри е кодирана датата на раждане, следващите 3 са поредност на раждането - число от 000 до 999, а десетата цифра е контролна. Предпоследната цифра (на позиция 9) отразява и пола на притежателя на конкретния ЕГН. За мъже тя е четно число, а за жени - нечетно.
Коментар
-
ilkor написа:Да и дали е със сини очи Едно време в зелените паспорти имаше слух за една точка в номерата на страниците - май беше на 8 в средата ...Alfa 147 JTD 115 hp
ex Punto SX 1,2 (73 hp), 1994 +LPG
Коментар
-
chandler написа:ilkor написа:Да и дали е със сини очи Едно време в зелените паспорти имаше слух за една точка в номерата на страниците - май беше на 8 в средата ...Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
wwweb написа:Първите 6 цифри са дата на производство, а последните 4 ниво на оборудване
Коментар
-
Интересна работа: Писал съм програми с контрол по ЕГН, искаха ми сорс кода да е криптиран, за да позволят официално да се разпространява програмата на национално ниво, било класифицирана информация ... А виждам, че алгоритъма се разпространява свободно.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Абе не знам за последните цифри, но месеца на раждане на малките сега е голям смях, моето дете е родено 47-ми месец, за да не се дублира с някоя баба родена 08-ма година през миналия век.Много е жегав 47-ми месец да знаете.SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар