chris написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колани и на задните пътници?
Collapse
X
-
И аз така правя - когато някой се качи в колата ми , първите ми думи , независимо дали е отзад или отпред, са: "Глобата за непоставен колан е индивидуална, аз не отговарям, а и колана може да ти спаси живота ако нещо се случи, твой е изборът дали да го сложиш." , досега няма някой който не си е сложил колан.
Коментар
-
Щом колана е поставен в колата трябва пътника на съответното място на го слага!Аз лично независимо дали съм сам или не не тръгвам без всички в колата да са си поставили коланите!Казвам им че няма да тръгна ако не си сложат колана и това е!!!Аааа и това с глобата върши работа! :DFiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Tornado написа:[Грузинците решили въпроса по Соломоновски. Погребват мъртвите си отстрани на пътищата. Направо в банкета! Хем лесно за поддръжка, хем има доста силен възпиращ ефект. Мисля, че тази идея може да се осъществи за някои пътища в България."край на цитата.
Коментар
-
Колеги тука аз ли съм най-големият късметлия???Последните 10-на дни пътувам една 10километрова осцечка 2 седмици подред и през ден ме спират куките , и всеки път съм без колан и не ми правят проблеми затова.Може би не ми казваха нищо защото търсеха някой и винаги патрулките бяха 2-3 и спираха всичко живо дето мине дори и колеездачите / . Иначе по тема тея колани дето са назадната седалка за какво мислите са сложени за украса ли??Много ясно че не , но са друг е въпроса ако отзаде няма никакви колани - поне в този случай куката няма да ти прави проблем
Коментар
-
Задната врата много по- лесно се заклещва при удар и на пътника му трябва повече време да излезе, ако е отзад- при всеки страничен удар е така, а при такъв удар коланите не пазят- замо те заклещват. При челен удар седящите отзад нямат убиващото табло или волан пред себе си, така че коланите по- скоро пречат при скорости под 100 км/ч., за по- високите скорости са препоръчителни- за магистрала.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Абе аман от философи. Щом са сложени, значи има значение. Не заради куките. Заради личната безопасност. Още повече не си спомням някой скоро да е разправял как са го спряли и са написали акт на пътника за без колан. Който иска, нека не го слага. Въпрос на избор. Обаче ако е дете, сложете му го. Живота е пред него. Не сте вие тези които ще определяте неговата съдба. Ми нямало табло. Не знам до колко си запознат с технологията на катастрофите, ама поне от филмите които съм гледал, за краш тестове и т.н. при катастрофите голямата смъртност идва не от удар в таблото ами от т. нар. камшичен удар на тялото (движението му рязко напред и рязко назад, който нанася непоправими травми на гръбначния стълб и прекъсва нормалната връзка с мозъка. А мозъка е 90 % от човека)
Коментар
-
Явор Митев
Колко много хора нямаше да си отидат от този свят, ако задните колани бяха задължителни и се слагаха така, както предните.... Миналата седмица едно лайно от габровската математическа гимназия решило да се прави на интересен пред девойките и другите младежи, без да има книжка, взел колата на майка си и ще ходи на училище нашия.......е да, ама вторият ли, третият ли час решил да се прави на Шумахер и прелитайки зад гимназията, изтърва колата, преобръща се по капак и се спира в някакъв огромен камък на метри от сградата на гимназията. Момичето на задната седалка е изхвърчала на метри от колата и в момента все още е в кома. Ако е била с колан.......!!!!!
Коментар
-
Преди няколко години не държаха толкова на поставянето и на предните колани, а когато започнаха яките повсеместни глоби- започна да се кара винаги с колан.така трябва и за задните колани- да има някой друг акт, особено ако е спрян автомобил за превишена скорост или нещо такова.Винаги ще има такива, които не слагат колани.Животът е толкова крехък, а толкова не го ценим- това е лудост...Наистина момичето с колан при преобръщане вероятно е щяло да е по- добре, но това не е било градско каране, а ненормално идиотско препускане към нещастието- тука има убиец- това е истината- при високи скорости коланите на задната седалка са задължителни, а качването при шофьор убиец е още по краино нежелателно.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
КИМИ хиляди автомобили са разбити на краш-тестове отпред отзад отстрани отгоре отвсякъде и явно е доказано че е по-добре отзад да има колани, нищо че могат да те заклещят . а за преди няколко години дето казваш - тамън бях изкарал книжка, в края на тийнейджърските си години, и разбира се - абе къф колан бе копеуе, лут ли си.... и даже бях намислил да ги свалям, те на полския фиат са на 2 болта, и ако куките ме спрат казвам че колата фабрично няма колани....
Коментар
-
deadairplane
-
chris написа:vesko написа:chris написа:да спазваме знаците и да не караме като малоумни.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар