Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колани и на задните пътници?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колани и на задните пътници?

Един познат ми каза,че скоро полицайците щели да проверяват дали и задните пътници са с колани?Има ли нещо такова?Чували ли сте нещо по въпроса?

Твърдо съм ЗА поставянето на колани и на задните седалки.Напоследък при катастрофи, жертвите все са и на задните седалки.Потърпевш от липсата на колан на задната седалка е и нашия колега/приятел GTipo http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=24607&start=0

Коментар

На мен пък не ми се вижда много умно.
      Bravo 1.6 16v

Коментар

chris написа:
        И защо считаш, че е по-умно да не се слагат колани на задните седалки? Отделно, това е залегнало в закона за движение по пътищата от поне 10-ина години, може и повече да са. Само дето никой не му обръщаше внимание.
        Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

vesko написа:
          chris написа:
          И защо считаш, че е по-умно да не се слагат колани на задните седалки? Отделно, това е залегнало в закона за движение по пътищата от поне 10-ина години, може и повече да са. Само дето никой не му обръщаше внимание.
          Защото мисля, че начина да се намалят жертвите по пътищата не е като ни накарат да се връзваме като кучета в купето и да не можем да мръднем, а като ни накарат да спазваме знаците и да не караме като малоумни. То по-сигурно ще бъде и с каски да пътуваме по тая логика... Иначе аз никога не карам без колан честно казано, но чак пък и отзад...
          Bravo 1.6 16v

Коментар

Коланите са задължителни и на задните седалки.

Коментар

Считам, че поставянето на колани отзад никак не е рационална идея особено при двувратите коли като браво, защото при евентуални проблеми, недай си Боже, измъкването от колата е жижнено важно и цел номер 1 !!!
              www.CarProfi-BG.com
              Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
              Зареждане и ремонт на автоклиматици.
              Най-атрактивните цени в София!

Коментар

То това зависи от нас!

Коментар

E=MC2Ако някой иска да сметне какво означава от задната седалка да ти се стовари дори 40кг пътник при удар с 50 км/ч ?Добре е и пътниците на задната седалка да слгат колани. Аз съм ЗА.
                  like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

riiid написа:
                    Коланите са задължителни и на задните седалки.
                    Абсолютно вярно.Ако автомобила е обурдван с колани на задните седалки то те са задължителни.Правили са ми забележка точно за задни колани.Ама с тези две деца които или не ги свърта отзад или спят не знам как ще стане.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Аз започвам консултации с парламентарната група на БКП за това, да се приеме Закон за борба с ПТП-то. В него член 1-ви и единствен ще гласи:До несимволично и чувствително намаляване броя на ПТП-та се забранява движение и шофиране на автомобили по Републиканската пътна мрежа.

Коментар

PASSARELLA написа:
                        Аз започвам консултации с парламентарната група на БКП за това, да се приеме Закон за борба с ПТП-то. В него член 1-ви и единствен ще гласи:До несимволично и чувствително намаляване броя на ПТП-та се забранява движение и шофиране на автомобили по Републиканската пътна мрежа.
                        Днес четох един разказ за пътешествието на колега от оф-роуд форума който е извършил преход с мотора си до Кавказ и ето какво пише той за:цитат "По пътя попаднах на нещо интересно. Понеже навсякъде е много стръмно и каменисто няма място за нормални гробища. Грузинците решили въпроса по Соломоновски. Погребват мъртвите си отстрани на пътищата. Направо в банкета! Хем лесно за поддръжка, хем има доста силен възпиращ ефект. Мисля, че тази идея може да се осъществи за някои пътища в България."край на цитата.
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ми така е, аз си ги спазвам, ама тоя дето ми е отсреща...Аз за тях говоя, не колан, не каска, ами нищо не може да те спаси от такъв...Па после ми пускат теми тука некви келемета дето са зели книжка оня ден, колко са дигнали с колата и как са я напраили 300 коня.
                          Bravo 1.6 16v

Коментар

Е то .. нищо ново, задните колани винаги трябва да са сложени ... проверят си и за тях и актове пишат, само може да се радвате че не са хванали някой от вас(тези които не са ги използвали)

Fiat Marea Weekend 2.0 20v HLX
                            ex:Opel Kadett 1.3
                            ex:Fiat 125p
                            ex:Москвич 412

Коментар

Lestat написа:
                              Е то .. нищо ново, задните колани винаги трябва да са сложени ... проверят си и за тях и актове пишат, само може да се радвате че не са хванали някой от вас(тези които не са ги използвали)
                              На кой съставят акта - на пътника или на шофера?
                              Bravo 1.6 16v

Коментар

Working...
                              X