Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да пиша по-малко коне в данъчното???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Според вас защо все нещо е сбъркано в нащата държава, защото ще се наруши нечий интерес. Направи една проста сметка, ако имаш 3-4000 лв. и си решил да купуваш кола, нова може да вземеш и ще трява да плащаш по 200 лв на месец за 4-5 години, а старата кола само ремонти и пак отиват същите, та ако данъка на старата кола ти е 500 лв. както би трявало да е, а на новата 50 не би ли взел някаква нова кола. Съответно какво става с тези всичките автокъщи в България - по Горубляне, Дупница и т.н. и всичките коли дето ги влачат от моргите на Италия и Германия , там ги земат на кило ламарина тука ти продават кола с чиста печалба по над 200% И не мога да разбера с какво моята кола е по-вредна за екологията и пътищата от една 30 годишна лада та разликата в цените на данъците им е 1:10
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
      ... И не мога да разбера с какво моята кола е по-вредна за екологията и пътищата от една 30 годишна лада та разликата в цените на данъците им е 1:10
      Аз вече го написах по-горе. Основната логика на данъците в социалната държава е да се вземе повече от по-богатия, колкото и смешно да звучи това за хора като нас, които притежаваме коли по 4000-5000 лв. Колата ти е по-скъпа от 30 г. лада - плащаш по-голям данък. За екологията се грижат други служби. Каквито и преференции да има за новите коли, никога данъка на скъпа нова кола няма да е по-малък от този за стара бричка. Данъка на бричката може и да се увеличи - от 15 лв. да стане 30-60 лв, в проценти това е огромно увеличение. Но никога няма да стане по-голям от данъка на новата кола.Наистина е дразнещо да четеш как хора, дали толкова пари за скъпи коли, сега се чудят като Андрешковци как да измамят бирника.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

абе пичове не е така наи гадното е че 95 % от колите минават 100 коняе моита кола минава 100 коня със 1 и кво данъка ми е по 2-3 на голфа ми последно платих 10 лв а на бравата 115 виште че вече коли 1.4 минават 100 коня всичко е винтилки пълни инжекции спред мен този лимит трябва да се вдигне до акцизните коли 163-4 кончета вие какво ще кажете
        Fiat Brava
        Volkswagen Golf
        и тия три неща

Коментар

snake написа:
          van_dal написа:
          ... И не мога да разбера с какво моята кола е по-вредна за екологията и пътищата от една 30 годишна лада та разликата в цените на данъците им е 1:10
          Аз вече го написах по-горе. Основната логика на данъците в социалната държава е да се вземе повече от по-богатия, колкото и смешно да звучи това за хора като нас, които притежаваме коли по 4000-5000 лв. Колата ти е по-скъпа от 30 г. лада - плащаш по-голям данък. За екологията се грижат други служби. Каквито и преференции да има за новите коли, никога данъка на скъпа нова кола няма да е по-малък от този за стара бричка. Данъка на бричката може и да се увеличи - от 15 лв. да стане 30-60 лв, в проценти това е огромно увеличение. Но никога няма да стане по-голям от данъка на новата кола.Наистина е дразнещо да четеш как хора, дали толкова пари за скъпи коли, сега се чудят като Андрешковци как да измамят бирника.
          Подкрепям абсолютно, ама то неслучайно го има този разказ, защото това мислене е част от народопсихологията ни. И точно защото едно време искаха да изкарат Андрешко положителен герой, затова в голяма степен сме затънали до гуша в тинята - в прекия и преносния смисъл.
          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Според мен правилно си решил. Не я регистрирай тая тук, закрай си я в англия, от там си вкарай друга в българия и така си спестявай данъка. Нищо че дирекцията е обратна - винаги ще си доволен от спестените стотина лева. Пък това че може да се убиеш като куче за тая смешна сума от тарикатлъка си не го мисли.
            Lancia Y, 1.2, 60

Коментар

Вие пък го изядохте човека. Вярно, че е малко цепнат в устата, ама според мен моментът да се правим на патриоти отдавна е неактуален. И какво като си е купил скъпа кола? Това ли е логиката? Да си хвърли всички пари по данъци, прокарани от безумни закони, какъвто е този за плащане данък МПС? Няма такава идиотщина, каквато е определената разлика между кола 74 KW и такава над 74 KW. Що пък да не ползва парите си за нещо друго, а трябва да отидат в джоба на някой НЕ по предназначение, каквато е практиката в милата ни рОдина?

Коментар

wwweb написа:
                ... ама според мен моментът да се правим на патриоти отдавна е неактуален.
                А така!
                Bravo 1.6 16v

Коментар

wwweb написа:
                  Вие пък го изядохте човека. Вярно, че е малко цепнат в устата, ама според мен моментът да се правим на патриоти отдавна е неактуален. И какво като си е купил скъпа кола? Това ли е логиката? Да си хвърли всички пари по данъци, прокарани от безумни закони, какъвто е този за плащане данък МПС? Няма такава идиотщина, каквато е определената разлика между кола 74 KW и такава над 74 KW. Що пък да не ползва парите си за нещо друго, а трябва да отидат в джоба на някой НЕ по предназначение, каквато е практиката в милата ни рОдина?
                  ПОнеже са безумни законите,защо няма брава 90 коня внесена от Италия,а такива се внасят от Германия?Защото данъчната категория в Германия е до 90 коня и после се плаща по-висок данък.Истината е,че сме научени да ревем и да искаме ,но не и да даваме.Това е лично мое и никого неангажиращо мнение.А мисля,че въпросът да се правим на патриоти е много актуален,защото всеки иска да живее по-добре,но за да се постигне, трябва да си променим начина на мислене и.....
                  Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                  Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
                    wwweb написа:
                    ПОнеже са безумни законите,защо няма брава 90 коня внесена от Италия,а такива се внасят от Германия?Защото данъчната категория в Германия е до 90 коня и после се плаща по-висок данък.Истината е,че сме научени да ревем и да искаме ,но не и да даваме.Това е лично мое и никого неангажиращо мнение.А мисля,че въпросът да се правим на патриоти е много актуален,защото всеки иска да живее по-добре,но за да се постигне, трябва да си променим начина на мислене и.....
                    Точно така е, много си прав!И докато българина си купува коли за 10-20К и после умува как да излъже държавата никога няма да се оправим.
                    Lancia Y, 1.2, 60

Коментар

Защитавате сляпо държавата. Проблемите са и от двете страни, така че не е разумно да се заключи, че е виновен само този, който не иска да плаща. Той не иска да плаща, защото има причина за това и то основателна. Не ми се повтваря отново онова, което написах по-горе.Проблемът е, че държавата задължава човека, а тя не изпълнява задълженията си! Всички знаем кое е правилно и кое не. Въпросът е, че когато в България правиш нещата правилно, вместо да се чувстваш удовлетворен от това, се чувстваш измамен!

Коментар

Поне да виждахме къде са парите от данаците,ато пътищата като лунен пейзаж,болниците като сметища ,държавата мръсна до безобразие .Е кой иска да плаща за нещо което не получава ,затова всеки иска да мисли какво ли не само и само скапаната държава да не лапа .
                        FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Успокойте се всичките платих ги тия 240 лева.Напълних им гушата и пърите ми вече пътуват към някоя турска фирма или фирма фантом
                          A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
                          Punto Sporting 1.9JTD 2003
                          ex. Fiat Marea TD100 1998

Коментар

Само да кажа нещо важно и модераторите може да заключват темата!!!Във всяка държава има мафия, но в България държавата е мафия !Поне разбрах как става номера другият път как да я пиша 1 кон и то женски,но няма да кажа
                            A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
                            Punto Sporting 1.9JTD 2003
                            ex. Fiat Marea TD100 1998

Коментар

georgid написа:
                              Във всяка държава има мафия, но в България държавата е мафия !
                              АБСОЛЮТНО!!!А кой иска да плаща на мафията!?
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Мушеници
                                Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                                Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                                Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Working...
                                X