Според вас защо все нещо е сбъркано в нащата държава, защото ще се наруши нечий интерес. Направи една проста сметка, ако имаш 3-4000 лв. и си решил да купуваш кола, нова може да вземеш и ще трява да плащаш по 200 лв на месец за 4-5 години, а старата кола само ремонти и пак отиват същите, та ако данъка на старата кола ти е 500 лв. както би трявало да е, а на новата 50 не би ли взел някаква нова кола. Съответно какво става с тези всичките автокъщи в България - по Горубляне, Дупница и т.н. и всичките коли дето ги влачат от моргите на Италия и Германия , там ги земат на кило ламарина тука ти продават кола с чиста печалба по над 200% И не мога да разбера с какво моята кола е по-вредна за екологията и пътищата от една 30 годишна лада та разликата в цените на данъците им е 1:10
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да пиша по-малко коне в данъчното???
Collapse
X
-
van_dal написа:... И не мога да разбера с какво моята кола е по-вредна за екологията и пътищата от една 30 годишна лада та разликата в цените на данъците им е 1:10Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
абе пичове не е така наи гадното е че 95 % от колите минават 100 коняе моита кола минава 100 коня със 1 и кво данъка ми е по 2-3 на голфа ми последно платих 10 лв а на бравата 115 виште че вече коли 1.4 минават 100 коня всичко е винтилки пълни инжекции спред мен този лимит трябва да се вдигне до акцизните коли 163-4 кончета вие какво ще кажетеFiat Brava
Volkswagen Golf
и тия три неща
Коментар
-
snake написа:van_dal написа:... И не мога да разбера с какво моята кола е по-вредна за екологията и пътищата от една 30 годишна лада та разликата в цените на данъците им е 1:10Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Според мен правилно си решил. Не я регистрирай тая тук, закрай си я в англия, от там си вкарай друга в българия и така си спестявай данъка. Нищо че дирекцията е обратна - винаги ще си доволен от спестените стотина лева. Пък това че може да се убиеш като куче за тая смешна сума от тарикатлъка си не го мисли.Lancia Y, 1.2, 60
Коментар
-
Вие пък го изядохте човека. Вярно, че е малко цепнат в устата, ама според мен моментът да се правим на патриоти отдавна е неактуален. И какво като си е купил скъпа кола? Това ли е логиката? Да си хвърли всички пари по данъци, прокарани от безумни закони, какъвто е този за плащане данък МПС? Няма такава идиотщина, каквато е определената разлика между кола 74 KW и такава над 74 KW. Що пък да не ползва парите си за нещо друго, а трябва да отидат в джоба на някой НЕ по предназначение, каквато е практиката в милата ни рОдина?
Коментар
-
wwweb написа:Вие пък го изядохте човека. Вярно, че е малко цепнат в устата, ама според мен моментът да се правим на патриоти отдавна е неактуален. И какво като си е купил скъпа кола? Това ли е логиката? Да си хвърли всички пари по данъци, прокарани от безумни закони, какъвто е този за плащане данък МПС? Няма такава идиотщина, каквато е определената разлика между кола 74 KW и такава над 74 KW. Що пък да не ползва парите си за нещо друго, а трябва да отидат в джоба на някой НЕ по предназначение, каквато е практиката в милата ни рОдина?Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:wwweb написа:Вие пък го изядохте човека. Вярно, че е малко цепнат в устата, ама според мен моментът да се правим на патриоти отдавна е неактуален. И какво като си е купил скъпа кола? Това ли е логиката? Да си хвърли всички пари по данъци, прокарани от безумни закони, какъвто е този за плащане данък МПС? Няма такава идиотщина, каквато е определената разлика между кола 74 KW и такава над 74 KW. Що пък да не ползва парите си за нещо друго, а трябва да отидат в джоба на някой НЕ по предназначение, каквато е практиката в милата ни рОдина?Lancia Y, 1.2, 60
Коментар
-
Защитавате сляпо държавата. Проблемите са и от двете страни, така че не е разумно да се заключи, че е виновен само този, който не иска да плаща. Той не иска да плаща, защото има причина за това и то основателна. Не ми се повтваря отново онова, което написах по-горе.Проблемът е, че държавата задължава човека, а тя не изпълнява задълженията си! Всички знаем кое е правилно и кое не. Въпросът е, че когато в България правиш нещата правилно, вместо да се чувстваш удовлетворен от това, се чувстваш измамен!
Коментар
-
Поне да виждахме къде са парите от данаците,ато пътищата като лунен пейзаж,болниците като сметища ,държавата мръсна до безобразие .Е кой иска да плаща за нещо което не получава ,затова всеки иска да мисли какво ли не само и само скапаната държава да не лапа .FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Само да кажа нещо важно и модераторите може да заключват темата!!!Във всяка държава има мафия, но в България държавата е мафия !Поне разбрах как става номера другият път как да я пиша 1 кон и то женски,но няма да кажаA3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
Punto Sporting 1.9JTD 2003
ex. Fiat Marea TD100 1998
Коментар
-
georgid написа:Във всяка държава има мафия, но в България държавата е мафия !VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар