Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да пиша по-малко коне в данъчното???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сега, докато се ровех в закона за местните данъци и такси, попаднах на такса притежание на куче 10 лв. за Благоевград Меко казано се шокирах!Не е далече моментът, в който ще наложат и данък въздух ...

Коментар

Защо калкулатора от паритени.ком до 74кв колите с катализатор има дели данъка на половина,а над 74 кв не оказва влияние дали е с или без катализатор.Или тва е грешка на калкулатора??????????????
      A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
      Punto Sporting 1.9JTD 2003
      ex. Fiat Marea TD100 1998

Коментар

не е грешкатакъв е закона
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

wwweb написа:
          ........Не е далече моментът, в който ще наложат и данък въздух ...
          Има го
          Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

"Данъците са цената, която човек плаща, за да живее в цивилизовано общество
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

wwweb написа:
              Сега, докато се ровех в закона за местните данъци и такси, попаднах на такса притежание на куче 10 лв. за Благоевград Меко казано се шокирах!Не е далече моментът, в който ще наложат и данък въздух ...
              Колега wwweb, в Германия освен данък куче се иска кучето да има застраховка + имунизация и паспорт.Освен това има ергенски данък,който се изразява в различна данъчна класа (по-висока ) от на женените, има църковен данък и какви ли още не,като данъците са доста по-големи отколкото в БГ.Но спокойно,нали искахме ЕС,сега това ни чака занапред.Лошото е,че в БГ хората не са свикнали да плащат данъци и сега им идва тежко,а и на всичкото отгоре се опитват с шмекерлъци да ги прикриват.Ако има една солидна глоба и съд за измама,както е в Германия и по цивилизования свят,никой няма да се опитва да прави шмекерлъци с писането на конските сили!Освен това има облекчени за колите с двигатели под 100к.с. и ако проблема е в данъка,то човек може да си купи не много мощна кола с двигател до 100к.с.
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Ало Хасково,за каква правда ми говориш като заплата ти ми е колкото данака,тва държава ли е според теб.Ако заплатите бяха от 1000 евро нагоре няма проблеми.Тук въпроса не е за стара и нова кола и скъпа и не скъпа защото категорията е от 5 до 14 години което в пари може да има разлика около 15 000 лева.И на 14 годишна кола пак толкова може да е данъка.Шмекерии се мислят в България защото само така се отцелява, на една заплата не се живее,те затова хората имигрираха, само цигани ще останат след 10 години.Нищо не ма бъркат 240лева,но не мисля че е правилно да ги платя,за каво ги плащам, за екология ли /колата е дизел,всички знаем че той е с най-малко емисии,катакизатор/, карам я по разбитите пътища.Та къде ми отиват парите? Да не говорим че сумата 240лева е много според мен за нашият стандарт.Апък да не говорим на майка ми колата като е на 3 години какъв е филма там.Сега разбрах че и тока щели да дигат лятото, ами няма как цената му стана като в държавите с най-висок стандарт в Европейският съюз,но се питам докога ще се оставяме да ни дерат кожите

Коментар

dudulia написа:
                  Колега wwweb, в Германия освен данък куче се иска кучето да има застраховка + имунизация и паспорт.Освен това има ергенски данък,който се изразява в различна данъчна класа (по-висока ) от на женените, има църковен данък и какви ли още не,като данъците са доста по-големи отколкото в БГ.Но спокойно,нали искахме ЕС,сега това ни чака занапред.Лошото е,че в БГ хората не са свикнали да плащат данъци и сега им идва тежко,а и на всичкото отгоре се опитват с шмекерлъци да ги прикриват.Ако има една солидна глоба и съд за измама,както е в Германия и по цивилизования свят,никой няма да се опитва да прави шмекерлъци с писането на конските сили!Освен това има облекчени за колите с двигатели под 100к.с. и ако проблема е в данъка,то човек може да си купи не много мощна кола с двигател до 100к.с.
                  Аз не съм против данъците ... нека ги има, ама и да има с какво да ги плащаме П.С. И ти егати примера даде :D

Коментар

dudulia написа:
                    Лошото е,че в БГ хората не са свикнали да плащат данъци и сега им идва тежко,а и на всичкото отгоре се опитват с шмекерлъци да ги прикриват.
                    Kакви ги дрънкаш хората едвам изкарват месеца с мизерните си заплати,камули данъци да плащат.Пенсионерите едвам изкарват с по 100 лева пенсия,не шмекерии ми незнам какво трябва да правят.Кажи ми ти със 100 лева на месец какво ще направиш тока ли ще си платиш водата ли телефона ли ядене ли лекарства ли.Или няма да ядеш 3 месеца да си платиш данъка на апартамента,данък смет,данък въздух и тем подобни

Коментар

Има си начини да се пишат по малко коне ама едва ли е това начина дас е обсъждат врага не спи и подслушва

Коментар

Никой обаче не изтъква една истина - в България всеки или почти всеки е собственик на жилище, къща, апартамент... Баба ми живее САМА в двустаен апартамент, който не може да поддържа и се тюхка, че и била малка пенсията, дядото на жена ми живее сам в ЧЕТИРИ стаен апартамент на текуща пазарна оценка от 120к евро. Той също няма пари и се тюхка как ще живее, но въпреки всичко не ми предлагат да ида да им помагам... БЪГЛАРИНЪТ Е богат и все още има какво да се скубе от него, а 240лв са 20лв/месечно... Нищо не е.
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

georgid написа:
                          Ало Хасково,за каква правда ми говориш като заплата ти ми е колкото данака,тва държава ли е според теб.Ако заплатите бяха от 1000 евро нагоре няма проблеми.Тук въпроса не е за стара и нова кола и скъпа и не скъпа защото категорията е от 5 до 14 години което в пари може да има разлика около 15 000 лева.И на 14 годишна кола пак толкова може да е данъка.Шмекерии се мислят в България защото само така се отцелява, на една заплата не се живее,те затова хората имигрираха, само цигани ще останат след 10 години.Нищо не ма бъркат 240лева,но не мисля че е правилно да ги платя,за каво ги плащам, за екология ли /колата е дизел,всички знаем че той е с най-малко емисии,катакизатор/, карам я по разбитите пътища.Та къде ми отиват парите? Да не говорим че сумата 240лева е много според мен за нашият стандарт.Апък да не говорим на майка ми колата като е на 3 години какъв е филма там.Сега разбрах че и тока щели да дигат лятото, ами няма как цената му стана като в държавите с най-висок стандарт в Европейският съюз,но се питам докога ще се оставяме да ни дерат кожите
                          Ало Бургас, не се занимавай с нас в Хасково да не се окаже че вадим повече пари от тебе...Пък някой да те пера у тиквата да си купуваш 131 коня кола???То хората са казали - ’който си има брада, си има гребенче’По същата логика не се опитвам да си взема като на шефа ми ЕС-класата защото 4бр гуми струват колкото колата на жена ми, а едно обслужване му е от 500 до 1000лв в зависимост на какви километри е и кои филтри и масла се сменят.Рива, рива, рива, колега ти докато ’земеш авдито’ - сега бегай в данъчното и си го декларирай чинно и стига си плакал да не казвам като какво... Много пъти из този форум съм казвал това, но ще го повторя - нормално е данъка на колата и застраховката й да играят съществена роля при покупката на нов/употребяван автомобил - в цял свят е така, само тук досега имаме ненормална ситуация и затова такива като тебе оревават света, защото с ’последний напън е настал’ си купуват един дрът куп тенекии и после няма как да ги обслужва.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Аз че чуда що въобще я обявяваш в данъчното??!?Аз Фиата вече 3-та година не съм го обявил, че мен пък тия 3 пусти коня ми качват цената.Не, че ми е такъв проблем де.. ама като има възможност що не.Нас ни еб*т постоянно що и ние да не ги нае**м!
                            Bravo 1.6 16v

Коментар

chris написа:
                              Нас ни еб*т постоянно що и ние да не ги нае**м!
                              И аз съм на това мнение, щом нас ни и ние ще ги при всяка възможност... Не знам кой печели накрая, но така ни е организирана мутренската шуро-баджанашка държава.Колегата с Аудито да потърси връзки по-добре, защото тез’ неща не се пишат по форумите...Иначе и на мен ми е малко странно да си купиш кола за 10-15 к и да се стискаш за 300 лева... То една Ланчиа Капа струва 5-6 к и данъка и е 300 лева, но хората не реват... На който му е много кара малолитражка като мене...

Коментар

georgid написа:
                                Като не те бъркат тея 240лв. що пускаш теми как да платиш по-малко?Аз ли се бъркам, или е най-екологично на газ, а най-много замърсяваш с дизела?Последното там за тока - те го вдигат винаги лятото, както и ТЕЦ-овете тогава, за да не се усети веднага.Айде сега ’фащай’ аудито и 240 кинта и беж да си плащаш данъка, пък ние като видим 240лв на заплата ще си помислим какво да правим с тях.
                                N.Y. State of Mind

Коментар

Working...
                                X