Сега, докато се ровех в закона за местните данъци и такси, попаднах на такса притежание на куче 10 лв. за Благоевград Меко казано се шокирах!Не е далече моментът, в който ще наложат и данък въздух ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да пиша по-малко коне в данъчното???
Collapse
X
-
Защо калкулатора от паритени.ком до 74кв колите с катализатор има дели данъка на половина,а над 74 кв не оказва влияние дали е с или без катализатор.Или тва е грешка на калкулатора??????????????A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
Punto Sporting 1.9JTD 2003
ex. Fiat Marea TD100 1998
Коментар
-
wwweb написа:Сега, докато се ровех в закона за местните данъци и такси, попаднах на такса притежание на куче 10 лв. за Благоевград Меко казано се шокирах!Не е далече моментът, в който ще наложат и данък въздух ...Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Ало Хасково,за каква правда ми говориш като заплата ти ми е колкото данака,тва държава ли е според теб.Ако заплатите бяха от 1000 евро нагоре няма проблеми.Тук въпроса не е за стара и нова кола и скъпа и не скъпа защото категорията е от 5 до 14 години което в пари може да има разлика около 15 000 лева.И на 14 годишна кола пак толкова може да е данъка.Шмекерии се мислят в България защото само така се отцелява, на една заплата не се живее,те затова хората имигрираха, само цигани ще останат след 10 години.Нищо не ма бъркат 240лева,но не мисля че е правилно да ги платя,за каво ги плащам, за екология ли /колата е дизел,всички знаем че той е с най-малко емисии,катакизатор/, карам я по разбитите пътища.Та къде ми отиват парите? Да не говорим че сумата 240лева е много според мен за нашият стандарт.Апък да не говорим на майка ми колата като е на 3 години какъв е филма там.Сега разбрах че и тока щели да дигат лятото, ами няма как цената му стана като в държавите с най-висок стандарт в Европейският съюз,но се питам докога ще се оставяме да ни дерат кожитеA3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
Коментар
-
dudulia написа:Колега wwweb, в Германия освен данък куче се иска кучето да има застраховка + имунизация и паспорт.Освен това има ергенски данък,който се изразява в различна данъчна класа (по-висока ) от на женените, има църковен данък и какви ли още не,като данъците са доста по-големи отколкото в БГ.Но спокойно,нали искахме ЕС,сега това ни чака занапред.Лошото е,че в БГ хората не са свикнали да плащат данъци и сега им идва тежко,а и на всичкото отгоре се опитват с шмекерлъци да ги прикриват.Ако има една солидна глоба и съд за измама,както е в Германия и по цивилизования свят,никой няма да се опитва да прави шмекерлъци с писането на конските сили!Освен това има облекчени за колите с двигатели под 100к.с. и ако проблема е в данъка,то човек може да си купи не много мощна кола с двигател до 100к.с.
Коментар
-
dudulia написа:Лошото е,че в БГ хората не са свикнали да плащат данъци и сега им идва тежко,а и на всичкото отгоре се опитват с шмекерлъци да ги прикриват.A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
Коментар
-
Никой обаче не изтъква една истина - в България всеки или почти всеки е собственик на жилище, къща, апартамент... Баба ми живее САМА в двустаен апартамент, който не може да поддържа и се тюхка, че и била малка пенсията, дядото на жена ми живее сам в ЧЕТИРИ стаен апартамент на текуща пазарна оценка от 120к евро. Той също няма пари и се тюхка как ще живее, но въпреки всичко не ми предлагат да ида да им помагам... БЪГЛАРИНЪТ Е богат и все още има какво да се скубе от него, а 240лв са 20лв/месечно... Нищо не е.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
georgid написа:Ало Хасково,за каква правда ми говориш като заплата ти ми е колкото данака,тва държава ли е според теб.Ако заплатите бяха от 1000 евро нагоре няма проблеми.Тук въпроса не е за стара и нова кола и скъпа и не скъпа защото категорията е от 5 до 14 години което в пари може да има разлика около 15 000 лева.И на 14 годишна кола пак толкова може да е данъка.Шмекерии се мислят в България защото само така се отцелява, на една заплата не се живее,те затова хората имигрираха, само цигани ще останат след 10 години.Нищо не ма бъркат 240лева,но не мисля че е правилно да ги платя,за каво ги плащам, за екология ли /колата е дизел,всички знаем че той е с най-малко емисии,катакизатор/, карам я по разбитите пътища.Та къде ми отиват парите? Да не говорим че сумата 240лева е много според мен за нашият стандарт.Апък да не говорим на майка ми колата като е на 3 години какъв е филма там.Сега разбрах че и тока щели да дигат лятото, ами няма как цената му стана като в държавите с най-висок стандарт в Европейският съюз,но се питам докога ще се оставяме да ни дерат кожитеAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
chris написа:Нас ни еб*т постоянно що и ние да не ги нае**м!
Коментар
-
georgid написа:Ало Хасково,за каква правда ми говориш като заплата ти ми е колкото данака,тва държава ли е според теб.Ако заплатите бяха от 1000 евро нагоре няма проблеми.Тук въпроса не е за стара и нова кола и скъпа и не скъпа защото категорията е от 5 до 14 години което в пари може да има разлика около 15 000 лева.И на 14 годишна кола пак толкова може да е данъка.Шмекерии се мислят в България защото само така се отцелява, на една заплата не се живее,те затова хората имигрираха, само цигани ще останат след 10 години.Нищо не ма бъркат 240лева,но не мисля че е правилно да ги платя,за каво ги плащам, за екология ли /колата е дизел,всички знаем че той е с най-малко емисии,катакизатор/, карам я по разбитите пътища.Та къде ми отиват парите? Да не говорим че сумата 240лева е много според мен за нашият стандарт.Апък да не говорим на майка ми колата като е на 3 години какъв е филма там.Сега разбрах че и тока щели да дигат лятото, ами няма как цената му стана като в държавите с най-висок стандарт в Европейският съюз,но се питам докога ще се оставяме да ни дерат кожитеN.Y. State of Mind
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар