Punto_S написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко км\час сте вдигали с Фиатките?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
един път вдигнах 140, колкото да изпреваря един тир, защото бях се изнесъл в лявата лента, а отзад изскочи един от ония със сините фарове и с малкото акъл в главата. Та се наложи. Иначе карам кротко : 90 -100 -120 макс. и малко оф-топик : само да уточня за правописа на Вапцаров. На третия ред от подписа на колегата е написано "ветъра", което ни се струва неправилно, но само ни се струва - нЕкога се е пишело с друга буква - т.нар. ятова гласна, която изглежда като ер малък, на който вертикалната чертица е пресечена от хоризонтална такава. Та тя се е произнасяла в зависимост от регионалния вариант на българския език. Примерно във Варна се е четяло "вятъра", а тука къде нас у шоплука и надоле -- "ветъра" ( а по-правилно "ветъро"). След реформата на правописа, направена от народната власт след 9-ти септ., се е появил проблем, решен в полза на източните говори - оттам имаме "вЯтър", "млЯко", "хлЯб" и най-вече "ВЯра" (вместо "Вера"). Така че подписът на колегата е вЕрен (а не вЯрен )
Коментар
-
Когато аз съм карал най-голямата цифра в километража беше 145...повече не съм пробвал-не ми се мре!А когато баща ми кара,става страшно-Пловдив-Пазарджик с четирима човека в колата и малко багаж-167(с дигитални уреди съм),а колата можеше още много,поне 190 мисля че ще закове,но едва ли ще може да ги поддържа по нашите пътища А ако съм сам,на прав и безопасен път,в смисъл без трафик,бих пробвал максимума на колата,но все пак е старичка...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
ми повече от 170 не съм защото ме беше страх че несъм сменил ремъка ощеFiat Punto 2 1.9 Jtd HLX 2001 год. (inlove)
Vw Golf III Cabrio 1.9 TDI 1996 год.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=146239
Коментар
-
С баба Темпра около 160, ама на магистралата от Ямбол към Бургас, карах след Имортал (Деян) и до 150 карах след него, след което почнах да изоставам все едно съм дръпнал ръчната, а той ми звъни по телефона че карал с 200 и да не съм карал на заднаСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
..... с мойта Убавица 180км/ч. това е максимално защото е в 5800 оборота и неще повече ако ще наклона да е 90 градуса, ама с тази скорост бензина имам чуството че изтича от някъде,а фаровете се оглеждат за бензиностанция!Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар