Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко км\час сте вдигали с Фиатките?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ето и моите нови рекорди (всички стойности са измерени от скоростомерите на съответните автомобили, колко са верни - виж в поста ми по-горе):Темпрата - 175 км/ч - по А1 (Целия път Ихтиман-Сливен 230 км - 2:05 със спиране за зареждане на Лукойла на Белозем);Опелчето - 160 км/ч по надолнището на А1 преди Пазарджик;С Аудито - 200 км/ч - можеше и още, но ме хвана страх;С едно VW Golf V 2.0 TDI на 3 месеца - 220 км/ч - Пловдив - до края на А1 след Чирпан.То не че е много за хвалба... Щото при тия скорости - секунда невнимание, и после цял живот мъртъв.Обиновено гледам да карам по-спокойно, въпреки че не мога много да се влача. Извън града си карам в диапазона 100-140; а в града - 40-70 км/ч.

Коментар

От Шумен за Варна с Мареата залепих 220 преди две седмиси - доста добре се дуржи колицата с тази скорост.Щях да я пробвам още зимата , но бях със зимни Корморан със скоростен индекс 190 и ме достраша. А летните ми са нови Гудиър Ф1 195/50/15 със скоростен индекс 240 и с тях се поотпускам повечко. :D
      Alfa 156 2.4JTD ~180p.s., Alfa 145 1.9 JTD~140p.s., MAREA 2.4TD124p.s., TEMPRA 1.9 TD-92p.s., TIPO 1.6 2act-90p.s.

Коментар

Някъде 160 по магистралата.Със сигурност можеше и още , но ми дожаля.
        Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
        Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
        Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
        BMW X3 3.0D Aut

Коментар

с мойта 180 ма може и повече ( с Punto 1.2 16v sporting )

Коментар

около 230 неможех да гледам километража,защото трябваше д аспирам "бая бързо заради един много бърз рейс движещ се в лява лента

Коментар

on4o написа:
              Колега да те питам твоето да не е едно жълто Абартско пунто? Със скорпион на предния капак?
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Аз с мойто Браво 1.9 жтд лепнах 200км с четири човека даже и беше в мисля 4200 оборота някаде :D
                Fiat Bravo 1.9JTD

Коментар

Lane Staley написа:
                  on4o написа:
                  Колега да те питам твоето да не е едно жълто Абартско пунто? Със скорпион на предния капак?
                  да , същото

Коментар

Стара Загора - София, преди тунела по нагорното, в плавен завой, 160 км/ч, пета скорост, обороти - не видях, изпреварвах колона тирове. Пред мен в лявата лента беше някакво малко пежо, което издъхна на около 130. Колата остана стабилна за управление.
                    Brava 1.6 16V, Бензин

Коментар

Писах много по-рано по темата,обаче с фиата на газ 195-200,тази граница на 5600-5800об./мин.и имаше мегдан за още ,ама не бях сам и не исках да рискувам и пуснах газта.

Коментар

on4o написа:
                        Lane Staley написа:
                        on4o написа:
                        да , същото
                        Ако съм разбрал правилно, значи е онова което често паркира на Странджа. Много е добро та чак не смея да си паркирам Бравото до него А иначе по темата - малко над 160 км/ч. Което при заложени по документи 170 за 1,4 12V смятам за добро представяне от страна на синята стрела. Но това което най-много ми допада е ускорението в баир нагоре. Поема доста добре от 120 и докато повечето губят скорост аз качвам. От Пловдив, на баира след отбивката за Костенец в ниското бях на 120, на най-високата точка показваше 140.
                        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

На метан на магистралата максимум 140 с климатик! Не успях да я пробвам на бензин, защото ме спряха катаджии за превишена скорост....късмет кво да правиш!...
                          Lancia Lybra 2,4JTD '03
                          Фиат Браво 1.9TD75 '97
                          Фиат Брава 1.4 Бензин и Метан '97 -ex
                          Фиат Купе 1.8 Бензин '97 - ex

Коментар

240 на тракия, с още двама човека/т.е. му напълних скоростометъра догоре /. Гонихме се с един приятел с BMW 525 tds и прави чест на баварката, че макар чее по тромава и по бавно ускорява и изоставаше, в малкото моменти с 240 се държеше на видимо разстояние зад мен и неможах с много да избягам. което все пак е субективно, защото на магистралата има и други коли които много пречът апак и е доста опасно с тази скорост - 180 - 200. там само за части от секундата някоя кола да кривне малко и ти си намалил на 160 - 140 за нула време, щото шубето сие голям страх, апък и няма да се трепеме я.браво хгт - сток, само прекъсвач няма :D а и това без клима - нищо, даже музиката бях спрял :D
                            SASTEZATEL

Коментар

Брава 1.2 16V 160km/h на газ с четири човека
                              Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Lane Staley написа:
                                on4o написа:
                                Lane Staley написа:
                                on4o написа:
                                да , същото
                                Ако съм разбрал правилно, значи е онова което често паркира на Странджа. Много е добро та чак не смея да си паркирам Бравото до него А иначе по темата - малко над 160 км/ч. Което при заложени по документи 170 за 1,4 12V смятам за добро представяне от страна на синята стрела. Но това което най-много ми допада е ускорението в баир нагоре. Поема доста добре от 120 и докато повечето губят скорост аз качвам. От Пловдив, на баира след отбивката за Костенец в ниското бях на 120, на най-високата точка показваше 140.
                                Да на Странджа , аз там живея . Провинция не съм му правил много ( до Благоевград и тука в района на София ) но сега мисля в неделя (за Рали Стари столици )за Костенец по баира за Вакарел да го тествам с пасажери

Коментар

Working...
                                X