Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко ви горят колите в София

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега аз съм готов на облог, нека си покараме колите и ако на пълни резервоари моята даде повече от 12/100 градско
    Колега, не исках да се заяждам, твоята е с по-малък мотор и е нормално да гори по-малко от моята, тя и върви по малко, без да се обиждаш. На моята знам какво не и е наред - термостат, но той ще свали 1 литър на сто, което пак си прави в границата 13-15. Е, може да стане 13-14, но идеята е същата. 1.8 мотор по документи го дават да гори градско 12,3 бензин, моята гори около 13, когато я засичах, но сега карам основно на газ и е нормално разхода да е по-висок. Идеята на горния ми пост беше, че колата няма как да гори по-малко от фабрично зададените параметри, повече може. Ако "софийското" се засича за пробег между Люлин и Надежда, може да даде и по-малко, но това не е точно "софийско" каране. Аз говоря за ежедневно преминаване през центъра в пикови часове, а именно между 8,30 и 9,00 сутринта и 17,30 и 18,30 вечерта. Работя на 13 км. от къщи и ги взимам средно за час и пет митути. Аз съм убеден, че и по магистралата да караш с 12 км./ч. пак ще ти даде невероятно голям разход. Твърдение, че колата гори около 8 бензин в София с 1.6 или 1.8 мотор е несериозно. Няма как да се случи тая работа. За сравнение, типото преди гореше само с 1 л. на сто по-малко, а беше с 1.4 двигател. Аз проблем с разхода нямам, ако исках да ми гори малко, щях да си купя Пунто 1.1, а не Мареа 1.8, просто се дразня на несериозни изказвания. Между другото, моторите на Фиат не са направени да са икономични, а да вървят и да ти доставят удоволствие от шофирането. Естествено, двулитров опел ще гори малко по-малко от моята, но ще е спънат кон, въпреки декларираните му 150 коня, така че човек си прави сметката. Аз исках пъргав и динамичен Фиат и си го купих. ако утре се окаже, че гори 20 на сто, което е неизбежно с непрекъснато увеличаващите се задръствания, ми ок, ще ги давам и няма да се оплаквам, защото, както знаете, Фиат е не просто лек автомобил, това е емоция и страст! Който иска икономичен автомобил, да се ориентира към други марки.Дълго стана това, но се дразня, когато някой не знае какво иска (не визирам колегата от цитата). Просто темата е заприличала на мерене на .... (вие се сещате какво) ..., дето само ние си го можем и колкото по-малка оная работа, толкоз по-големи приказките...Извинявам се, никого не искам да обидя, просто колите горят повече, отколкото пише в сервизната книжка и тове се отнася както за секънд хенд, така и за нови. Всичко останало са мокри сънища.
    Shit happens, sometimes...
    Tipo 1.4i.e. '92 - вече смъртно ранено
    Marea 1.8 HLX - червена като аватара

Коментар

LiGuru написа:
      Пак ми разправяш фафли, слагам бензин до горе, карам 100 км, наливам до капачката 9.57л. И понеже виждам, че четеш много литература и сервизни книжки няма да споря, всеки сам си плаща горивото. Но да ме наричат мошеник няма да стане. Дадох предложение който не вярва приема облога и да действаме. И градско каране мога само да ти споделя за мен не е 3км. на ден. Вчера съм врътнал 160 км. Отделно никой не е споменал, че иде реч за някакви пикови часове. 20 години съм живял на Кръстьо Сарафов и знам какво е център и понеже ми се палиш само ще те наградя, че не си ползваш колата да се возиш до работа....щото не знам какъв мързел трябва да си за да гниеш по задръствания.....
      Единствената ми грешка беше, че изчетох твойта литература и, че въобще се занимавам.. ама 160 км. градско ли е бе?????? Нека ти кажа - градско е - палиш, гасиш, спираш, тръгваш. Аз за това ти казах да ме возиш 1 месец па да видим дали с 20 лв. ще минаваш по 100 км. (9.5л./100км.) А не да си напълниш резервоара до горе веднъж в годината, да минеш 100 км. на загрял двигател и да ми разправяш колко ти е икономична колата. Айде карай си икономичната кола и не ме занимавай, ходи ги разправяй тия на софианците в студентски град, може и да ти се вържат щото май голяма част от тях не са идвали да видат кво е движението около Шеритъна..
      Bravo 1.6 16v

Коментар

chris написа:
        LiGuru написа:
        .....
        Единствената ми грешка беше, че изчетох твойта литература и, че въобще се занимавам.. ама 160 км. градско ли е бе?????? Нека ти кажа - градско е - палиш, гасиш, спираш, тръгваш. Аз за това ти казах да ме возиш 1 месец па да видим дали с 20 лв. ще минаваш по 100 км. (9.5л./100км.) А не да си напълниш резервоара до горе веднъж в годината, да минеш 100 км. на загрял двигател и да ми разправяш колко ти е икономична колата. Айде карай си икономичната кола и не ме занимавай, ходи ги разправяй тия на софианците в студентски град, може и да ти се вържат щото май голяма част от тях не са идвали да видат кво е движението около Шеритъна..
        Парт с такива постове не можеш да ме засегнеш. Първо не съм казал, че колата ми е икономична, второ ти какво мислиш за градското каране си е твоя идея, да аз колата я карам много, както дядо ми и баща ми рядко ми изстива двигателя на първо място е бензин на второ цигари, ако остане се мислят луксовете. Не съм офис мърда и ми се налага да си върша нещата лично и то с кола (като повечето софиянци). Отделно това да философстваш на човек, който явно не познаваш къде и що е София е много тъпо. Аз съм кореняк софиянец, ама като ти казвам кореняк разбирай, че не се сещам за далечни роднини извън столицата, сега това че в профила ми пише Студентска си е друга работа, живея малко след околовръстното, лятото малко по-далече. Като дете живеех в къща на ул. Кокиче (зад Хемус), после се преместихме в нова кооперация на ул. Кръстьо Сарафов (пл. Йорданка Николова), имам бизнес в който съм вложил всичко, накрая на месеца ми остават чисти пари за една кръчма и да си поддържам колата. Ако питаш що е така щи кажа, щото ми е писнало да се тъпча сред хора, който цял живот си остават туристи, мятат фасове през джама и надуват клаксона все едно от това им зависи живота. И понеже явно има различия за приложението на автомобила, пак ще ти кажа да минаваш по 5-10км, на ден реален разход не може да ми определиш... ти си гориш бензина на място... Така че слушай какво ти казват тия дето знаят за какво служи автомобила и не се пали на теми София провинция, щото най вероятно ще сбъркаш.

Коментар

16 на 100 фиат браво 1.6
          Look at you now, look at you now,
          you're put in your place, put in your place,
          all, all menacing, all menacing is,
          smacked in the face, smacked in the face again

Коментар

12 на 100 ГАЗ. Но само след 19.00 и събота и неделя. 1.2 75к.с.
            FIAT PUNTO 1.2 ELX 1995

Коментар

Толкова съм се специализирал в маршрута си и стилът си на каране, че при всяко зареждане чисто градското ми каране, разходът при различните изхабени резервоари, ми се разминава до максимум 0.4л/100км
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
              X