Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странен проблем при Internet Connection Sharing ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако пак не стане, ето ти резервен вариант CCProxy http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=467
    Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

ilko-gd написа:
      Immortal написа:
      На последната снимка не съм съгласен с DNS-а. Поне при мен е DNS-a на доставчика...Иначе при мен така съм ги вързал, че няма значение каква операционна система ще пусна (и двата имат и ХР, и Линукс). Винаги и двата имат нет.Иначе колегата ilko_gd ти е описал настройките подробно.
      Да прав си. Защо съм му написал Gateway като DNS - по принцип ако оставиш клиентите да си взимат адресите автоматично (Windows XP си има DHCP) винаги дава Gateway за DNS, а пък самият Gateway си рутира запитванията към DNS на доставчика. Написах му го така, защото не знам кой е доставчика му и съответно неговите DNS за да не остави празни тези полета и тогава нямаше да отваря страници чрез имената, а само чрез IP адресите им или щеше да си мисли, че пак няма интернет. Колегата обаче се оказа май по-навътре в нещата :DТрябва да обърне също внимание и на кабела между компютрите, как са подредени по цветове в двата конектора!
      eee, казах Ви, че не съм леймър... Кабела е кроснат, друго няма смисъл да казвам... и 8те кабела съм ги вързал ... И май всички пропускате подробността, че и с вистата беше така, но с времето се оправи ... там всичко беше на автоматични настройки ... сега пак прави така ... едната лан карта е вградена в дъното, другите 2 са Realtek-ски... Вързал съм едната Realtek-ска към доставчика, а вградената и другата realtek-ска една към друга посредством - ДА, КРОСНАТ КАБЕЛ ...Още веднъж казвам - КАБЕЛА РАБОТИ, ЛАН КАРТИТЕ РАБОТЯТ, МЕТОДА РАБОТ....ЕШЕ :Dкакво ли не правих - не става ... накрая ще се откажа и то ще се оправи пак ...

Коментар

Я пусни по един Print Screen на настройките за ВСЯКА една мрежова връзка и на двата компютъра. А за кабела с ом метър провери дали наистина има връзка между пиновете. За тази мрежа имат значение пинове с номера 1, 2, 3, 6. Ако си спазвал стандарта в едната букса в 1 и 2 трабва да имаш зелената двойка, в 3 и 6 оранжевата. В другата обратно - в 1 и 2 оранжевата, а в 3 и 6 зелената. Мери с ом метъра само тези пинове, другите нямат значение за мрежа от този тип.
        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

simeon3000 написа:
          Ако пак не стане, ето ти резервен вариант CCProxy http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=467
          това си е истинатас програмката съм си пуснал нета на другия комп (лан карта),на лаптопа (wi-fi) и за телефона през "синия зъб"

Коментар

pugsy написа:
            simeon3000 написа:
            това си е истинатас програмката съм си пуснал нета на другия комп (лан карта),на лаптопа (wi-fi) и за телефона през "синия зъб"
            Точно това е, че не ми се занимава да правя на всяка програма настройките по отделно, + това този комп ще го ползва баща ми ... Това е като краен вариант... сега ще пробвам да убедя баща ми, че няма друг начин освен router... И без това исках да си пусна Wi-Fi за телефона вкъщи

Коментар

kiler_4o написа:
              pugsy написа:
              simeon3000 написа:
              Точно това е, че не ми се занимава да правя на всяка програма настройките по отделно, + това този комп ще го ползва баща ми ... Това е като краен вариант... сега ще пробвам да убедя баща ми, че няма друг начин освен router... И без това исках да си пусна Wi-Fi за телефона вкъщи
              настройваш програмата само на машината която пуска нета,другите им вкарваш ip,ga и mask и настройваш IE,mozilla,opera и т.н.ти ме просветли ,до са се мъча с глупавия bluetooth, вместо да си включа wi-fi то на тела :Dв office one ...... имаше една хубава промоция d-link 524 + usb wi-fi 79лв,ако си си купил ти го препоръчвам

Коментар

ще пробвам с Router Да видим какво ще стане ... Поръчах си един - Belkin F5D7230 ... чакам по принцип да ми го пратят от Варна ... :D

Коментар

Taka и не пусна ipconfig /all screenshot от 2- те машинки
                  Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

kiler_4o написа:
                    ще пробвам с Router Да видим какво ще стане ... Поръчах си един - Belkin F5D7230 ... чакам по принцип да ми го пратят от Варна ... :D
                    Ти хубаво си взимаш рутер ама да не плачеш като комшииката после..... :D картинка

Коментар

LiGuru написа:
                      kiler_4o написа:
                      Ти хубаво си взимаш рутер ама да не плачеш като комшииката после..... :D картинка
                      това каквото си мисля ли е ? Да знам да наблъсквам хиляда защити :D Смятам да пусна филтър по мак адрес и парола... какво друго ?И ще черпя ако някой ме научи да работя с линукс (само основите ест. - другото аз ще се оправям ) :Dами не пуснах, само го погледнах. .. но така или иначе рутера утре пристига, не искам после да ме е яд :D

Коментар

Working...
                      X