Здравейте, имам един проблем вкъщи ... Имам 2 компютъра и единия е свързан към интернет през PPPoE ... Той има 2 лан карти и по едната до сега си споделях интернета ... тук идва и проблема - до сега бях с виста, но се наложи преинстал и сега съм с XP... Та не мога да накарам тоя sharing да работи ... И с вистата беше така - едвам го подкарах, имаше нет няколко минути и после нямаше (май след рестарт) ... та по някой път имаше, по някой път не ... накрая имаше постоянно ... от само себе си ...Но тук при ХР не става ... мъча го от 2 дни и не мога да го подкарам ... ако от втория комп disconnect-на главния (пппое-то) и после го свържа пак (пак от другия комп) - отваря ми home page-а в началото (който е страницата на доставчика ми - локален сайт ако има значение) и повече нищо не отваря - дори и него ... Каквото и да правя това е единствения начин да подкарам нета там, та било то и за 10 секунди ... къде бъркам ? Правя всичко точно както си му е реда ... погледнах и в сайта на майкрософт - те го обясняват 10 пъти по-сложно, но пак не става (аз ползвам "Setup home or small office network" wizard-а, а те го правят ръчно ... ) таа какъв може да е проблема и как аджеба да го оправя ? Мерси !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Странен проблем при Internet Connection Sharing ...
Collapse
X
-
А само да попитам - какъв кабел ползваш до втория комп.За да стане така се ползва ’пресукан’ кабел... т.е. с разменени две жици на едната букса. Колегата ми така си е направил в къщи и няма проблеми.Не съм запознат с подробностите, утре ще го питам.А другото ти решение което действа 100% е едно рутърче и си ток и жица.Не правя реклама, но това което продавам е точно такова. Аз в къщи съм също на РРРоЕ...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
-
Направи си го пак както трябва с wizard-a на компютърът, който ще рутира интернета, тоест на който имаш интернет. След това е необходимо да пуснеш този същия wizard и на компютърът, който се води един вид клиент. Вторият път обаче избери опцията, че това PC се вързва индиректно към нета, тоест през друго PC от LAN мрежата. Провери също така след като си инсталирал всичко дали тази ланка, през която влиза интернета има статус "Shared" в Network Connections. Също така провери дали втората ланка, която се вързва с клиентското ПиСи има следните настройки: IP: 192.168.0.1 i Mask: 255.255.255.0Bravo 1.4 12V
Коментар
-
rosko написа:Направи си го пак както трябва с wizard-a на компютърът, който ще рутира интернета, тоест на който имаш интернет. След това е необходимо да пуснеш този същия wizard и на компютърът, който се води един вид клиент. Вторият път обаче избери опцията, че това PC се вързва индиректно към нета, тоест през друго PC от LAN мрежата. Провери също така след като си инсталирал всичко дали тази ланка, през която влиза интернета има статус "Shared" в Network Connections. Също така провери дали втората ланка, която се вързва с клиентското ПиСи има следните настройки: IP: 192.168.0.1 i Mask: 255.255.255.0
Коментар
-
То рутерчето е wireless ама има и 4 кабелни порта...Слагаш го, настройваш да свързва PPPoE и закчаш комповете към него като има даваш да си вземат от него мрежовите настройки и ’пей сърце’...Има и то евтини такива рутъри бе безжичната мрежа - ако питах мен го направи, по добре ще ти е.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
Не би трябвало да имаш проблем. Да не би да си с Home edition? Както го обясняваш ми прилича много на не добре настроен фаеруол или антивирусна. След като приключи Network Setup Wizard - да го остави да си дава IP адреси по DHCP, а не да му задаваш статични такива. Предполагам пинговете са ти наред, но все пак си провери кабела. ICS сървисите също преполагам са качени. А с каква антивирусна си?Изтрий всички настройки и ползвай само фаеруола на XP-то. Процеса с уизарда е толкова опростен, че няма как да се обърка. Опитай да настроиш всичко отново и пиши как е. Успех!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Остави ги тези Wizards. Започваме с настройката на връзката към интернет на "главният" компютър.Отваряш си от Контрол панела Network Connections, дясен бутон на връзката по PPPoE, Properties. След като натиснеш навсякъде ОК под тази връзка трябва да имаш ръчичка, което значи че е споделена. Ето ти снимка как трябва да изглежда прозореца за да е споделена връзката:Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Последно остана да настроим клиентският компютър. На него по същият начин отваряш Control Panel->Network Connections->дясен бутон върху мрежовата връзка, която използваш за връзка с главният компютър->Properties->отново маркираш Internet Protocol [TCP/IP] и натискаш бутона Properties за да ти се отвори същият прозорец като преди малко, в който да въведеш адресите. Въвеждаш цифрите пак както на картинката, внимавай да не сбъркаш някоя. След като потвърдиш навсякъде с ОК вече трябва да имаш интернет и на вторият компютър. Предполагам кабела е правилно направен и работи. Ето ти и снимката с настройките:Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
-
Мерси за подробните настройки... Не съм толкова зле с компютрите, даже напротив, не съм чак за такива обяснения, но мерси Сега ще пробвам и ще видим какво ще стане ...е направих ги точка по точка и пак няма интернет, рестартирах клиента и пак не стана ... сървъра не ми се ще да го рестартирам, ама ...
Коментар
-
Нещо картите ти не се харесват да знаеш...Едно рутърче се вземи и забрави - аз от началото ти го разправям...Нека всяко нещо да прави това за което е направеноAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Коментар
-
Immortal написа:На последната снимка не съм съгласен с DNS-а. Поне при мен е DNS-a на доставчика...Иначе при мен така съм ги вързал, че няма значение каква операционна система ще пусна (и двата имат и ХР, и Линукс). Винаги и двата имат нет.Иначе колегата ilko_gd ти е описал настройките подробно.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар