Понеже ми се налага смяна на задната броня, а нали номера е захванат и с един нит на който пише МВР, възможно ли е да имам проблеми като го махна сега или пък трябва да отида да ми сложат нов?!?Не си спомням с каква цел взеха да го слагат, но мисля че май го бяха въвели това за да проследяват номерата на колите или нещо такова :P
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за номера отзад
Collapse
X
-
Както казах - това е ВИД ПЕЧАТ, неразглобяема връзка с колата, или не знам как е най-точно да се каже. Не е там случайно Я пробвай да свалиш номера и да го монтираш с все този нит на друга кола? Не става, запечатан е Печат не е само да удариш барелефа в мастилото и да го пляснеш по хартията, има и други видове печати Ако този нит липсва или е повреден, и полицаят забележи това - бъди сигурен че колата ще бъде обстойно проверена по всички параграфи.
Коментар
-
Нита е абслютно задължителен мене като ме удряха в смених целия заден капак!Без нита глобяват до 200лв ако забележат!Ако нямате нит отивате в кат със задължителни документи във вас:голям талон малък талон собственика на колата и бележка за платен данък попълва се молба за нит и ви го слагат това е сложната процедура-личен опитFiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
Alfa Romeo 146 1.9 JTD
Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
Alfa Romeo 155 2.0 8V
Коментар
-
къде точно го пише!? Това е ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за движението по пътищатаПриет с ПМС № 36 от 1996 г., обн., ДВ, бр. 25 от 22.03.1996 г., в сила от 1.06.1996 г., попр., бр. 72 от 23.08.1996 г., доп., бр. 32 от 18.04.2006 г., в сила от 1.01.2007 г.Сборник закони - АПИС, кн. 6/96 г., стр. 45; кн. 13/96 г., стр. 321Библиотека закони - АПИС, т. 1, р. 6, № 665Глава третаСВИДЕТЕЛСТВО ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА МОТОРНО ПРЕВОЗНОСРЕДСТВО И ТАБЕЛИ С РЕГИСТРАЦИОННИ НОМЕРА Чл. 19. (1) На всяко регистрирано моторно превозно средство се издава свидетелство за регистрация с безсрочна или с временна валидност по образец, утвърден от министъра на вътрешните работи. Свидетелството за регистрация с временна валидност е различно по цвят от свидетелството с безсрочна валидност.(2) На първата страница на свидетелството се изписва опознавателният знак "Република България ".(3) Наименованието на свидетелството "Свидетелство за регистрация на моторно превозно средство" се повтаря на френски език "Certificat d’immatriculation".(4) Свидетелството съдържа следните данни, някои от които са означени с латински букви:1. регистрационен номер (А);2. дата на първоначална регистрация на моторното превозно средство (В);3. име, презиме и фамилия, единен граждански номер и адрес на собственика на моторното превозно средство (С);4. фабрична марка и модел (D);5. вид на моторното превозно средство;6. номер на рамата/купето (Е);7. номер на двигателя;8. максимално допустима маса (F);9. маса без товар (G);10. товароносимост, брой места;11. цвят (цветове);12. срок на валидност на свидетелството (Н);13. дата на издаването на свидетелството;14. подпис на представител на организацията, издала свидетелството, и печат;15. номер на свидетелството.(5) Данните за собственика на моторното превозно средство, фабричната марка и моделът на моторното превозно средство се повтарят с латински букви. Чл. 20. (1) На регистрираните моторни превозни средства, с изключение на мотоциклетите и мотопедите, отпред и отзад се поставят табели с регистрационни номера.(2) На мотоциклетите и мотопедите, както и на ремаркетата табела с регистрационен номер се поставя само отзад.(3) Табелата с регистрационния номер е с бял цвят, върху който с черни букви и цифри са изписани кодът на региона, където е регистрирано моторното превозно средство, серията и поредният номер.(4) Табелата с регистрационния номер отговаря на съответните изисквания на стандартизационните документи.
Коментар
-
От началото на 2000 год. в съответствие с БДС 15980 и БДС 1907591 се въведоха нов вид табели с регистрационни номера. Новите табели са в съответствие с директива 2411/1998 г. на Европейския съвет. Те са с имплантирана синя лента с инициали BG и националния флаг. Табелите са комплектовани с пластмасова вложка и специален нит за трайно закрепване на задната табела на превозното средство, като защита от незаконно сваляне и неправомерна употреба. Те се монтират непосредствено след регистрацията на МПС в пунктовете на КАТ, за да се избегнат санкциите, визирани в чл.175, ал.1, т.1 пред.2 и 3 от ЗДвП, които предвиждат до 6 мес. лишаване от правоуправление и до 100 лв. глоба за водачи, които управляват МПС без регистрационни табели или с табели, не поставени на определените за това места.http://www.smolian.mvr.bg/katmps.htm
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар