Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТУ София или ТУ Варна :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

LiGuru написа:
    Sev написа:
    завършил съм ТУ-София, ако учиш и разбираш материята (което явно е така) - няма да имаш проблеми с изкласяването
    Ахам изкласянето... те това е проблема, ако има дата за петък се мести в сряда що требва да се чака, ко от това че у вторник имаш друг изпит, че го изкласиш. Дайте им конспект и за една седмица се явяват на изпит по китайски.ТУ-София не струва и когато беше ВМЕИ пак не струваше и ТУ-НАСА да го направят пак няма да струва. Самия факт, че 45% от студентите са завършили "Езикови Гимназии" става ясно каква подготовка ще получиш, я сега да спретнем разрез... Ам чи кои е туи разрез.... Е как какво имаме равнина която е разполагаме в по.... Им чи убу ма кога ще си рисуваме бурмите..... Не е виновен ВУЗ-а ама като се гледам какъв съм инжИнер ме е страх да ида на лекър.
    Колега,аз не мисля,че завърщил езикова гимназия човек ще бъде по-лош инженер,отколкото един който е учил 4 години преди това в механотехникум и си мисли,че знае всичко.Все пак в езиковите гимназии преи години влизаше елита на странта ни.Мисля,че сравнението ти е неточно.
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
      LiGuru написа:
      Sev написа:
      завършил съм ТУ-София, ако учиш и разбираш материята (което явно е така) - няма да имаш проблеми с изкласяването
      Ахам изкласянето... те това е проблема, ако има дата за петък се мести в сряда що требва да се чака, ко от това че у вторник имаш друг изпит, че го изкласиш. Дайте им конспект и за една седмица се явяват на изпит по китайски.ТУ-София не струва и когато беше ВМЕИ пак не струваше и ТУ-НАСА да го направят пак няма да струва. Самия факт, че 45% от студентите са завършили "Езикови Гимназии" става ясно каква подготовка ще получиш, я сега да спретнем разрез... Ам чи кои е туи разрез.... Е как какво имаме равнина която е разполагаме в по.... Им чи убу ма кога ще си рисуваме бурмите..... Не е виновен ВУЗ-а ама като се гледам какъв съм инжИнер ме е страх да ида на лекър.
      Колега,аз не мисля,че завърщил езикова гимназия човек ще бъде по-лош инженер,отколкото един който е учил 4 години преди това в механотехникум и си мисли,че знае всичко.Все пак в езиковите гимназии преи години влизаше елита на странта ни.Мисля,че сравнението ти е неточно.
      Това, което казваш е до някъде правилно, но според мен няма значение от къде произлиза човек - ако му се отдава - ще стане най-добрия инженер ... Ако не му се отдава - може и за Кауфа да не става ...

Коментар

Късно е и не съм изчел всичко, но предполагам се е заформил спор колко е смислен ТУ, ама нас ни мързи да учим полезните и съвременни предмети, които имат много общо със съответната специалност :D Аз съм КСТ в ТУ-София и ти препоръчвам ТУ-Варна. Сигурно е същата ******, но поне е на морето
        Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

steven написа:
          Късно е и не съм изчел всичко, но предполагам се е заформил спор колко е смислен ТУ, ама нас ни мързи да учим полезните и съвременни предмети, които имат много общо със съответната специалност :D Аз съм КСТ в ТУ-София и ти препоръчвам ТУ-Варна. Сигурно е същата ******, но поне е на морето
          аз не обожавам толкова морето, колкото си мислите ... за миналата година не съм ходил въобще на плаж, а по-миналата ходих 5-6 пъти ... и това ли е най-важното ? :D половината лято прекарах в софия, но бях сам и умрях от скука Във варна няма никакъв шанс това да се случи...

Коментар

kiler_4o написа:
            Определено ИСКАМ да съм в ТУ ... Само електроника искам да уча, нищо друго ... от 5 години я уча и смятам да продължа... Това е едно от нещата, които ми доставят удоволствие, когато се занимавам с тях ... Това в отговор на Rugel...
            kiler_4o сега ще ти разкажа мойте първи и най-силни впечатления от ТУ-София....Беше едно уникално лято след като бях приет в така мечтания от мен университет, прибрах се специално от чужбина за да бъда на откриването на учебната година, а дата беше 11 септември 2006 /на летищата беше мазело, имаше заплахи за бомби ... незабравимо /Всичко започна прекрасно, слънце, безкрайно нови и интересни хора, бях СТУДЕНТ и то не къде да е а в ТУ-София, но за съжаление всичко това беше за мноогоо кратко... Още първата седмица от някъде се бръкна един асистент по висша математика 1 /ако не съм забравил това беше ЛААГ / който направо разби представите ми, вместо да се представи кой е, какво ще ни преподава, какво ще учим и защо трябва да учим той застана отпред и ни заяви, че него изобщо не го интересувме, а ще си каже за каквото му плащат и който разбрал, разбрал , а който не да се връща на село!!! Реакцията на мен и мойте колеги, които още не познавах беше съвсем ясна и очаквана Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Yellow_Flash_Colorz_PDT_49 ..... Малко по-късно през тази така незабравима и дълго мечтана седмица се сблъсках с невероятната простотия на някои мои колеги, а великия завършек беше точно последната лекция в петък. /беше по информатика/ Пред аудиторията застана една баба с очила които повече наподобяваха телескопи и след един наистина глупав и неуместен въпрос на едино момче в залата, тя отговори " Ши въ ибъ в инжинерите дето ще ми станете" така и не стъпих повече на тези лекции, тогава за първи път си казах какво по дяволите правя в ТУ, но желанието за знания което имах и невероятния ентусиазъм с който бях зареден все още не бяха умрели. Ходих цял семестър на всички лекции и упражнения / без тази за която вече споменах/ и всеки ден пътувах поне по 3 часа до вкъщи с легендарния автобус 280 / за него не искам да си спомням/ а петък и събота в студентски град : запознаех се с много хора и намерих много нови приятели, но всяко хубаво нещо си има своя край то беше сесията. Нещото което най-много ме изненада беше, че това което ни преподаваха на лекциите нямаше почти нищо общо с това което беше на изпитите Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 , а май забравих да спомена, че ако учиш ВМ2 при Трендафилов няма начин да си вземеш изпита ако не си ходил на уроците му /само 60лв/ но това не е всичко ...друго безумие за мен са протоколите които се правят след всяко упражнение трябва да седнеш вкъщи и дебилно да препишеш теоретичната част /поне 1-2 страници/ от ръководството което трябва да си купиш...Друго крайно интересно нещо са заверките, но ако ти разкажа всичко няма да ти е интересно после А каквото и да те приемат първите две години се учи почти едно и също от всички специалности.Аз сега съм 2-ра година Мехатроника и ходя само на някои упражнение, не че нямам желание да стана добър инжинер, а просто няма смисъл да си губя времето със застаряващи и крайно дефоримирани преподаватели от Висшето ни образование!
            snake написа:
            Завършил съм ТУ гр. София и мисля, че нашия випуск беше първия, на който на дипломите ни пише Технически университет, а не ВМЕИ "Ленин". Средният ми успех от следването е малко под 5.50. Сигурен съм, че тогава следването в МЕИ-то не беше по-лесно, отколкото е сега. С какви страхотии му пълните главата на човека за ТУ, ТУ е стандарт за сериозно обучение.
            сега в целия ТУ-София надали има 5 човека с такъв успех и трудно бих определил тази пародия като стандарт, камо ли за сериозно обучение! По скоро е като котва която са ти вързали за краката и са те пуснали в морето, ако стигнеш до брега и оцелееш си по-добър от тези които не са оцелели

Коментар

Rigel написа:
              сега в целия ТУ-София надали има 5 човека с такъв успех и трудно бих определил тази пародия като стандарт, камо ли за сериозно обучение! По скоро е като котва която са ти вързали за краката и са те пуснали в морето, ако стигнеш до брега и оцелееш си по-добър от тези които не са оцелели
              Добро утро.Напълно съм съгласен. Отделно за колегите които се чувстват засегнати искам да кажа, че не отричам способностите на "Езиковите гимназии" напротив. Но когато се събере поток и половината не знаят основни термини, самото преподаване пада на по-ниско ниво. Абсолютно възможно е в последствие нещата да се обърнат, но на каква цена, ако аз съм преценил, че нямам нужда да ходя на упражнение в което основната цел е да ми се покаже как се връзва волтметър паралелно или успоредно, какво е динамично спиране, какво значи реверсиране, смяна поляритет и какви ли не неща които за мен са толкова нормално да се знаят, колкото и самото дишане, то тогава е разбираемо аз да изгубя интерес от тази дисциплина и да ходя да си изкарвам пари някъде. Понеже се спомена нещо за "Елит" съм длъжен да спомена, че именно този елит в момента коли и беси в държавата. Ники Василев от престижна гимназия не може да си сложи ел.подпис щото го принудили да ползва ОО. И пак казвам който го влече инженерствоството е редно да се ориентира по-отрано, иначе в ТУ си има хубави специалности за предварително технически не грамотни студенти - Дизайн, Индустриален мениниджмънт - Режисура на зайци и всякакви такива.И пак да кажа не всеки от гимназия е технически инвалид, както и не всеки от техникум е Едисон, но е факт че много студенти без нужната подготовка влизат в ТУ изпълнявайки болните амбиции на родителите си.Лек и успешен ден.

Коментар

Това беше много грубо :D Имам един приятел в ТУ София, който ме убеждава да ходя там, да не го "предавам", ама ... Утре отивам до Варна да се запиша за изпитите, понеже ще ми излезе по-евтино да дойда с един приятел, от колкото да се запиша тук, аи ще се разходя ... Вечерта или вдругиден отивам в София по същата причина :D Ще има голямо разхождане :Dп.п. Имам да пиша 2 или 3 протокола по Лаборатория в момента ... Ако нещо съм пропуснал да науча в механото - то това е как се прави първата страница от протокола - писал съм над 15-20 протокола за 2 години, но така и не го запомних :D Та това за протоколите не ми е проблем, само ще е губене на време, ама то не може само купон... Ама ако наистина е така както разправяш - аз за какво да си хабя парите и нервите там ???

Коментар

kiler_4o написа:
                  п.п. Имам да пиша 2 или 3 протокола по Лаборатория в момента ... Ако нещо съм пропуснал да науча в механото - то това е как се прави първата страница от протокола - писал съм над 15-20 протокола за 2 години, но така и не го запомних :D Та това за протоколите не ми е проблем, само ще е губене на време, ама то не може само купон... Ама ако наистина е така както разправяш - аз за какво да си хабя парите и нервите там ???
                  Дам това пък е проблем на техникумите, някак си ни и по-лесно да изпълним схемата, а лайците да ни напишат протоколите, но именно заради тях се държи на изготвянето на подобен род техническа документация белкем схванат по-бързо нещата. Относно дали е така или не, можеш да идеш да видиш и сам да разбереш, за мен двете години там си бяха изгубено време. Друго което си мисля е .... знаеш ли най-големите професионалисти с който съм работил имат малко по-странно образование... :D завършили са граждански (и не толкоз граждански) специалности във Военни академии, явно там се работи много здраво...

Коментар

kiler_4o написа:
                    Та това за протоколите не ми е проблем, само ще е губене на време, ама то не може само купон... Ама ако наистина е така както разправяш - аз за какво да си хабя парите и нервите там ???
                    спомена нещо за осигурена работа...това е огромен плюстова определено наклонява везните в другата посока
                    2015 Renault Megane Expression GT
                    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Rigel написа:
                      kiler_4o написа:
                      Определено ИСКАМ да съм в ТУ ... Само електроника искам да уча, нищо друго ... от 5 години я уча и смятам да продължа... Това е едно от нещата, които ми доставят удоволствие, когато се занимавам с тях ... Това в отговор на Rugel...
                      kiler_4o сега ще ти разкажа мойте първи и най-силни впечатления от ТУ-София....Беше едно уникално лято след като бях приет в така мечтания от мен университет, прибрах се специално от чужбина за да бъда на откриването на учебната година, а дата беше 11 септември 2006 /на летищата беше мазело, имаше заплахи за бомби ... незабравимо /Всичко започна прекрасно, слънце, безкрайно нови и интересни хора, бях СТУДЕНТ и то не къде да е а в ТУ-София, но за съжаление всичко това беше за мноогоо кратко... Още първата седмица от някъде се бръкна един асистент по висша математика 1 /ако не съм забравил това беше ЛААГ / който направо разби представите ми, вместо да се представи кой е, какво ще ни преподава, какво ще учим и защо трябва да учим той застана отпред и ни заяви, че него изобщо не го интересувме, а ще си каже за каквото му плащат и който разбрал, разбрал , а който не да се връща на село!!! Реакцията на мен и мойте колеги, които още не познавах беше съвсем ясна и очаквана Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Yellow_Flash_Colorz_PDT_49 ..... Малко по-късно през тази така незабравима и дълго мечтана седмица се сблъсках с невероятната простотия на някои мои колеги, а великия завършек беше точно последната лекция в петък. /беше по информатика/ Пред аудиторията застана една баба с очила които повече наподобяваха телескопи и след един наистина глупав и неуместен въпрос на едино момче в залата, тя отговори " Ши въ ибъ в инжинерите дето ще ми станете" така и не стъпих повече на тези лекции, тогава за първи път си казах какво по дяволите правя в ТУ, но желанието за знания което имах и невероятния ентусиазъм с който бях зареден все още не бяха умрели. Ходих цял семестър на всички лекции и упражнения / без тази за която вече споменах/ и всеки ден пътувах поне по 3 часа до вкъщи с легендарния автобус 280 / за него не искам да си спомням/ а петък и събота в студентски град : запознаех се с много хора и намерих много нови приятели, но всяко хубаво нещо си има своя край то беше сесията. Нещото което най-много ме изненада беше, че това което ни преподаваха на лекциите нямаше почти нищо общо с това което беше на изпитите Yellow_Flash_Colorz_PDT_23 , а май забравих да спомена, че ако учиш ВМ2 при Трендафилов няма начин да си вземеш изпита ако не си ходил на уроците му /само 60лв/ но това не е всичко ...друго безумие за мен са протоколите които се правят след всяко упражнение трябва да седнеш вкъщи и дебилно да препишеш теоретичната част /поне 1-2 страници/ от ръководството което трябва да си купиш...Друго крайно интересно нещо са заверките, но ако ти разкажа всичко няма да ти е интересно после А каквото и да те приемат първите две години се учи почти едно и също от всички специалности.Аз сега съм 2-ра година Мехатроника и ходя само на някои упражнение, не че нямам желание да стана добър инжинер, а просто няма смисъл да си губя времето със застаряващи и крайно дефоримирани преподаватели от Висшето ни образование!
                      snake написа:
                      Завършил съм ТУ гр. София и мисля, че нашия випуск беше първия, на който на дипломите ни пише Технически университет, а не ВМЕИ "Ленин". Средният ми успех от следването е малко под 5.50. Сигурен съм, че тогава следването в МЕИ-то не беше по-лесно, отколкото е сега. С какви страхотии му пълните главата на човека за ТУ, ТУ е стандарт за сериозно обучение.
                      все едно аз съм го писал,ама не исках да се обаждам,защото се отказах и не завърших. да не говорим за нивото-първите въпроси от студенти колеги за логическото събиране как така 5волта +5волта според тях правят 10 а захранването е 5? който рабираше нещо преди това ,разбираше и след като завърши,тези дето нищо не разбирахапреписваха и пак минаваха
                      типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
                      хюндай акцент 1.5 CNG
                      киа каренс +метан

Коментар

Red Storm написа:
                        И в Пловдив има ТУ.Опитай и тук.
                        Ооо, не!В Пловдив ТУ-то е както в Сливен ТУ-то - изнесени факултет(и) на софийското ТУ. Повечето преподаватели идват от софия, де дошли, де не дошли...Само че ако ще да е гарга - да е рошава. ТУ-та има и в Габрово и Русе, но Варна и София са най-доброто за в България.В Русе са много силни по автомобилните специалности, но Крум иска да учи електроника, доколкото разбрах.Не мога да препоръчам едното или другото. Аз лично навремето имах същата дилема - Варна или София. И точно заради морето (и заради една варненлийка) избрах Варна, и после точно заради морето прекъснах (опитвах се да чета на плажа, но от голи цици и задници нищо не успях да прочета )

Коментар

Sev написа:
                          kiler_4o написа:
                          Та това за протоколите не ми е проблем, само ще е губене на време, ама то не може само купон... Ама ако наистина е така както разправяш - аз за какво да си хабя парите и нервите там ???
                          спомена нещо за осигурена работа...това е огромен плюстова определено наклонява везните в другата посока
                          И във варна бих могъл да намеря ако искам ... въпроса е дали ще искам в началото :D

Коментар

по-добре недей в началотоще се омоташ така :D
                            2015 Renault Megane Expression GT
                            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
                              по-добре недей в началотоще се омоташ така :D
                              мхм ... утре смятам като свърша работата да мина да си видя инструктора за В1-то Много ще се зарадва да ме види с личната ми кола в неговия град

Коментар

За това аз на 19-ти април съм във Варна
                                Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Working...
                                X