Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТУ София или ТУ Варна :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

всичко си има и плюсове и минусиосвен това после за професионалната реализиция си трябва и късметако мислиш като завършиш да се върнеш в Бургас и там да живееш и работиш, май ще и по-добре да учиш във Варнапросто София е по-далеч и ще свикнеш,...и не се знае родителите ти как ще реагират ако не се върнеш иначе за качеството на образование...мисля че във всеки ВУЗ в БГ нивото не е достатъчно, липсва практикатазавършил съм ТУ-София, ако учиш и разбираш материята (което явно е така) - няма да имаш проблеми с изкласяването
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

а бе я идвай при нас....във Варна е купона. А и си си близо. Университета не е лош. Сега подменят цялата база. Ти като дойдеш аз тъкмо ще си замина от там .
      СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
      бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
      сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
      ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Завършил съм ТУ гр. София и мисля, че нашия випуск беше първия, на който на дипломите ни пише Технически университет, а не ВМЕИ "Ленин". Средният ми успех от следването е малко под 5.50. Сигурен съм, че тогава следването в МЕИ-то не беше по-лесно, отколкото е сега. С какви страхотии му пълните главата на човека за ТУ, ТУ е стандарт за сериозно обучение.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

значи едва ли някой може да ти каже къде обучението ще е по-добре, все пак всичко заивисо основно от теб. относно приятелите чак пък толкова не се повлиявай от това къде са те, така или иначе много приятелства се правят студенските години. ако бях на твое място бих мислил така- къде ще остана след това. знам, че е трудно да го мислиш отсега, но това е истината. където следваш там ще имаш приятели, като немалка част състуденти, демек в сферата в която си и ти и многоо ще ти помагат един ден с търсенето на работа. освен това можеш през следването да започнеш някаква работа колкото да поучваш нещо, па макар и за дребни пари. след това ще почнеш да поотбираш, а докато завършиш ТУ ще минат 8- 9 години)) и вече ще работиш сериозна работа за добри пари- да кажем 3- 4 курс. ако ти се наложи местене в друг град след 4-5 курс, то губиш старта, заплатата, заемите, абе доста неща. иначе като град е много индивидуално- аз лично доийдох в сф, дали съм искал или не не е от голямо значение, като цяло нямах огромно желание, но искам да ти кажа, че ще направя всичко възможно да се махна оттук и да ида във варна разбира се на много хора софия си им харесва.
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Kiler_4o,Учил съм малко в ТУ Варна, иам представа за базата и за нивото там.Имам представа и за нивото в ТУ София, нали завърших там и после 7 години бях асистент (въпреки че във факултета в Сливен) - често ходих и в София, познавам се и с доста от колегите там (от моята специалност). И на двете места базата е сравнително сериозна - сравнено с другите места в България.Според мен Варна по-ще ти пасне - все пак си морско чедо, но пък възможностите за реализация още по време на следването са по-големи в София.Кандидатствай и на двете места (досега изпитът в ТУ София важеше и за Варна, и обратно). Ако те приемат и на двете - избери по-желаната от теб специалност. А ако и на двете места си в една и съща специалност - хвърляй чоп Важното е като почнеш, да не се откажеш по средата... ама ти си умно момче, ще се справиш

Коментар

Аз ще кандидатствам и за двете, въпроса е ако ме приемат на двете къде да ходя ... В софия имам уредена работа от сега... но защо ли варна по-ме влече ? Миналата година бях твърдо убеден за София, сега Варна е с предимство за мен ... не знам ...За отказването - тая работа много ме съмнява

Коментар

ами по принцип се учи, за да имаш хубава и платена работа после така че...
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

И в Пловдив има ТУ.Опитай и тук.
                  Octavia RS
                  Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Оказва се, че сме форума с най-много висшисти! И тъй - моя съвет е по скоро във Варна! Жалко, че не искаш да следваш ДВГ, като мен - пазя си всички файлове на Мадкат и доста на Аутокад!Гласувах за ТУ-Варна!

Коментар

Sev написа:
                      завършил съм ТУ-София, ако учиш и разбираш материята (което явно е така) - няма да имаш проблеми с изкласяването
                      Ахам изкласянето... те това е проблема, ако има дата за петък се мести в сряда що требва да се чака, ко от това че у вторник имаш друг изпит, че го изкласиш. Дайте им конспект и за една седмица се явяват на изпит по китайски.ТУ-София не струва и когато беше ВМЕИ пак не струваше и ТУ-НАСА да го направят пак няма да струва. Самия факт, че 45% от студентите са завършили "Езикови Гимназии" става ясно каква подготовка ще получиш, я сега да спретнем разрез... Ам чи кои е туи разрез.... Е как какво имаме равнина която е разполагаме в по.... Им чи убу ма кога ще си рисуваме бурмите..... Не е виновен ВУЗ-а ама като се гледам какъв съм инжИнер ме е страх да ида на лекър.

Коментар

Колега какво да ти кажа аз уча Елетроинженерство (ФФОЕ) в ТУ-София. Верно си е това, че зора в тук е много голям, но не е това което е било преди години. Лично аз първия семестър пропуснах поне половината лекции от мързел и 1/3 от упражненията пак поради тая причина и на изпитите се поозорих. Обаче ако човек си учи сериозно и сестематично, техническият няма да го затрудни кой знае колко повече от УНСС примерно. А по отношение на учителите - верно са си гадни, ама ако им се подмажеш хубаво в началото и им влезеш под кожата проблемите са ти решени Така че аз ти препоръчквам ТУ-София (няма как иначе )Пък и къде другаде ще видиш срещи като нашите Yellow_Flash_Colorz_PDT_08П.П. За ТУ-Варна наблюдения нямам, но в потока в който съм в момента познавам над 20тина човека от Варна и околността, така че не знам Успех на изпитите, пък ако се опре до това да избираш м/у София и Варна, на където те влече натам. Гадно е да правиш нещо, което не искаш или където не искаш
                        Fiat Punto 1.7TD
                        Mazda 626 2.0
                        Fiat Croma 2.4 Multijet

Коментар

Килерчо , к’ви са тез риторични въпроси бе? Ти си морско чадо...следователно избора ти трябва да е направен вече!
                          Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

kiler_4o написа:
                            Аз ще кандидатствам и за двете, въпроса е ако ме приемат на двете къде да ходя ... В софия имам уредена работа от сега... но защо ли варна по-ме влече ? Миналата година бях твърдо убеден за София, сега Варна е с предимство за мен ... не знам ...За отказването - тая работа много ме съмнява
                            София. Познавам токова много хора от Варна дето живеят тук, че самите те казват, че варненци бягат от Варна. А и София е 2 милиона, реализацията може би е по-голяма.
                            N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
                              София. Познавам токова много хора от Варна дето живеят тук, че самите те казват, че варненци бягат от Варна. А и София е 2 милиона, реализацията може би е по-голяма.
                              ха това за варненците бягащи от Варна за сефте го чувам иначе аз гласувах за ТУ Варна...въпреки че съм учил в друг град...друг университет...Варна си е Варна... а и имам бая познати в ТУ всичките са доволни
                              Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                              BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                              BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Ще запазя коментарите си за след изпита Тогава ще има значение Но ще се радвам да получа още мнения, въпреки че до тук също има доста обективни Варненските срещи също не са лоши, ама пък в софия за пръв път на една среща карах 126п (и щях да го ударя в уното на Fire_999 (fire_8v e ve4e mai) - просто не ми казаха, че няма спирачки :DЗа сега везните са равни с малко наклон към варна Или малко повече от малко

Коментар

Working...
                                X