здравейтеоня ден ми се случи нещо странно.сипах бензин за 20(бензинаджията зареди)и карах много малко примерно 50-60 км и ми светна лампатапосле си сипах аз и си карах окло 100 км докато ми светне лампатавъзможно ли е бензинаджиите да си правят далавери за сметка на нас,щото ме съмнява да карат само на заплатите им,не са много високи!Премествам темата в подходящият раздел.Колега промених заглавието.Модераторски екип на fiat-bg.org.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Зареждане на бензиноколонка.
Collapse
X
-
Аз за година и нещо някъде около три тона бензин съм изгорил от Шел и не съм установил да мамят, защото съм повече от доволен от разхода - движи се в границите на заводските данни, а като карам пенсионерски, което рядко се случва, дори и по-надолу. При това, само и единствено обикновен 95 сипвам, за по-високооктановите колегите ще споделят.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Re: Зареждане на бензиноколонка.
kerrirose написа:здравейтеоня ден ми се случи нещо странно.сипах бензин за 20(бензинаджията зареди)и карах много малко примерно 50-60 км и ми светна лампатапосле си сипах аз и си карах окло 100 км докато ми светне лампатавъзможно ли е бензинаджиите да си правят далавери за сметка на нас,щото ме съмнява да карат само на заплатите им,не са много високи!Премествам темата в подходящият раздел.Колега промених заглавието.Модераторски екип на fiat-bg.org.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Аз съм чувал че прават неква вътка с пистолетите така че да пуска по-малко бензин а някакси се базгала и колонката да си отчита същото количество и вместо бензин дефакто въздух ама само съм чувал не знам дали е вярноFiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
Alfa Romeo 146 1.9 JTD
Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
Alfa Romeo 155 2.0 8V
Коментар
-
Здравейте, колеги, днес намерих форума ви и се зачетох в него - има доста полезна информация.Когато прочетох тази тема се регистрирах специално за да Ви кажа нещо, относно диагнозата: "Днес 5/100, утре 20/100".Преди около година и половина във Варна, в една бензиностанция от доста известна верига, ползваща се със доверието на клиентите си, направиха опит да ме измамят.Направиха, но не успяха.Случаят е следният - спирам на бензиностанцията доста късно вечерта - може би около 2.30-3.00.Казах на момчето да ми налее за 30 лв. и веднага тръгнах навътре за да си платя бензина и да си взема нещо за хапване.Малко след като влизам и започвам да оглеждам рафтовете с цел да си задоволя глада, се сещам, че съм си забравил портфейла в колата.Бях близо до вратата и излизам, поглеждам към колата и какво да видя.Добросъвестният служител налива бензина вместо в резервоара ми, в някаква туба.Той ме видя и върна маркуча, но беше късно.Вдигнах голям скандал (като за 1.63 човек :D ) , управителят естествено го нямаше, в крайна сметка си платих цялото гориво, взех тубата с бензина и си заминах.Предполагам някои от Вас ще ме попитат защо на следващия ден не съм отишъл в КЗП - просто не съм от Варна, а и съм що годе зает човек и не бих искал евентуални усложнения относно някоя моя жалба да пречат на работата ми (признавам си, не знам какви точно са процедурите ).Така че, с две думи, имаите едно на ум, не само на бензиностанции, а навсякъде.Предпазливостта никога не е излишна. П.С. Ако някой поиска да узнае в коя бензиностанция стана въпросната случка, нека ми пише на Л.С., ще споделя.
Коментар
-
Vlado_PK написа:Аз съм чувал че прават неква вътка с пистолетите така че да пуска по-малко бензин а някакси се базгала и колонката да си отчита същото количество и вместо бензин дефакто въздух ама само съм чувал не знам дали е вярноN.Y. State of Mind
Коментар
-
Re: Зареждане на бензиноколонка.
kerrirose написа:здравейтеоня ден ми се случи нещо странно.сипах бензин за 20(бензинаджията зареди)и карах много малко примерно 50-60 км и ми светна лампатапосле си сипах аз и си карах окло 100 км докато ми светне лампатавъзможно ли е бензинаджиите да си правят далавери за сметка на нас,щото ме съмнява да карат само на заплатите им,не са много високи!Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
За пяната дето казвате - нали колегата ilko-gd, (ако не се лъжа той беше) работи на бензиностанция и подробно обясни в една друга тема че колонката и брояча са така устроени че през брояча минава единствено течност, и се отчита течност. Разпенването става след това.Апък избрания метод за засичане е крайно неточен. в бравата светването на лампата съм го забелязал че е в рамките на 3-4 литра. За да се разчита на това засичане, трябва много много пъти да ти светва лампата и да сипваш за по 20 лева, и в един момент да вземеш средната стойност от всички зареждания, това горе долу е точно , но пак има някаква грешка, която вече е доста по-малка.
Коментар
-
А на мен лампата онзи ден ми светна, знам, че обикновено са около 7литра и това са ми 100км градско, реших обаче да ида да заредя, беше привечер и планиах извънградско на другия ден. Отидох на ХХХХ бензиностанция, казах "До горе" и изчаках да ме заредят - около 50 литра, което означава, че явно съм бил спрял някъде под наклон... та в общия случай - правилното засичане "Колко аджеба гори колата" се прави от пълно до пълни. Не някви смешни сметки - заредих за 20, а после за 30 и не мога схвана колко гори. Най-вярния разход на автомобила е "ГОРИ колкото НАЛЕЕШ"....Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Вече съм бивш бензинджия ама за 8 месеца мога да кажа едно: колонките са точни, гарантирано в големите вериги. Точни в границата -50мл на 20л гориво, има някои и на плюс са излизали ама рядко, най-често се правят така -50мл на 20л и си е в нормите на БДС.Недобросъвестни колеги могат да ви лъжат единствено както е описал jae millz без да го видите като му кажеш до горе и той да извади от някъде тубичка и да си сипе в нея или с незанулени броячи. Това за мен на голяма верига бензиностанции може да го направи човек, който не е запознат с начините за контрол на персонала. Там където работех изгоряха две касиерки заради глупава ако мога така да кажа далавера, чакаха ги месец и половина "да работят" и ги изгониха.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар