Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Хобита - МТБ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Хобита - МТБ

Колеги, има ли от вас колоездачи? Може ли да си направим едно ходене поне това лято на Маунтин байк?Аз смятам тази година да си сменя колелото. В момента още съм с железна рамка на Sprint, главини на formula от Драг, двустенни алу джанти 26, стар модел скорости на шимано. Иначе Логан амортисьор, общо взето нисък клас и има нужда от сериозна инвестиция. Сега ще взимам една рамка на скот, и започвам ъпгрейдите. Ново колело ще се взима.Тази година имах един триатлон, иначе доста качвания на витоша и Рила. ще кача снимки.Някой запален? :D
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Аз, но не чак колкото тебе.

Коментар

По принцип аз съм запален, но до сега не съм имал възможност за MTB ... Offroad сме излизали и по мотокрос сме карали, но не сме имали друга възможност ... от както имаме ланчията само чакаме да се стопли времето и с един приятел отиваме до най-близката планина ... и двамата сме много навити ...

Коментар

аз и много от моите приятели - ходиме 1-2 месечно минимум да караме.
        "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
        (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

А колко ви излиза едно доло горе добре оборудвано колело... По принцип съм маняк на тема колела... но не се интересувам от цени и т.н. по простата причина, че сега нямам възможности... А иначе имам едно Балканче пони... от тия малките "ЛОВЕЧ", което мисля да тунинговам.. С един приятел мислим да караме Малтийн байк на язовир Жребчево ..., но малко ни е страх да се пуснем с обикновенните планински бегачки, заради слабите рамки, вилки ... а и една капла струва около 50 лв ... и не ми се мисли ако земем да окривим нещо... а и спирачките са обикновенни челюстни и не ми вдухват доверие, дисковите са си дискови.... абе като цяла има много компоненти от които зависи.. дори ресюрите не са от добрите... но ще видим близкото лято 2 какво ще стане .

Fiat Marea Weekend 2.0 20v HLX
          ex:Opel Kadett 1.3
          ex:Fiat 125p
          ex:Москвич 412

Коментар

Ей и аз ходя да карам, особено като се постопли. Подариха ми наскоро багажник за колела, и смятам да го използвам тази година честичко :D

Коментар

Lestat написа:
              А колко ви излиза едно доло горе добре оборудвано колело... По принцип съм маняк на тема колела... но не се интересувам от цени и т.н. по простата причина, че сега нямам възможности... А иначе имам едно Балканче пони... от тия малките "ЛОВЕЧ", което мисля да тунинговам.. С един приятел мислим да караме Малтийн байк на язовир Жребчево ..., но малко ни е страх да се пуснем с обикновенните планински бегачки, заради слабите рамки, вилки ... а и една капла струва около 50 лв ... и не ми се мисли ако земем да окривим нещо... а и спирачките са обикновенни челюстни и не ми вдухват доверие, дисковите са си дискови.... абе като цяла има много компоненти от които зависи.. дори ресюрите не са от добрите... но ще видим близкото лято 2 какво ще стане .
              цените на планинските байкове, които стават за каране, почват от около 450 лв. естествено, зависи от целите и възможностите, но това е нещо като миниму.
              "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет

Коментар

Да и аз доло горе за това си мислех иначе... ако си искаш стабиляга някой около 1000 - 1200 а за още по добри нагоре ..

Коментар

Мисля си за нещо от сорта....http://www.dragbicycles.com/modules/...id=160Като база не е зле. Пък и предната вилка не е зле, Мазучи, задната също, не са висок клас но за начало стават.Така или иначе ако изкарам още един сезон с това колело....бе по-скоро няма да го изкарам....Обаче тая цена нещо не ме кефи...5 бона.Тук съм на след зелениадата на лято 2007...Снимката е за някакъв вестник. Май монитор беше :D Класирането http://www.zazemiata.org/youthadvent...score.htmlАз съм слаба работа, 24-ти :D
                  Прикачени файлове

Коментар

:D :D то за тез пари кола ще си купи.. хаха, а рамата, ако е хубава на колелото си заслужава ... Абе не е ветино един вид хобито... постоянно ремонти по колелото поправки да не земе да се разпадне по каманаците... постоянно протектори , шишета за вода .. повече гори от една кола :D :D :D :D

Коментар

колега GTipo, колелото което си харесал е предназначено каране "down hill". затова прецени дали това е стила който искаш да караш. да не говориме, че цената е безбожна за колело с рамка Drag.иначе на Lestat бих препоръчал, като минимум (с много забележки по използваните компоненти) за начало това: http://screambikes.eu/product_info.p...roducts_id=661 иначе по-истински колела са: http://www.ridespot.net/product_info...c5045645726f12 , http://www.ridespot.net/product_info...c5045645726f12

Коментар

Определено си мислех за даунхил но сега като се замисля повече карам XC и кроскънтри. Драга със сънтур не можеш ме накара да си го взема освен ако не ми изпадне евтина вилка. Рама определено е добро предложение. Всъщност следя www.mtb-bg.com за нещо подходящо. Рамка ще имам скоро, някаква вилка и натам.

Коментар

братле, ХС и крос кънтри е едно и също , а иначе, препоръките ми за колело бяха за колегата Lestat и драга го предложих, като абсолютен минимум и то със забележки п.п. кой е пича на снимката, дето е хванал някаква мацка да му настрийва колелото - и аз искам мойа да я дресирам така, ама ....

Коментар

charlie написа:
                            братле, ХС и крос кънтри е едно и също , а иначе, препоръките ми за колело бяха за колегата Lestat и драга го предложих, като абсолютен минимум и то със забележки п.п. кой е пича на снимката, дето е хванал някаква мацка да му настрийва колелото - и аз искам мойа да я дресирам така, ама ....
                            Аз...маха ми номера след състезанието. До колкото знам ХС е с елементи на даунхил а другото е почти по равно, но сега погледнах дефинициите из нета, прав си.Ей тази рамка съм си харесал...high octane
                            Прикачени файлове

Коментар

Еххх... от вчера и аз съм в клуба на колоездачите... купих си един Спринт. Само че иска това-онова да му се подмени... та направо по въпроса - някой може ли да сподели къде в Сф. има магазини, в които човек може да си напазарува разни дреболии за колело? Имам предвид обтегач, команда за скорости, разни винтове и гумички за спирачките... ей такива неща.
                              Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
                              --- в сърцето завинаги... ---
                              Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Working...
                              X