Значи накратко - риболувахме събота и неделя. Голям дъжд ни пра в събота с гръмотевици. Много сомчета кълвяха тогава, но за жалост бяха до лакътя и си плуват в Дунава да станат по-големи. Само 1 сомче 2кг се обади рано сутринта в събота, и 1 шаранче 4кг. Извадиха един сом 50-60кг, незнам колко е на мрежа (поне така казаха, може и да не на електрод) .Долу горе е това, гадно време, много ядене и пиене и така по 1 риба на ден, слабичко... Дори и удар от кон нямахме... Ай наслука!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хобита - Риболов
Collapse
X
-
Леко разбиване. На 02.07 6 шарана с тегло от 5 до 12кг. и една платика около 1кг. 3 удара нереализирани. Рибата много кълвеше!"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
[quote="tyson"]Леко разбиване. На 02.07 6 шарана с тегло от 5 до 12кг. и една платика около 1кг. 3 удара нереализирани. Рибата много кълвеше! [quote="tyson"]Тая тема я следя с огромен интерес.Ама колега ти направо я трепиш тая риба :D Жив и здрав и все така да ти върви п.с.На 10-12.07 ще правим банкет в с.Белцов(Бяла-Русенско) на палатки ще сме , та ще помятаме малко на р.Янтра и да видим кво ще хванем с колегите!Ще направя и снимки да видите за кво става дума, то риба може да не хванем ама .....now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
Веждам, че темата минала в забвение та малко да я възродя...Миналата събота 18 юли ходихме с двама приятели и семействата ни хем на море, хем малко на риба. Бяхме в района Царево, Китен, Приморско и си устроихме риболов на р. Караагач. Улова беше добър - кефал 30-40бр. но доста дребен. Среден размер около 25см. А на тази река минали години е излизал кефал по над килограм. Но и на това сме доволни, защото от другите риболовци по реката май никой нищо не хвана. Даже на другия ден, като ни видеха колата ни питаха : "А бе вие ли сте от Ямбол дето вчера..."Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Браво, браво. Аз чакам да падне малко нивото, че мястото ни беше залято. Ако не ми мине котка път, другия уикенд ще съм за риба от петък до неделя. :D Слагайте и по някоя снимкаааааааа :D"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
Коментар
-
Абе като стана дума за морски риболов се сещам, че другия месец отивам на моренце и може да си взема една, две въдички да се пробвам, но съм много, много невежа в морския риболов... дори не знам какви риби е разрешено да се ловят, с какви размери и т.н., но това мога да го прочета в закона...Ако някой даде основни съвети и препоръки за този вид риболов да помага... риболовна линия, размер куки, стръв и т.н. Само зная, че куките трябва да са с удължено стебло, защото морските гадове гълтат мн дълбоко и прегризват влакното. Всичко останало - пълна мъгла... Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Мястото - и аз все още не съм решил, но ще е по южното черноморие... няма да гоня големи рибоци, искам да си начеша крастата, ще ловя от брега лодка нямам...M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
msotiroff написа:Абе като стана дума за морски риболов се сещам, че другия месец отивам на моренце и може да си взема една, две въдички да се пробвам, но съм много, много невежа в морския риболов... дори не знам какви риби е разрешено да се ловят, с какви размери и т.н., но това мога да го прочета в закона...Ако някой даде основни съвети и препоръки за този вид риболов да помага... риболовна линия, размер куки, стръв и т.н. Само зная, че куките трябва да са с удължено стебло, защото морските гадове гълтат мн дълбоко и прегризват влакното. Всичко останало - пълна мъгла... Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Мястото - и аз все още не съм решил, но ще е по южното черноморие... няма да гоня големи рибоци, искам да си начеша крастата, ще ловя от брега лодка нямам...Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
Тази събота реших да направя един излет по искърското дифеле. Взех куфарчето с примамки, пръчката с макарата и газ към дефилето.Спрях на едно местенце... Слизам отварям кутията с примамки.. какво да сложа, какво да сложа - погледа ми се спря на една въртележка Jaxon с бяла холограма с черни ивици по нея. Не я бях пробвал досега и я закачих. На третото мятане .. оп кленче Бягай и доведи батко си :Слязох 20м надолу по течението 2-3 замятания и аванса засвири ..... и верно дойде батко му още една снимка за спомен и във водатаПообиколих и други познати места... по кленче две от вир и гледам станало време да си ходя. На връщане пак минах през същото мястоНа блесна нещеше, но за това пък един уловист воблер се отчете с 3 кленаВсичко щеше да е чудесно, ако не бях закачил воблера в средата на вира и да се пльосна във водата при опит да го вадя, че и в крайна сметка си остана там. Здраве да е Та това беше по дефилето днес.. както винаги си дава рибкиFiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
Пак съм аз.Ще докладвам набързо Общо взето няма риба, от 17-30.08 бях на Дунава... В периода на 17-21.08 имахме само 1 изправена кука, 1 късане на 0.6 плетено. Периода 23-30.08, на фидера излязоха няколко хубави риби, една платика 1 кг, една мрянка и другите рибки колкото шамарче (морунажчета,косати,облез ) Долу горе първите 2 дни бутаха, докато чаках удар на другите пръчки. На 3-ия ден всичко отряза почти. Така мина и 4-ия ден, а ние хранехме всяка вечер и се чудехме къде е избягала рибата и дали са я гръмнали с бомби .5-ия ден беше също така тих, без звънци за влизане в час. Така беше до 22:40. Бях се отчаял и докато пиехме ракийка псувах всички риби в Дунава, когато чух леко подрънкване и опит за открадване на пръчката. Резултата беше амурче 16.500 кг, което качва летвата с 2 кг Лошото е, че беше тъмно имам само 3 снимки и на всичките е с окървавена уста чудя се дали да го показвам? Ясно е, че нивото е виновно за всичко, дано дойде малко вода ... А забравих, един шаран удари на фидера, голям смях падна 10 минути докато го укротим и накрая се откачи А този фидер имах чувство че ще се счупи как вадят шарани с фидер незнам. На фидера лових с куки номер 10-12 и стръв бял. Амура удари на 3 царевици с повдигач.Пропуснах да споделя нещо интересно (то за 10 дена все по нещо ще забравя). На 20.08 сутринта към 9 часа ловим на фидера дребосъци за запълване на времето и едната дънна която буквално беше на 3 крачки от мен, укрепена с кол забит пред макарата, удари и хвръкна като копие във водата, след което я погледахме как замина като подводница... Никакъв шанс за реакция нямахме А такива куки не си купувайте"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
Коментар
-
Аз пък обичам да я плаша рибата в свободното си време http://img413.imageshack.us/gal.php?...?v=uSiEI7-RMAE http://www.youtube.com/watch?v=R5kvAN02y4E И ако ме видите някъде край язовир да не си помислите че ще хванете нещо Yellow_Flash_Colorz_PDT_06Alfa Romeo Centocinquantasei
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар