какво стана с (вашия) остров, хванахте ли нещо???????? Аз заминавам в неделя на яз.Йовковци да пробвам там , чувам вадели хубави бели риби и щуки, а и костурчета бая имало. Дано да има слука че на Дунава вода няма вече и не съм вадил риба бая отдавна (от една седмица) .
Аз пък онзи ден направих голям удар на Дунава като хванах 17 бели мрени и една платика.До сега риболовите ми завършваха с една две мрени,но най -накрая изгря малко слънце ина моята улица.Снимки има и са по 700-800КБ,но не мога да ги кача.
Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Мрените по нашия край се ловят на комбайн(капан).Две плочки кюспе и по средата се слага качамак.В така приготвения сандвич се набиват куките от комбайна.Иначе мряната има кости като шарана,като на по -големите от 1,5 кг.мрени костите стават по-дебели и лесно се чистят но пак има от тези гадните костици тип читалче.Малките мрени от 0,7кг нодолу по-скоро приличат но скобар по скелет и се ловят повече за удоволствие отколкото зо ядене.Това разбира се е мое лично мнение.
Тези така ли ги хвана.Къде ходите на Дунава за мрени.Абе не е ли по добре като решиш да ходиш и да дойда и аз от Търново да видя как става този риболов.Тъкмо ще се запознаем.
Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Тези така ли ги хвана.Къде ходите на Дунава за мрени.Абе не е ли по добре като решиш да ходиш и да дойда и аз от Търново да видя как става този риболов.Тъкмо ще се запознаем.
Да точно така ги хванах.Не мисли обаче че всеки път ловя по толкова.Обикновенно риболовите ми тази година приключват с една две риби за деня.Има и куци дни с валати.Така че добре си прецени нещата да не останеш разочарован.
Не че ще ги наскубим но не съм риболовствал по Дунав и ми е любопитно.Къде ходите и колко ще ми е прехода-виждам че си от Плевен.
така резултата ми от Йовковци е почти нулев една бяла риба около 1,5кг. просто не бях подготвен но вече знам за какво става въпрос имаше едни габровци направо убиха рибата БРАВО :D та от тях разбрах че там се лови основно на тапа на много малка рибка докато бях покрай тях извадиха една щука 9кг. , около 10-тина бели риби между 1,5 и 4кг. и много ама много костур направо останах очарован от резултатите им абе за другия път ще си знам вече поръчах на Сунай да ми набави около 100 много малки таранки и събота и неделя ще ходя на един остров до Оряхово за щука а към сряда отивам да разбия рибата на Йовковци :D дано да има слука и пожелавам на всички колеги много слука.
Коментар