Здравейте! Вчера излизайки от един паркинг закачих бронята на Форд Ескорт ( жена- шофьор съм ). Дойдоха полицаите и ми писаха акт, който ще излезе след около месец. Знаете ли, колко горе-долу ще е акта?П.С. Всички документи ми бяха наред (застраховка, книжка и т.н.), не бях пила, а ми е първо нарушение.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква е глобата за причинено ПТП?
Collapse
X
-
Точки се взимат със сигурност.Последният път, когато една жена спря отзаде ми се моли да не викам КАТ, че нямала точки ......"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Зависи какво са писали в акта, по кой член от ЗДвП и т.н.в общи линии от 20 до 100 лв. с толкова малко инфо за ПТП-то... Когато те ударят отзад е друго, също зависи какво са писали в акта.Ако е "поради неспазване на дистанция" = твърдо 100 лв., ако е "поради отклоняване на вниманието" = 20 лв. ....Всичко зависи от това, което са написали
Коментар
-
wwweb написа:И какво стана сега - наказанието за ПТП е по-малко или съизмеримо с това за превишена скорост. Имам акт за превишена скорост с 35 km/h и наказанието е 100 лв. + отнемане на правото за управление на МПС за срок от 1 месец Yellow_Flash_Colorz_PDT_30Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:wwweb написа:И какво стана сега - наказанието за ПТП е по-малко или съизмеримо с това за превишена скорост. Имам акт за превишена скорост с 35 km/h и наказанието е 100 лв. + отнемане на правото за управление на МПС за срок от 1 месец Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
Коментар
-
Акта ми е долу в колата и незнам какво точно пишеше, но беше нещо, че не съм съобразила разстоянието, с кото съм причинила ПТП. А иначе в протокола пише: "Уч. 1 при излизане от редана паркирани МПС не оставя достатъчно разстояние от намиращият се от лявата й страна Уч.2 и го блъска, с което става причина за ПТП".В акта пишеше, че ПТП-то е с леки материални щети. Мисля, че беше по чл.21 ал.1Fiat Bravo 1,6 16V 103k.c. (Метан)
Коментар
-
wwweb написа:И какво стана сега - наказанието за ПТП е по-малко или съизмеримо с това за превишена скорост. Имам акт за превишена скорост с 35 km/h и наказанието е 100 лв. + отнемане на правото за управление на МПС за срок от 1 месец Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
Коментар
-
batececo написа:wwweb написа:И какво стана сега - наказанието за ПТП е по-малко или съизмеримо с това за превишена скорост. Имам акт за превишена скорост с 35 km/h и наказанието е 100 лв. + отнемане на правото за управление на МПС за срок от 1 месец Yellow_Flash_Colorz_PDT_30
Коментар
-
V & R написа:Акта ми е долу в колата и незнам какво точно пишеше, но беше нещо, че не съм съобразила разстоянието, с кото съм причинила ПТП. А иначе в протокола пише: "Уч. 1 при излизане от редана паркирани МПС не оставя достатъчно разстояние от намиращият се от лявата й страна Уч.2 и го блъска, с което става причина за ПТП".В акта пишеше, че ПТП-то е с леки материални щети. Мисля, че беше по чл.21 ал.1
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар